Любители на кучета - 105

• 29 482
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • тук-там
Марулета, кучетата както и малките деца имат нужд от правила и навици, за да са комфортни. Най-важното правило е то да има свое място за спане и да знае къде може да ходи и къде не. Ако спи на спалнята, то си мисли, че е човек и се чувства изоставено, когато не е до вас на спалнята. За това и пишка навсякъде, явно вече е свикнала да е с вас, на постоянно присъствие и внимание. Вече е навикнала на някои неща, които сега и отнемате. Ще намеря някоя добра статия по темата и ще ти я пратя. При всички положения съгласувайте с всички членове някои нови правила и ги спазвайте всички вкъщи. Така бързо ще адаптирате кученцето към тях и то ще спре да протестира с пишкане, плачкане или нещо друго.

# 556
Стискаме и ние с Бейли лапи и палци на Леон, ще мине всичко наред!
Скорошно възстановяване и на другите в темата... Антифриз.. Леле, къде го е намерила, сигурно е коментирано вече Confused
Значи да се оплача пак от кърлежите. Вчера бяхме на разходка с Бейли в парка,гориста част. Лазеха го два броя, махнахме, не се бяха впили. Прибирам се и виждам 1 забит в моя крак.. Еми изпаднах в паника, мм го извади гладко и успешно. Покрай болното куче на приятелката на брат ми(здрава е вече Чара, но дълго я лекуваха от ухапване от заразен кърлеж) изпадам в ужас от тия гадове.
Днес Бейли става на 7 месеца Hug

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 20:44 от Be_Special

# 557
Да ви е жив и здрав,Бейли. Много хубави моменти с него.

# 558
Бъди жив и здрав Бейли! Пожелаваме ти много дългиии разходкиии и много ароматни тревиии Heart

# 559
  • Пловдив
Страхотен е Бейли. Heart
Кърлежи - днес колежката откри един забит в крака си. Спешно я водихме до джипито да го маха. Мазала са я с течен парафин, въртяли са го и накрая изписаха Доксициклин 10 дни.
Колкото повече чета за кърлежи - толкова повече се обърквам - маже ли се, не се ли'; върти ли се, не се ли.
Последно четох, че със спринцовка го изсмукват.
Гадни твари.
Леон го мисля, утре ще водим и дон Томазо на зъболекар да му махат зъб. То страшо сложно било. Тази вечер не трябваше да вечеря, ама покрай Саско хапна пиленце - наредени муцуна до муцуна и ги редувам. Смешни са. Не мога да раздавам пиле и да снимам едновременно за съжаление.

# 560

На Арес от вчера едната дупчица на мустачето му е ето така..за първи път св случва и не мога да си обесня какво точно е това! Доста твърдо е това черното на самата дупчица,не знам и аз как точно да го обесня.. Confused

# 561
Кърлежи - днес колежката откри един забит в крака си. Спешно я водихме до джипито да го маха. Мазала са я с течен парафин, въртяли са го и накрая изписаха Доксициклин 10 дни.
Колкото повече чета за кърлежи - толкова повече се обърквам - маже ли се, не се ли'; върти ли се, не се ли.
Последно четох, че със спринцовка го изсмукват.
Гадни твари.

Май доста са прекалили лекарите. Ако изписват превантивно доксициклин за всеки кърлеж, само ще натровят човек излишно. Това е доста гаден АБ, който освен всички останали вреди, много дразни стомаха. Мен все с такова са ме лекували като малка и си спомням, че ми ставаше лошо всеки път, и дори съм повръщала от него. Трябвало е тя да си занесе кърлежа за изследване, и вече ако той е бил заразен да вземе АБ. Ние така направихме миналата година, когато един се беше забил в дъщеря ми. За щастие беше чист и нищо не сме давали.

И да докладвам какво се случва при нас. Хари снощи намери обелки от семки и въпреки бъркането из устата, явно все пак е глътнала няколко. Освен това се беше превъзбудила и късаше яко трева. Мислех че като предните дни само къса и плюе, но тази сутрин повърнала в леглото си и ММ каза, че имало само обелки и трева... Дали някога ще поумнее какво да яде и какво не... Като не става въпрос за лечебно ядене на трева, а покрай играта. И с това недъвчене и гълтане на всичко не знам как ще се оправяме. Гледах една купичка уж за бавно хранене, но те улеите ѝ бяха толкова широки, че няма по никакъв начин да я забавят. Дори като ѝ давам по една гранулка, пак ги гълта.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 09:12 от Nelika

# 562
Стиснати палци за Леон, лека операция!

Сий, бързо адаптиране в новата обстановка ви пожелавам с Денис!

