Отговори
# 465
Mikka дано малката е добре и бързо да се възстанови, и забрави за случката.

# 466
Момичета аз днес бях на шопинг и накупих разни нещица, но не знам края на септември как да го обличам, ще приложа снимка например на гащеризончето, под него трябва ли да слагам нещо друго или това е достатъчно?

# 467
  • София
Mikka_ Бързо да се оправя каката пожелавам. Голям стрес сте ореживели.
За апарата за кръвно, налият е Омрон автоматичен, но е купуван преди 8-9 години, сега го няма същия модел. Аз съм много доволна от него.

Violett7, според мен ще достатъчно само с такова ромпърче. Но ако е по-хладно под него може да слагаш боди потник например. Баткото е края на март роден и като цяло температурата е сходна. През повечето време беше с такива пижами само. Те в началото през повечето време бебетата са в чувалче и спят или са завити с пелена/одеалце.

# 468
Последните години си е лято Септември и аз се чудя дали няма да им е топло. Някои бебчета ще се родят през Август.
Племенникът на ММ е лятно бебе. В тях беше много топло, обличаха го с дълги дрехи, детето постоянно беше с пъпчици и прегрявано, голям рев падаше.

# 469
  • Пловдив
Моя апарат за кръвно е microlife между 95-100лв беше, купувах го скоро, тъй като трябва да меря кръвното по няколко пъти на ден. В Лидл понякога пускат на промоция по 40лв.

# 470
Моя апарат за кръвно е точно от Лидл. За 40 лв върши работа. Батерията често му е за сменяване, но ние много го ползваме в къщи.

# 471
За апарата за кръвно и моя е microlife на 6г вече и съм доволна до сега е нямало пробл с измерването 1 път съм сменяла батерии..

За обличането от сега е мнооого рано, ако е 35гр? Както лятото ще дойде сигурно другия месец... Ние сме влизали в морето на 30.09 в жега... Изобщо не бързам с дрешките.

Хващам се че пазарувам за двете ми кукли поравно  Grinning вчера купих на каката тротинетка и маратонки, а на бебка 2 бебешки шапки и 3 пеленки, в кауфланд има страхотни намаления на бебешките неща и са мн готини мекички от хубав памук...

# 472
Привет от мен, група! Flowers Hibiscus Доста ми се беше насъбрало за четене, та сега предварително ще се извиня за дългия пост. Много се радвам, че четох само хубави неща! Revolving Hearts

Първо ще се включа по темата с усещането на бебето. Аз също не го усещам постоянно, но е доста често. Сутрин и вечер си се върти, като се разхождаме, не го усещам, а ние с моята колежка излизаме и сутрин по това време (сега я чакам да звънне), и привечер. Нашето момче последно беше седалищно разположено, но това се променя..

Зайка–Байка, може да се налага по-ранно раждане, защото бебето си върви напред. Не го мисли отсега Yellow Heart

alegoria, къде беше твоят хематом и как го откриха?

Dimitrova, аз също съм в отбора с ниско кръвно и като някои момичета също съм припадала. Помагат ми чистият въздух и течностите, но внимавам да не излизам сама. Не ме боли главата, но ми заглъхват ушите много жестоко. Когато стане така, веднага пия вода (напоследък често си вземам  газирана)

Mint, pepina, чудесни са новините от вашите прегледи. Браво на мъниците Purple Heart

Вероника, много хубаво, че нямаш ГД. Лек полет утре Yellow Heart

Lili, добре дошла в нашата прекрасна група Flowers Hibiscus

Elsi_b, приятна почивка и няма да се разсърдим на някоя хубава снимка от съседна Гърция и ние да изплакнем очи Surfer

Mikka, бързо да й минава на твоето момиче Two Hearts Твоите разширени вени къде са. Питам, защото аз имам на десния крак една изпъкнала, но сега са ми се появили нови. Дори мисля да ходя на съдов. Ако знаете някой добър съдов хирург в София, може да ми препоръчате.

За купуването на бебешки дрешки на първо време може да вземете по няколко бройки. Ако бебето има рефлукс, ще са нужни повече, защото често ще е мокро. То ще си покаже.
Ние сега ще си избираме сушилня и скрин за дрехите на малчо. А сватбата мина, всичко беше повече от хубаво Revolving Hearts Другата седмица започване ремонта

# 473
Здравейте, момичета и аз да се отчета и да се включа в дискусиите.
Бях на преглед в 27+6 съм и бебка е 1200 гр., което според АГ е доста напред и било леко притеснително. Споделих и за мнението на едно и тя каза, че ще е цяло чудо да издържа до 38 гс. и че най-добре да вляза в болница към 36 г.с за наблюдение и там на място да решават кога да се случат нещата. Явно и харесва идеята за влизане в болница. Имаше и още коментари, които не знам колко са на място, но силно ме притесниха и след прегледа си поплаках хубаво. Започвам да си мисля дали не е необходимо да я сменя, защото все повече се напрягам, когато ходя на лекар.
За апарата за кръвно на мен ми препоръчаха Сендо и то да не бъде електронен, защото електронните давали отклонения.
Колкото до дрешките аз се сдобих с няколко бодита с къс ръкав от познати и аз бях купила две. Започвам да се изкушавам да купувам вече, но с тези приказки за ранно раждане вече не знам какво да взимам. От форума се бях насочила, че за септември ще ми трябват боди с къс ръкав и ромпер или боди с къс ръкав и ританки и блузка. Но вече не знам какво всъщност ми трябва. Мислех да започна и с едрите покупки към средата на юли, а сега с тези приказки се замислям дали няма да е късно, защото в 36 г.с. ще съм средата на август. Общо взето в големи дилеми съм, а в същото време не смея да купувам нищо, защото само ме плашат.
Jаsmin, честито за сватбата. Пожелавам ви много любов и дълъг семеен живот Simple Smile

