Любители на кучета - 105

• 29 394
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • под тепетата
Добро утро! Mtz, щом Ози оцеля след пепелянката, и Мокка ще се оправи. Два дни след него и мен ме клъцна нещо по крака, та цяла седмица се бори с подут и болящ крак. Despi, правих компрес с риванол и пиех и алергозан.

# 691
  • тук-там
Казаха, че Мокка е добре. Надявам се да разбера от доктора с какво са я стабилизирали. Лекарставата при нас, както и при колитата, е важно да са точните, именно заради MDR1 ген. Сега поне го познават и могат да се съобразяват с него! В клиниката настана суматоха, като чуха за австралийска овчарка, носител на този ген. Малко опит имат явно.
Благодаря ви много за подкрепата, момичета!

# 692
  • под тепетата
Освен системите, на Ози му бяха И и калций след случката. Много пикаше, даже се изпускаше. Иначе лапата се поду, той беше много отпуснат и се лигавеше. Радвам се за Мокка и теб!

# 693
Радвам се за добрите новини за Мокка! И Джони беше жилен от оса по муцуната. Наду се много и му биха някаква инжекция, но не си спомням каква, защото беше преди няколко години.

Днес му намерих забит кърлеж, но като го махнах беше умрял. Тъкмо утре трябва да му даваме таблетка, а си мислих, че вече ги няма. Вчера бяхме на голяма разходка в планината и може и от там да е. Милият едвам вървеше на прибиране куцукайки, 4 часа и половина преход и днес спи като пребит. Започнахме една хранителна добавка да му даваме за артрита и да видим дали ще има подобрение. Взе и да не чува вече, старост-нерадост.

# 694
Днешната новина за боя заради куче в центъра на София ми развесели деня Laughing (след онази новина за пенсионерите убили котка с тояга).

# 695
  • Пловдив
mtz, колко хубаво, че Мокка е по-добре. Взехте ли си я? Милата сигурно е много уплашена сама в болницата. Heart
✿ 𝐀𝐯𝐚𝐥𝐨𝐧 ✿, голям фитнес за този копринен къдрушко Джони! Animal Dog2 Blush Heart Eyes

Саско днес е обгрижван от двамата синковци - на обяд два часа с големия и приятелката му. Сега от 2 часа с малкия и неговата дружка.
Сутринта яде гранули от пробните Wolf of Wilderness ама за пораснали. Вечерта ще му дам от онези, дето не ги харесва с домашен пилешки пастет.

# 696
  • тук-там
Прибрахме си Мокка. Възпитана мома - нищо не беше вършила там и си донесе нуждите в двора. Спа и почива главно.
Отново много мерси за подкрепата! Златни сте!
От утре пак ще е дюрасел. Както четох за австралийките - ако ние не я държим заета, тя ще държи нас заети Simple Smile

# 697
  • под тепетата
Уха, браво!Моите гладници!

# 698
Радвам се, че Мока е добре Simple Smile
На нас онзи ден (значи за мене и бебето твърдо за сега удържам ние формата, но за Джина май отдавна се предадох) ни надупчиха дупето, разбирайте на Джина. Оказа се, че килтикса й беше малък и ние сложихме удължител от свинска опашка. Добре ама това трябвало да се търка в кожата на животното, за да е ефективно. От няколко дни Джина много се чеше и ближе и хапе. Била имала много бълхи и яйца. Сложиха й инжекция, затегнаха килтикса, накапахме пипета и дадохме за вътрешно, ама тя продължава да се чеше. Съседските кифли са с бълхи, но лекарят каза, че щом тя е накапана и с каишката няма как да й се лепят. Надявам се скоро да минею

# 699
  • Bарна, морето, сините вълни
Много се радвам за Мокка! Heart Eyes

Дух, аз, Слава Богу удържах фронта с "ние" формата за детето, че то как звучи "насрахме се". Joy
И като някой ми каже "много сте пораснали", питам дали и аз съм пораснала. Grinning

# 700
Привет ви!
   Надявам се всички нахапани и болни вече да са добре.Мокка все едно със силикон в устната.Аз така се подувам от айсберг салата,но с щерката стигнахме до извода,че може да си боцна малко хиларуон,ще ми ходи.
    Не видях абитуриентката,но ви вярвам ,че е била страхотна!Отново да й пожелая късмет и смело напред в живота!
   Питах за клетка,защото искам да вземем за Айра,и сърдечно благодаря на Хибискус,която ми оказва много съдействие.Може ли да ми разкажете ,който е ползвал,малко повече-излизате,оставяте кучето вътре,или има период на адаптиране?
   Айра стои сама,но не спира да лае.Засега,освен ад пишне някъде на плочките,друго не виждаме,но ме съмнява да мине само  с това.ние я оставяме по малко,не за цял ден.

# 701
Марулета, сега имам малко време и ще драсна из основи какво е важно за клетката, ще го пусна тук, за да може ако някой тръси във времето да му излезе. Котето също е приучила Балу и Лили, Кивито и тя е с клетка, но не се вписват вече, но моля да ме допълнят, ако изпускам нещо.
Като полезна статия прочети тази:
http://doggofriends.com/%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0% … 1%82%D0%BA%D0%B0/
Клетката на първо място за кучето е "неговото място", не е място за наказания- никога! Ако е сгафила нещо и се скрие в клетката, не я пипаш, не се караш, там е "къща" и емоциите свързани с клетката са само позитивни. Първите дни клетката не се затваря, седи само отворена и има свободен достъп до нея. Там давам лакомства, там хваля, първите дни там се дава и храната, новите играчки се получават пак там - на хубавото място. Ние имахме и команда - "в леглото" и тя пердаши към клетката и чака с нетърпение наградата. Имахме и дума, с която знае, че излизам за малко - "слушай"(какво да слуша не знам), по този начин има режим и кучето привиква, че след тази команда ти ще се върнеш. На втория-третия ден, след като е свикнала да влиза вътре, започни да затваряш клетката за по 2-3 минути, като удължаваш времето всеки път. Процес е - отнема време, но това е начинът. Никога не отваряй клетката, ако започне да скимти или лае, само след като се успокои,защото в противен случай тя ти дава команда "отваряй" и смятай, че при всяко затваряне ще надава вой до небесата, защото знае, че номерът минава. Кучето с времето свиква, че там е неговата бърлога и там си носи плячка - я откраднат чехъл, я някой кокал за гризкане. Клетката не е наказание, а помощ в дисциплината, Тара стана много по-спокойна след като започнахме да я ползваме.
Пропускам нещо със сигурност, но ако се сетя, ще пиша пак.

# 702
  • София
Какъв бой? Моята вчера се опита да се сбие с една питбулка, но беше само облизана. Беше пусната, но не очаквах такава смелост - да ходи да се заяжда. Аз се извиних на хората.

# 703
  • sofia

Добро утро!
Разходен, закусил, време е да се сгуши до мен и да заспи! Simple Smile

# 704
Хибискус ,много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт