Отговори
# 390
  • София
В едно кисело мляко 400г има 8-12г протеин.
Едно яйце е около 5-7г протеин в зависимост от размера.
В 100г бяло сирене има около 14г протеин.
В 100г извара има около 20г протеин.
Една доза протеин трябва да ти е около 20-25г (повече наведнъж не се усвоява).

Аз също имам драма с месото, ям предимно млечни, така че гледам на всяко ядене да имам някакви 15-20г поне. И също внимавам млякото да ми е на 2ч от желязото.

# 391
  • София
Момичета аз пак се поизгубих малко. Все още работя и ми остава време само да ви чета 2-3 дена след като сте писали.
Ходих на преглед миналата седмица. Бебка е добре, но имам малко контракции и започнах да взимам магнезий. Много ми е трудно нощно време, будя се често и трудно заспивам.

По темата с белтъка и холестерола мога да добавя, че вместо кокоши може да хапвате пъдпъдъчи яйца, те не качват холестерола. А за изварата гласувам с две ръце. Аз правя на сина ми закуска с варена елда, масло, извара, мед, банан и боровинки. Става много вкусно и е полезно. Маслото си го пречиствам сама, т.е. правя си домашни гхи и така е много полезно също.

# 392
Мен здраво ме удрят хормоните и ММ много ме дразни. Направо извън нерви ме изкарва, примерно седи до късно, а аз искам да спя - и по някаква причина не мога да заспя, докато не си легне, не защото ми липсва, а защото ми шуми. Даже като включва и изключва лампите ми е шумно, да не говорим като руска водата в тоалетната ми иде да го заключа там да спи 😃 ако не бях с проблемна бременност, щях да си хвана багажа на някъде за ден два да се успокоя и да си почина. Хем ми е смешно, хем наистина много ми лази по нервите.

# 393
  • Пловдив
Joony и моя ми лази по нервите, всичко което мърда ми лази 🙈😂 хормони опитвам да се успокоявам, че често чувам "ще те видя какво ще правиш и бебето ако е като теб".

# 394
Здравейте, момичета! Изгубих се за известно време, но работих по-усърдно. Виждам, че коментирате протеините. И аз се старая да вкарвам в менюто си месо, яйца и млечни по-често. Месо не ми се яде честно казано много, но се старая да готвя поне 2 пъти в седмицата. Иначе пък мога редовно мога да ям млечни и всички тези полезни ядки и семена, за сусамов тахан например умирам. Grinning

Напоследък при мен е много неприятно подуването на стомаха вечер от почти всичко, без значение какво ям. Ядат ми се свежи салати, а пък често след тях ми е неприятно и съм като балон. Забелязах, че краставицата ми действа зле и затова я ям само по обяд. Киселини нямам, но това ме мъчи. Интересно ми е при вас има ли нещо такова?

# 395
Здравейте, аз малко извън темата ще задам малко глупав  въпрос😊наясно ли сте с шишета та на нук? На малкото пише 0-6м на голямото 6-18м, и какви са тези размери s. m i l, и двете са с една дупка ако това има значение, Баткото го изгледахме с авент, но тези ми ги подариха, сега се чудя това голямото не мога да го ползвам в началото  нали?

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 10:36 от annni@gbg.bg

# 396
Размерите s m е големината на дупката. С уж се води най малката но пак бая тече. Мисля че няма значение големината на шишето, важна е бибата кой размер е.

# 397
Здравейте, знаете ли кой магазин на Вис Виталис в София е най-голям и зареден? Благодаря!

# 398
Леле изпуснала съм 27 страници!
С момчето сме добре, върви +2 седмици, реално отговаря на 28седмица.
За последния месец лежах в Надежда, сложиха ми песар, имах хематом, който се изчисти, слава Богу.
Сега сме добре.
Ако някой може да ми даде информация, ще съм благодарна. Мога ли при смяна на АГ-то да продължа болничния при новото АГ без прекъсване, ако причината е същата?

# 399
Да, не би трябвало да е проблем.

# 400
Здравейте, знаете ли кой магазин на Вис Виталис в София е най-голям и зареден? Благодаря!

Аз харесвам най-много този на Симеоновско шосе. Той ми се струва най-голям и зареден.
А персоналът е много внимателен и много информиран за всичко, което предлагат - като качество, функции и дава добри съвети. Най-вече визирам мъжа, който е на втория етаж и консултира за леглата, столчетата за кола и другите артикули от втория етаж.