Сиви, как е Вивата?

Красавец е Бейли. Heart

- любимата поза.

# 563
  • тук-там
Нелика, според мен трябва да започнете да учите Хари на Не и Остави. Тези команди са много важни и полезни по време на разходка, за да контролирате кучето да не яде всичко от земята и да ви слуша. То няма да спре от само себе си, ние трябва да се потрудим. Ето тук материал по темата. Видеото е много добро:

http://doggofriends.com/остави/

Относно това, че гълта гранулката, това е нормално. Наградите по тази причина често са гранули, тъкмо за да не преживя кучето, а да я глътне и да не губи концентрация с дъвчене.

# 564
  • Bарна, морето, сините вълни
Ох, Авалон, как само се е размазааал... Heart Eyes
Вчера ММ води Еро при нашия доктор, казал му е да продължим с капките до сряда и ще решим какво да правим. Обаче, днес минахме през една друга докторка в квартала, която според ММ е много добра. С нея се консултираше, когато имахме разни съмнения за алергии. Доста е начетена. И днес, само докато го видя и обяснихме случая, отговори че кучето няма осил вече. Каза, че ако не го е изхвърлил, няма да му е такава позицията на главата, тоест нормална. Изобщо нямало да се държи така кучето, ако осила е там. Дано е права. Както казах, той наистина си е в добро настроение, играе. Силно се надявам да го е изкарал. Каза, че рядкото кихане се дължи на раздразнената лигавица, както каза и Сиви.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 15:53 от DespicableMe

# 565
  • София
Минавам да покажа разни усмивки от старите ленти. Днес нашето кучило S и Балушан, като гла(д)вен от кучилото, имат ден ден и стават на цели 6 годинки! Да са живи и здрави муцунките. Бяха ей такива мишоци.

Един малък Балу

А ето един пораснал щурчо Балу

Снимките не са нови, надявам се скоро да си видим Балушан и да го нагушкам и наснимам.

# 566
  • София
Здравейте, отдавна не съм се вясвал тъдява.
Но пък имам снимка от язовир и първа среща с дълбоката вода

както е видно от снимката, срещата с дълбокото е успешна. Старк поплува, повъргаля се в тревата, кърлеж не хвана (за сметка на приятелката ми).
Също така ходихме на отворена тренировка с други кучета, оказа се, че има какво още да се желае от послушанието. Та се сдобихме с душач. И да попитам стопаните на по-едрите кучета с какъв нашийник сте. И ако сте с някой от по-хард вариантите на каква възраст го сложихте. На Рой му сложихме душач на около година, но пък и той вървеше малко по-дребен от Старк, който на няма 9 месеца е 31 кг.

# 567
Донякъде зависи от кучето, ако много тегли, повече буйства и обикновения нашийник не помага, може и на 8-9 мес. възраст (зависи и от едрината на породата ), това е и до вашето усещане, как го контролирате вашето куче

# 568
  • UK
честит рожден ден на Балу, да е жив и здрав!

Аз откакто взех Халти на Джинкс се родих. В момента, в който тръгне да дърпа към някое куче, муцуната му се извърта към мен автоматично и давам команда "Виж ме". От постоянно теглене към разни агресивни и неагресивни кучета, сега към 95% от случаите автоматично ме поглежда и идва за награда като види друго куче.
Преди това и душач имаше и каишка, която се свива при дърпане, не можеше да диша това куче, ама продължава да тегли.

Забелязала съм service dogs тук, че носят почти всички halti.

# 569
Нелика, според мен трябва да започнете да учите Хари на Не и Остави. Тези команди са много важни и полезни по време на разходка, за да контролирате кучето да не яде всичко от земята и да ви слуша. То няма да спре от само себе си, ние трябва да се потрудим. Ето тук материал по темата. Видеото е много добро:

http://doggofriends.com/остави/

Относно това, че гълта гранулката, това е нормално. Наградите по тази причина често са гранули, тъкмо за да не преживя кучето, а да я глътне и да не губи концентрация с дъвчене.

Научихме я и го изпълнява, но за сега само в къщи, когато знае, че в шепата ми има гранули Wink Продължаваме на всяко ядене да затвърдяваме командите, които точно от този полезен сайт учим. Ето я и нея снощи, размазана след разходката.

Общи условия

Активация на акаунт