Любители на кучета - 105

• 29 401
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ами аз по принцип съм против хомеопатията, особено при спешни състояния. Ще се оправи! 😘

# 676
  • о`майна лунна нощ е
О, миличка, Мока! Оправяй се, не ни плаши Cry

# 677
Горката Мока Cry Дано бързо се възстанови милата душичка Disappointed Ще чакаме да пишеш Heart

# 678
Може ли да обясниш това за гена? Урбазон не й ли биха?
Моя котка получи подобна реакция, подута и вадеше обилно слюнка (не си спомням имаше ли и пяна). И нашата ветка тогава предположи, че е от ужилване от пчела. До 24 часа отока взе да спада. Но си изкарах акъла. Състоянието е все едно се е натровила с нещо.

# 679
Бързо да се оправя, Мокка! Милата!
Хомеопатията не действа ли чрез натрупване, тоест, ако е алергия трябва нещо, което да подейства веднага! Това си го мисля, без да съм мед. лице, а само лице с какви ли не алергии, което е отвратително!

# 680
Ох,че ми стана жал за Мокка...Лори пострада есента така жестоко,при нас беше тежък алергичен шок.4 жила извадихме. Спасиха я с Преднизолон.Вет.лекар ни е дал,ако пак се случи ужилване, веднага и натъпквам в гърлото да глътне 3,4 таблетки ,от 5мг.А върху ужиленото място се слага аспирин стрит на прах с малко вода.  Сигурна съм,че в клиниката ще помогнат на милото кученце.Стискам палци!

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 23:41 от Roo Roo

# 681
Чопър има няма и е така подут. На вет не го водим, но наблюдавам. Той цял ден е на двора и гони всякакви гадини, те пък го хапят....

# 682
  • тук-там
Може ли да обясниш това за гена? Урбазон не й ли биха?
Моя котка получи подобна реакция, подута и вадеше обилно слюнка (не си спомням имаше ли и пяна). И нашата ветка тогава предположи, че е от ужилване от пчела. До 24 часа отока взе да спада. Но си изкарах акъла. Състоянието е все едно се е натровила с нещо.

https://www.animalgenetics.us/canine/Genetic_Disease/MDR1.asp - инфо за гена.
Същото при Мокка - първо отток (сериозен), после лигавене, пяна и повръщане + диария.

# 683
  • sofia
Стискам палци на Мокка! Не бойте се, кучетата са много силни животни! Реагирали сте и ще се оправи душичката!
Много красива абитурентка и кавалери!
И литературоведката и тя! Simple Smile))
Много се радвам, че Томас се опрявя! Simple Smile

# 684
  • гр.Варна
Стискам палци за Мокка. Душица златна. Heart Да пишеш как е милата.

# 685
  • Bарна, морето, сините вълни
Милата душичка! Cry Стискаме палци и лапи всичко да е наред и ни дръж в течение със състоянието ѝ. Надявам се много скоро да е добре.
Хубав сезон е лятото, но със себе си носи и много гадинки, различни видове треви.
Мен вчера ме ужили нещо, но не видях какво. Било е на врата на детето, просто случайно го докоснах и ме ужили. И добре, че пипнах аз, а не се почеса то. Първо ми запари леко, после леко се наду и започна да се схваща пръста. След няколко часа беше по-добре, а вечерта започна да се влошава. Тази сутрин пръста беше страшно надут, ръката също започна да се надува. Много болезнено и сърбящо. Правих всякакви бабини илачи и мажа с мазило и вече е много по-добре. Разказвам го, за да сте много внимателни всички със себе си, децата и животните. И е добре да имате някакво мазило, в случай, че нещо ви ужили. Аз се мажа с дермодрин.

# 686
  • под тепетата
Стискам палци за Мокка!

# 687
  • Пловдив
Милата ми разкошна Мокка. Бързо да и минава. Heart mtz, пиши като има развитие. Скоро пак ще бъде жизнерадостна и послушна красавица! Сега само е минала на хиалурон процедура за разкрасяване. Blush  Heart

Овчарките са много чувствителни към лекарства. Колито ни имаше дирофилариоза, защото нямаше превенция за чувствителните преди години. Или не ни бяха казали каква...

# 688
  • UK
Стискам палци на Мокка да ѝ минава бързо муцунката.
И на всички останали ужилени, болни, наранени - да оздравяват и да им минава.

# 689
По повод храненето на Райли също и даваме в определени часове-6 и 18,но когато отказва да яде смесване с малко гранули или мажем с консерва.И да,на няколко месеца сменяме храната и винаги имаме от старата, и смесваме .Не виждам нищо нередно,още повече,че голяма част от местните правят същото.Но всеки сам за себе си решава.

Общи условия

Активация на акаунт