Отговори
# 435
  • Варна
На мен също вчера ми стана много зле от ниско кръвно - причерня ми, не чувах, добре че не бях сама - плискаха ме с вода, изкараха ме на въздух и се съвзех. Сега ме е страх да оставам сама и затова още повече предпочитам в офиса, отколкото сама вкъщи. Времето и аз си мисля, че ми оказва влияние. По принцип съм си с ниско, което според АГ е по- добрия вариант от високо. Вече не ми е лошо и си пия кафе. Дадоха ми съвет да си нося по едно захарче винаги в мен,  ако ми стане зле веднага да го лапна, че е малко и е удобно.

# 436
Аз се надявам с жегата да отмине и глада.., че в 25г.с и съм +11кг вече, а сутрин още не съм отворила очи и вече ми къркори корема... и така през часа два си похапвам стабилно, а като сме на тази тема-избягвате ли някакви храни? Мен много ми се иска да спра тестеното, но без хляб нямам наяждане 😅

# 437
Момичета, какъв размер дрешки ще взимате или сте взели вече ? Също така колко бодита с къс, колко с дълъг ръкав? Колко ританки и колко  ромпърчета? В списъците пише различни бройки..

# 438
Килограми бързо се свалят след самото раждане, опрасването идва по време на едната година вкъщи :Д Иначе стресът от преживяното плюс ако сте били с упойка, апетитът е нулев :Д Не ги мислете килограмите, само да сте в норма.

Николаева, аз имам 46 и 50ти размер, но 56 е стандартното, аз просто знам, че ще имам малко бебе - заради кръвното и прочее. За бройки е много различно, не знам какво да ти кажа. Ританки и блузи не взимай за толкова малко бебе, по-труно се слагат. Бодита гледай да са със закопчаване тип прегръщане /не помня как се казваше/, а да не се пъхат през главата, че пак за новородено е по-трудно.

# 439
  • Terra incognita
Аз ще заложа повече на размер 1-3 м, че на баткото много бързо му станаха малки дрешките за новородени, буквално за 10- 15 дни.
5- 7 бодита с къс ръкав и после като захладнее ще извадя и с дългия.
Иначе, зависи колко често смятате да перете, но трябва да имате поне 2-3 чисти комплектчета под ртка, защото я памперс ще изпусне, я ще се оповръщат и така.
Ританки не съм ползвала, само ромпърчета.

# 440
И аз съм в отбора на ниското кръвно. Разтрепервам се, причернява ми, изпотявам се. Не съм припадала и по-добре. Излизам на въздух, спирам каквото правя и дишам. Спрях кафето. С първата бременност АГ като видя кръвно 120/.. и започна да ми говори за влизане в болница, не било нормално кръвно за мен.
Сега предпочитам да е ниско.

# 441
  • Чикаго / София
Аз съм поръчала 6 бодита с къс ръкав с предно закопчаване, тип прегърни ме и 6 ромпърчета - отново с копчета от пред, така че да не се облича през главата. Размерът е от 0 до 3 месеца. За начало това ще ми стигне. Ако видя, че ми трябват още, ще докупувам, но не искам да взимам много бройки от тези малките, че много бързо умаляват.

За килограмите съм вече +25, но пък като ви чета  колко оплаквания имат някои от вас, мога да кажа, че аз се чувствам много добре. Нямам крампи, никакви болки, всеки ден правя упражнения по 20 минути, ходя по над 10,000 крачки на ден и като цяло, освен, че ми тежи корема и не мога да се сгъвам, друго като оплакване нямам.  Единствено ме притеснява да не започна да качвам кръвното, но за сега е ОК - меря го всеки ден. И лекарства взимам само витамини за бременни и то когато се сетя, желязо и аспирин, заради опасността от прееклампсия. Взимам и Л-тироксин, но той не е свързан с бременността, а с Хашимотото, което имам вече 26 години.

