Любители на кучета - 105

• 29 483
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
честит рожден ден на Балу, да е жив и здрав!

Аз откакто взех Халти на Джинкс се родих. В момента, в който тръгне да дърпа към някое куче, муцуната му се извърта към мен автоматично и давам команда "Виж ме". От постоянно теглене към разни агресивни и неагресивни кучета, сега към 95% от случаите автоматично ме поглежда и идва за награда като види друго куче.
Преди това и душач имаше и каишка, която се свива при дърпане, не можеше да диша това куче, ама продължава да тегли.

Забелязала съм service dogs тук, че носят почти всички halti.
Въх това на снимка изглежда ужасно за кучето, обаче на клипче явно кучетата не им е толкова неудобно. Но все пак ми се струва неприятния вариант от душача.

@kirasirrav
Да знам,че е до лично усещане как дърпа кучето. Затова аз самия си поисках душач от треньорката. Надявах се, че няма да се наложи, но не би. Просто ми е интересно, колко от големите кучета са на по-хард нашийници. Не, че не е редовна гледка и 40 и кусур килограми куче с нагръдник и флески да развява девойка със същите килограми

# 571
Новини за Леон?
  Честита месечинка на Бейли!Честит рожден ден на Балу!Да са здрави и много любов да ви даряват и вие на тях!

# 572
  • UK
pavelcho, в първите дни се опитваше да го маха, но реално няма натоварване по никоя част от тялото (освен муцуната, когато се дърпа зверски) и няма опасност от травма. След няколко дни свикна и даже си пъха муцуната сам като излизаме. Естетически не ме кефи много, ама какво да се прави. За мен е важно да мога да го контролирам и с една ръка, че той е на половината на моите килограми почти и се е случвало да ме разхожда в миналото по поляните по гръб.
Доколкото съм чела, душачите могат да докарат проблеми с гърлото.

# 573
  • о`майна лунна нощ е
Честит празник на Балу и компания! Все такъв снажен и напет момък да е! Здрав и силен!

# 574
  • Bарна, морето, сините вълни
Честит рожден ден на Балу, братчета и сестричета! Прекрасен прекрасник. Heart Eyes Да е здрав и щур дълги години.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 21:21 от DespicableMe

# 575
Честит празник на Балу и компания! Да е здрав и палав дълги години!

# 576
Значи, за слабички момичета повели на разходка големи и яки кучета нещата са по проблематични Simple Smile, но мога да кажа от моя опит - Първо аз държа кучето на близка/средна дистанция (повода съм го събрал примерно наполовина за да контролирам кучето ) но това не значи като то се напъне нанякъде аз да го дърпам зверски на към мен! с още по-голяма сила това важи за душача, следя животното  и когато видя че се опитва да дърпа в някаква посока отпърво леко го отпускам но след това не рязко и не със всичка сила го прибирам към мен, в един момент започвате да предвиждате реакцията на вашето куче и ръката ви започва да се нагажда със каква сила да го водите почти автоматично, това се получава с времето и е индивидуално и за вас и за кучето (то също се приучва да не се хвърля като безумно насам-натам ).

# 577
  • sofia
Привет! Мина операцията на Леон.
В къщи сме си. Той е леко неадекватен, но за около час се окопити, нападна пералнята и си се мята по канапета, легла и т.н. Сега се и свил до мен и притреперва отвреме навреме.
Утре сме на преглед. След 10 дена махат конците. Искам да минат бързо и неусетно.
Честит рожден ден на Балу и семейството му!
Днес при ветеринарите срещнахме 2 хъскита и ни попяха. Дали те са най-пеещата порода не знам, но аз по-музикални кучета не съм срещала.

# 578
  • под тепетата
Радвам се за Леон, че вече си е вкъщи!
Честито, татко Балу! Да си все така усмихнат, да радваш околните си и нас!
Относно пеещите кучета, моите наблюдения са точно обратни : хъскито ми беше най-тихото същество. Ела да чуеш Ози обаче и ще разбереш какво е мрънкащо, цвилещо и мучащо куче Smile
Надявам се и Райли вече да е забравила за операцията.

# 579
Брао на Леон!Бързо оздравяване.
Честит празник на Балу.
Райли едва я удържаме,но все още е с конус на главата.В понеделник сме на преглед и се надявам да го махат.Тя се опитва да скача и тича,а операцията не е шита,а лепена и това ме притеснява.

# 580
  • Бургас
Балу, да си жив и здрав, царствен, прекрасен!
pavelcho, Елза е 30 кг и е с нагръдник. С него дърпа по-малко, отколкото с обикновен нашийник. Даже не дърпа изобщо, само ако види нещо много интересно и аз се зазяпам, може да ме повлече. Работим над това, иначе си върви спокойно до мен и не съм ползвала друг нашийник.

# 581
  • София
Благодарим за пожеланията! Simple Smile Да ви се връщат стократно!

# 582
  • София
Жив и здрав да е Балушан! Пра-правнуци да дочака в добро здраве! Heart

Бързо възстановяване на Леон!

Бях права за Райли! Радвам се,  че вече дивее!

Павелчо, имах черен териер и на около 6м. ѝ сложихме текстилен нашийник душач. За около седмица се научи да върви редом без да ме дърпа. Дъщеря ни на три годинки я водеше в парка и нито веднъж не я е дръпнала /под наш надзор,
разбира се/. В по-напреднала възраст 10 годишната ми дъщеря можеше да я изведе сама без да се притесняваме, че ще има проблем.

# 583
  • София
Честит рожден ден, прекрасен Балу!
Бъди здрав и дъъълги години радвай двукракото ти семейство! Heart

# 584
  • о`майна лунна нощ е
Кришка, как изкарахте нощта? Швепса блееше няколко вечери седнал срещу вратата с поглед в нищото.

Общи условия

Активация на акаунт