# 474
  • София
Jаsmin, честито! Много щастие и разбирателство, и пълна къща с жасминчета Simple Smile
Ние утре заминаваме, нямам търпение да си почивам с книжка на сянка Simple Smile
Тази седмица се уморих доста, бъдещия батко издържа 2 седмици на градина преди да се сдобие със сополи. Бързо минаха за щастие, но си го държа вкъщи и ми спира тока.

# 475
Жасминче, честито бъдете най-вече здрави и щастливи! ❤❤❤
Зайка_Байка и аз средата на август ще влизам в 9тият месец, все още нищо не съм купила, а трябва, но просто ме е страх, понеже и при мен всички викат не бързай, рано ее и т.н. Уж съм се наканила в събота да поръчваме кошарката, но да видим, че може и да се разколебая до тогава 🤔

# 476
  • Terra incognita
Честито, Жасмин! Безкрайно семейно щастие!🌷🌺🌹
Нелка, какво ще ги правим тия батковци и сополите им наесен, като ще имаме малки бебета 😬
Зайка Байка, направи си още една- две консултации с различни лекари, чуй и други мнения. Недей се плаши предварително.

# 477
VickyTaylor, миналият път, когато каза, че е по-голяма и трябва да вляза в болница заради ГД бях на консултация при друг АГ и той ми каза, че не вижда нищо кой знае колко притеснително, да по-голяма е, но не е кой знае какво. След две седмици съм се записала за ФМ и се чудя дали там да не попитам какво е мнението на доктора и може пак да направя консултация с друг АГ, не знам вече.

# 478
  • София
Честито, Жасмин! Безкрайно семейно щастие!🌷🌺🌹
Нелка, какво ще ги правим тия батковци и сополите им наесен, като ще имаме малки бебета 😬
Зайка Байка, направи си още една- две консултации с различни лекари, чуй и други мнения. Недей се плаши предварително.
Не знам, не знам. Толкова е щастлив като ходи на градина, ако трябва да го спирам (а то ще трябва, поне около ваксините) ще полудеем дружно вкъщи. Поне ме топли, че ММ ще може да работи от вкъщи когато се налага, сега тъкмо започна нова работа и се социализира в офиса.

# 479
  • Варна
Здравейте, момичета и аз да се отчета и да се включа в дискусиите.
Бях на преглед в 27+6 съм и бебка е 1200 гр., което според АГ е доста напред и било леко притеснително. Споделих и за мнението на едно и тя каза, че ще е цяло чудо да издържа до 38 гс. и че най-добре да вляза в болница към 36 г.с за наблюдение и там на място да решават кога да се случат нещата. Явно и харесва идеята за влизане в болница. Имаше и още коментари, които не знам колко са на място, но силно ме притесниха и след прегледа си поплаках хубаво. Започвам да си мисля дали не е необходимо да я сменя, защото все повече се напрягам, когато ходя на лекар.
Зайка Байка, аз на твое място бих сменила АГ или поне бих ходила и при друг за 2ро мнение. За мен най-важното е АГ да те успокоява, а не да те напряга излишно. Моя близка приятелка роди преди няколко месеца и особено накрая след всеки преглед при АГ плачеше - не знам как го изтърпя и защо, но тя живее в по-малък град и нямаше много избор на специалисти.
С първата и с тази бременност бебетата ми вървят по размери напред с 1-2 седмици. Никой не ми е казал да е проблем. Не се ангажират да ми избират дата на раждане от сега, защото все пак е рано. Синът ми е роден на 17.08. при термин 03.09. От 8 месец започнах да ходя на чести прегледи и в един момент казаха - готов е, избирай дата в периода 15-20.08. (трябваше да е секцио, поради кондиломи). Роди се 3.650, 51 см с признаци на презрялост (имаше едни точки и като питах неоантолога какво е, каза че е това). Но от сега да ги преценят тези неща ми се вижда малко пресилено и да лежиш в болница също - просто трябва да те наблюдават често, както и всички други мами в 9 месец. Не забравяй, че най-важното за теб е спокойствието! Simple Smile

Jasmin, честито! Щастлив семеен живот ти желая!

Аз днес реших да звънна на АГ да го питам за едни болки, които усещам тези дни и той каза да отида да ме види, та днес следобяд ще го посетя извънредно. Дано всичко е наред

Общи условия

Активация на акаунт