Отговори
# 405
И при мен е предимно в легнало положение. Когато сме активни, бебетата се приспиват от полюшването. За седнала защо не го усещам много не знам. Плацентата ми е предна и като цяло късничко го усетих.

Момичета аз продължавам да усещам бебчо главно когато съм легнала и много рядко когато седя. При вас как е положението? Когато съм в движение или изправена почти е невъзможно да усетя нещо? В 27+3дни съм.

# 406
Аз също съм с предна плацента, но и аз знам, че като сме активни те спят, изключително рядко мога да го усетя седнала, по-скоро легнала.. Мен пък друго ме притеснява, че от време на време когато съм легнала ми се издува в долната част, сякаш бебчо изцяло минава под пъпа и ме опъва и е твърдо, това нормално ли е или е от контракциите?

И при мен е предимно в легнало положение. Когато сме активни, бебетата се приспиват от полюшването. За седнала защо не го усещам много не знам. Плацентата ми е предна и като цяло късничко го усетих.

Момичета аз продължавам да усещам бебчо главно когато съм легнала и много рядко когато седя. При вас как е положението? Когато съм в движение или изправена почти е невъзможно да усетя нещо? В 27+3дни съм.

# 407
И при мен се получава това втвърдяване.Казаха, че били подготвителни контракции, но не болят. А и зависи как е разположено. Успокоих се поне, макар че аз съм със задна плацента и усетих бебчо още към края на 16г.с

# 408
И аз съм с предна плацента днес влизам в 28г.с усещам я постоянно.
Когато пазарувам ме рита в пикочния мехур, когато съм на пейката на площадката ако се поизгърбя ме подритва да променя позата, когато легна също нещо шава... Не знам какво ме чака ама ако е вярно това с бременността и спокойното бебе.... бързо ще вляза във форма след ражането Grinning

# 409
Хаха същата работа. Сега съм в края на 25та седмица + 5 дни, но от доста време постоянно усещам ритания, те са си яки ритници. При мен плацентата е задна и явно е затова. Като се движа наистина се кротва, но после постоя ли, веднага наваксва. Също и започва да се бунтува като мия чинии, мисля, че звукът от мивката й идва стряскащ. Grinning

Аз също усещам втвърдявания понякога леко, но вече не им обръщам толкова внимание. Ако усетя нещо по-силно естествено, ще ида да проверя, но лекарката досега не е казала, че е имало нещо нередно, затова и няма да се филмирам. Simple Smile

# 410
Бях на преглед тази сутрин, 800 грама сме и вървим един ден назад уж 🤷‍♀️😃 бубка е супер с две думи, аз също, ама ми назначиха една камара изследвания и утре пак ще се клатушкам към клиниката.

Да ви се похваля, от началото на бременността съм качила 3 кг до сега 😇😇😇 което е супер, защото аз почнах с доста кг и нямаше да е добре хич. Бях се притеснило много, но няма начин да мина 90 до края и ми е по-спокойно.

# 411
Здравейте, и аз да се отчета, защото бях обещала. Бях при моя едно по повод на ГД. След като погледна допълнителните изследвания, които ми назначи, каза че нещата ще се разминат само с диета, че не е необходимо постъпването в болница, както ми препоръча АГ и дори че не е необходимо всекидневно измерване на кръвната захар. Препоръча ми да си правя кръвно-захарен профил на две седмици и ако забележи нещо не добре да се видим пак. Всички тези неща много ме зарадваха, защото бях доста притеснена по случай ГД. Нещото, което ме притесни обаче е, че препоръча раждане м/у 37 и 38 г.с., което ме навява на мисълта, че ще се наложи секцио. Моля, момичетата на фракси и с ГД, да споделят какво е мнението на техните доктори по повод  на раждането. Тези дни имам преглед и при АГ и  ще обсъдя с нея вижданията й за раждане при моята ситуация и препоръките на едно, но ми се иска да съм подготвена все пак Simple Smile

# 412
  • Terra incognita
Защо се налага толкова ранно раждане?

# 413
Вики, не знам. Записа го като препоръка, но АГ да преценява.

# 414
А има ли увеличаване на околоплодни води и по-голямо бебе? Да не би да е заради това? Така или иначе ще каже АГ, въпреки, че тези седмици са безопасни за бебето т. е. ще бъде доносено. Не мисля, че трябва да се притесняваш. Радвам се, че ще си само на диета. Дано устискаме до края без инсулин.

# 415
При последният преглед АГ спомена за повишени околоплодни води и да бебето е около 7-12 дни по-голямо. Но това не съм го споменавала на едно. Така, че не знам повода за препоръката какъв е.

# 416
Последните дни и аз усещам подготвителни контракции (не съм сигурна, но по описанията на такова прилича), пия си магнезия и така.
По темата за Вис Виталис, аз също не съм доволна от този на Стамболийски, на Симеоновско е доста по-добре.
За по-ранното раждане нищо не мога да кажа, съгласувай с АГ най-добре, пък то детето може и само да си излезе по-рано - след 36г.с. е напълно безопасно.

# 417
Тъй като разбрах че не всички мамита членуват в групата във фейса, ще го напиша и тук. Всички мами и бъдещи мами които са от Варна. Утре в комплекс  Явор Кариби бар лятната градина в 17 часа. Аз само се надявам да не вали Joy

# 418
Момичета, помагайте! Много съм зле с кръвното. Пада ми почти всеки ден и направо съм пред припадане, започва да ми се гади много от това.. Не съм човек направо. Проблемът е, че ходя на работа и не мога всеки ден да си тръгвам, защото ми е лошо, пък не ми се иска да си оставам вкъщи от сега.
Пия много вода, ям плодове, хапвам сладко...нищо не помага Sad

# 419
Момичета, помагайте! Много съм зле с кръвното. Пада ми почти всеки ден и направо съм пред припадане, започва да ми се гади много от това.. Не съм човек направо. Проблемът е, че ходя на работа и не мога всеки ден да си тръгвам, защото ми е лошо, пък не ми се иска да си оставам вкъщи от сега.
Пия много вода, ям плодове, хапвам сладко...нищо не помага Sad

Пробвай с айрян със сол. При мен само това помагаше. А за водата трябва да е около 3л на ден, особено в тези жеги.

Общи условия

Активация на акаунт