Важното е да сме здрави и ние и бебето, а килограмите ще ги свалим после. Всеки организъм е различен и по различен начин се влияе от хормоналните промени по време на бременността. Аз и с предишните две бременностти качвах по над 20 килограма, после ги свалях. Сега е очевидно, че ще са повече, но се отказах да се тормозя за това, явно така ще е.

# 442
Irka, и аз съм с Хашимото. Първата бременност бях +33.Сега 24 седмица +22.. 🤔
Иначе и аз нямам оплаквания. Даже и в двора влизам по малко, отглеждам си зеленчуци и цветя 🥰

# 443
  • Чикаго / София
Lili и ние си направихме зеленчукова градина и се въртя там Simple Smile . А пък преди 2-3 дни окосих с косачката целия двор, който си е доста голям, без проблем.  По принцип децата косят тревата, но този ден, нещо бяха заети и аз се размърдах допълнително.

# 444
Аз също съм с ниско кръвно, но комбинацията с утрогестан перорално е направо ужасна. Все едно са ме били, така се чувствам.
При условие, че го слагам от 1ви месец, но сега като го пия съм като болна.
Помагат ми фрешовете. Идеята със захарта е много добра също, носех си преди винаги в чантата.

# 445
Да ви кажа, не се надявайте да отминат жегите, тепърва започват, по-скоро трябва да намерим начини да се справяме. Моето кръвно също е ниско, засега не съм имала проблеми през бременността. Добре е винаги да имате вода и нещо сладко във вас.
За дрехите, аз имам много малко 50ти размер, а 0-3м, 50-56 и нагоре имам доста, от приятелки.
За килограмите, аз утре влизам в 30-та седмица и съм качила 5-6кг, варират. Като цяло не се движа толкова, колкото би ми се искало, вече започва и да ми тежи. Последните дни започна да ми се появява много неприятен задух от време на време, но няма какво да се направи, а жегите още повече ще допринесат.. стискам зъби и това е.
Наистина всеки организъм е различен и не би трябвало да ни притесняват килограмите, важното е да се чувстваме добре (доколкото е възможно) и да сме здрави, ние и бебетата.

# 446
  • София
Аз с килограмите нямам проблем, даже напротив по всички таблици съм под нормата. В 26та г.с. съм +3. Започнах от 47 сега съм 50. Но при мен си е ген.
Но до тук с хваленето, защото от ден първи ми се гади. Не съм повръщала много, но до преди две седмици бях с постоянно гадене и позиви за повръщане. Ежедневно имам и киселини. Корема ми се подува ужасно много от храносмилателните проблеми.
За кръвното вече се оплаках, че е ниско и ми прилошава. А от известно време се появи и този неприятен задух. Днес цял ден се влача като парцал вкъщи и едвам дишам, направо не мога да си стоя на краката. Имам едно постоянно тягостно чувство за напрегнатост, особено като е мрачно и влажно, както е последните дни. И за капак започнаха крампи на краката и стягане на корема, въпреки че вече пия магнезий.
Та така, явно е танто за танто както казват 😂

# 447
Момичета, а когато ви е ниско кръвното боли ли ви главата? Аз всеки ден си меря кръвното, защото от началото имах главоболие от кръвно, което беше леко високо. Стигнах до 3 парацетамола в рамките на няколко часа, защото един не ми помагаше. Обаче тва с високото кръвно беше за кратко. Сега ми е 110/60 или 113/70 варира. Чувствам се замаяна през повечето време, но пия по едно или две кафета и кола. И имам главоболие. Не постоянно но имам. Особено сутрин когато стана.

# 448
Аз съм с високо кръвно и утрогестана пак ме съсипваше. Не можех да стана от леглото. Перорално се отразява ужасно, но няма как.

# 449
Момичета по повод ниското кръвно, сутринта като станах ми беше 113/67 . Отидох да си правя обременяване с глюкоза. Казаха ми че мога да се пребера и да отида на втория час да не чакам там. Пребрах се и сега кръвното ми е 120/87 .
Предполагам че се вдигна от приема на глюкоза.  Все пак 300 мл не са малко. Ще го следя и през деня да видим дали ще се задържи или отново ще падне.

Общи условия

Активация на акаунт