# 401
Аз съм супер недоволна от магазина на Вис Виталис на Стамболийски. В магазина като влезнахме нито един консултант не попита дали имаме нужда от помощ, какво търсим или нещо подобно. Обиколихме целия магазин без някой да обърне внимание. Имахме въпросите за столчетата за кола и когато викнахме едно момиче, тя така се нацупи все едно съм и изяла закуската, а когато я попитахме каквото ни интересува, отговора беше " ами мисля, че тези са така, ама не съм  сигурна, не знам..". Повече не попитахме за друго.
Между другото в Икеа има промоция на детски неща, ако някой се интересува. Аз не устоях и взех някой неща. Все повече ми се пазарува. Усетих, че и доста започнах да се изморявам и не знам дали, ако оставим нещата за накрая ще успея да се справя.

# 402
Аз съм супер недоволна от магазина на Вис Виталис на Стамболийски. В магазина като влезнахме нито един консултант не попита дали имаме нужда от помощ, какво търсим или нещо подобно. Обиколихме целия магазин без някой да обърне внимание. Имахме въпросите за столчетата за кола и когато викнахме едно момиче, тя така се нацупи все едно съм и изяла закуската, а когато я попитахме каквото ни интересува, отговора беше " ами мисля, че тези са така, ама не съм  сигурна, не знам..". Повече не попитахме за друго.
Между другото в Икеа има промоция на детски неща, ако някой се интересува. Аз не устоях и взех някой неща. Все повече ми се пазарува. Усетих, че и доста започнах да се изморявам и не знам дали, ако оставим нещата за накрая ще успея да се справя.

Същия опит имам с този магазин. Влизах 3 пъти, понеже и живея в района. Вторият път бях убедена, че ще купувам, защото трябваше да взимам подарък и на нашия кръщелник, а и мислих да купя нещо и за нас. Всеки гледа надменно и никакъв поздрав отсреща, макар че отново реших аз първа да им кажа здравейте от куртоазия. Веднъж също пробвах да питам нещо, а тях ги мързи да гледат, какво остава да отговарят. Изключително много ме издразниха, затова се качих на колата и макар от по-далече, купих неща от друго място! Не си заслужиха парите.

# 403
Благодаря ви за включването, момичета. Този хемоглобин не знам какво ще го правим.., но пък повечето също сте с нисък.
Изследвала съм желязо миналия месец след прием на Феро нещо си. То беше 37.68(реф.6.60-34.00), т.е. над норма, а хемоглобинът пък нисък 119. След това минах на Билкова кръв, която продължавам да си я пия. Някой тук ми беше отговорил тогава, че има различни видове анемии и не всяка зависи от нивото на желязото. Мисля, че беше Сън флауър лейди.
 Б12 беше съответно:
- януари 1175 (реф.140-490) - много над нормата
- март 956 (реф. 184-883) - пак над норма
- април 560 (реф.140-490) - също над норма
Лаборантката ми каза да го изследвам по-рядко, че то падало бавно.
Четох за някаква анемия, която била свързана с нивото на витамин Ц. Дали пък там не е дефицитът..
Хемоглобина при бременни е нисък ако е под 100, ти да нямаш мутация mthfr c677t? Аз  я имам и тя ми влияе на усвояването на вит Б12, 08.05 беше над 1500, а на 10.06 е паднал на 1100.... което май си е никакво усвояване.. Sad

Скрит текст:

Купих си дървена кошарка с люлеещ механизъм имам и малка до 6м тип next to you ще се чудя кое по напред да използвам в началото май Simple Smile взех скрин и количка на Milu Kids много си я харесах, чесно да си призная купих си я заради цвета  Grinning всички останали екстри си ги има...
остана само 1 обиколник ама той ще ми трябва когато бебето започне да се върти, пълзи и изправя...

Каката има РД след около 2 седм и сега имаме нови вълнения Simple Smile детски център, торта, аниматор, пинята.... и какво ли още не...

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 23:03 от SunFlowerLady

# 404
Момичета аз продължавам да усещам бебчо главно когато съм легнала и много рядко когато седя. При вас как е положението? Когато съм в движение или изправена почти е невъзможно да усетя нещо? В 27+3дни съм.

Общи условия

Активация на акаунт