Проблеми със свекървата, съпруга и обличането на детето

• 13 987
  • 217
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И да каже - пак няма да се промени. Съдба.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 10:46 от Ms.Gorgeous

# 46
  • Варна
Ами в такъв случай май нищо не можеш да направиш. Такъв си го взела, такъв ще го търпиш. Ако решиш да не търпиш, ясно ти е накъде отиват нещата.

# 47
Като не искаш да ходиш там, няма да ходиш. Казваш му, че се държи като г@з когато сте там и няма да го търпиш повече. Като иска да вземе детето и да отиват. Нека вечерта той и свекървището да гледат детето. Ако пък нещо се поразболее ще надигна вой до небесата срещу него и свекървата. И не само това, но ще го повтарям всеки път като идем там на всеослушание, че еди кога си се е разболяло, защото свекървата не се грижи добре за него.
Има и вариант при който ако детето остане при теб, да се забавлявате с него - катерушки, сладкарница, сладолед и т.н. Скоро детето няма да иска да ходи на село.
Ти сега търпиш всичко, затова мъжът ти си позволява да те тормози. Покажи, че си независима, силна и не ти дреме той или свекървище какво ще кажат за теб.

# 48
Много ми се насъбира... много нерви. Майчинството ви изтече и трябва да се върна на работа. Имам собствен бизнес.Мъжа ми работи друг бизнес съвместно с майка си. Двете с нея делим общ автомобил, който само се води на мое име...
Когато се върна на работа, бабите трябва да гледат детето. Свекърва ми се меши за всичко затова кога ще почна работа, скакво трябва да се храни детето, как да се облича и ред други. Тя си мисли че ние живеем на неин гръб. Даже и пред мен е казвала на мъжа ми че парите му са от нейния бизнес а това не е вярно. Понеже още не мога да се върна на работа по ред причини усещам че съм третирана като златотърсачка едва ли не.

# 49
  • София
Бррррррр! Не можете ли да отделите семейство от бизнес?! Какви са тия пъпни върви нанизани?
Тоя мъж готов ли е на разговори?

# 50
  • у дома...
Защо да трябва бабите да гледат детето? На ясла не може ли да ходи? Общ автомобил със свекървата??? Извинявай, но на колко години сте с мъжът ти?

# 51
  • София
Струва ми се че го влачите като куфар това дете напред-назад, то установен дом има ли си изобщо? Тук спим, там ядем, и се надцаквате чрез него.
Решете си проблемите като възрастни, иначе рискувате да му направите големи и дългосрочни бели.

# 52
Много ми се насъбира... много нерви. Майчинството ви изтече и трябва да се върна на работа. Имам собствен бизнес.Мъжа ми работи друг бизнес съвместно с майка си. Двете с нея делим общ автомобил, който само се води на мое име...
Когато се върна на работа, бабите трябва да гледат детето. Свекърва ми се меши за всичко затова кога ще почна работа, скакво трябва да се храни детето, как да се облича и ред други. Тя си мисли че ние живеем на неин гръб. Даже и пред мен е казвала на мъжа ми че парите му са от нейния бизнес а това не е вярно. Понеже още не мога да се върна на работа по ред причини усещам че съм третирана като златотърсачка едва ли не.

От личен опита ти казвам, че става само с разговори и то много дипломатично, защото повечето мъже са един дол дренки и моят е същият - мама та мама...
Ти винаги ще си останеш чуждия човек за нея в това семейство, затова го карай по- леко , недей да се ядосваж много колкото и да ти е трудно и да ти коства това и гледай да си правиш това което на теб ти харесва и спрямо детето но по завоелиран начин..

# 53
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми ходи боса единствено на плажа.
С боси крачета да търчи из двора -не е безопасно,а и не е хигиенично според мен.Може да е 30-35 градуса жега-държа да е обута.Чехли,джапанки,сандали...

В случая на авторката-виновен е мъжа.
Не се съобразява с нейното мнение и позволява на майка си да се бърка.

# 54
Общите бизнеси не винаги са добра идея.Родителят,който обичайно е създал бизнеса,смята ,че детето е зависимо,детето смята,че е незаменимо за бизнеса и така.
Бих предложила да се поговори със всички участници .Детето да се даде на ясла или градина ,а бабите само да помагат при нужда.
Не знам как разпределяте средствата от бизнеса,но ако свекървата е водеща да се определи на сина заплата,която ще го направи по-независим.

# 55
Той получава надница в зависимост от оборота за деня, но ако например каже че няма да и даде колата да се ппибере на село, тя ще каже: от къде са ти парите? От мен нали? И подразбирам че също му е казала че заради нас ние да сме в града тя е станала селянка. Колата е на мое име, закупена за мен от мъжа ми, но и тя я кара за да се прибере на село.

# 56
Ако кажа на моя мъж, че не искам да ходя на място, на което ме третират неуважително и той ми каже да си ходя при моите родители, свекървата и босото хлапе ще са ми най-малкия проблем.
Мисли в посока независимост - обработвай мъжа си да сте по-независими, да не дава повод на майка му да му обяснява как тя му дава парите в ръцете. / което е обидно и за него/ С надежди да се усетят твоя проблем няма да се разреши, но и със скандали и нерви от твоя страна - също. Те ще се кефят, че са те разтревожили,  мъжО ще се кефи, че се е доказал като глава на семейството.

# 57
  • София
Авторке, забъркала си се в такава комбайнерска история, че сама не се усещаш. Явно си и доста млада, та не знаеш как да излезеш от ситуацията.
Първото - прати мъжа си да спи, където намери за угодно, ако ще и във фризера.
Второ - босите крака на детето на 30 градуса са ти най-малкият проблем от всичко изброено.
Трето - ако мъжът ти каже да идеш да спиш при родителите ти, означава, че те гони от къщата. Тогава имаш доста сериозни основания за размисъл какво правиш с него.
Четвърто - какво означава да делиш кола с майка му, а тя да се води на твое име? Тази кола или е твоя, или не.
Пето - измислени са детски градини, за да не се налага бабите да гледат детето и после да се оплакваш от тях.
Шесто - тези са диви селтаци, но би трябвало да си го забелязала още в началото.
Седмо, осмо....n-то: отвори си устата и очертай периметъра на твоето семейство, на твоите отговорности и се дръж като голям, разумен и вменяем човек.

# 58
  • Варна
Каузата е загубена. Тя срещу всички. Обречена битка. Не е достатъчно намахана за да се справи и да ги навре там, където слънцето не грее. И където всъщност им е мястото.

# 59
Дрехите, късите гащи, борсите крачета изобщо не са ти проблем. Хванала си се за тях, но я се огледа. Овъртолили сте се с тези хора яко, ама много яко. То бизнеси, то общи коли, то спите, ядете там през лятото. Така сте овързани че събличането на детето е най малкия ти проблем. Не можеш да мръднеш. Да, и още ще има. Особено като започнат да ти гледат и детето.

Общи условия

Активация на акаунт