Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Удовлетворени ли сте от живота си?

 • 3 931
 • 82
 •   1
Отговори
# 60
 • Мнения: 2 828
Магдена, всеки човек си живее в своята собствена реалност, не в чуждите. Много е трудно някой да разбере крайна бедност напр, ако никога не е живял в такава. Да, ще прочетеш, ще чуеш, но докато не го изживееш - няма как да влезнеш в чуждите обувки напълно. В тоя ред на мисли - на всеки проблемите му (каквито и да са те) са важни за него си и са центъра в неговия собствен живот. Мантрата с "по света има хора с много по-сериозни проблеми", която уж някакси трябва да те успокои и да те накара да спреш да си тъжен или неудоволетворен, според мен е неприложима в 99% от случаите. На човек възприятията му са продиктувани от неговия житейски опит, не от на съседа напр, съответно не е редно да му отговорим с "ми знаеш кво? Имах хора, които живеят на улицата, та не можеш да се оплакваш точно ти, че не си хепи" . За мен е надменно и "гледане от високо" да се присмиваме или укоряваме човек, който го тревожи нещо си само, защото ние или някой си някъде е видял по-лошо, та и е безсмислено Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 12:17 от FlameV

# 61
 • Мнения: X
christina1980 ако бях написала - на 25 съм,сама, нямам пари,нямам дом и т.н щях да чуя - е млад човек си,промени нещо,не бъди търтей за обществото,какво чакаш и т.н.
Ако кажеш,че вече си постигнал нещо- хвалела съм се. И за какво ми е да се хваля,във форум с непознати,какво точно ще ми донесе това ???

И кво живота трябва да те е смачкал тотално,за да си нещастен,всичко друго е глезотия...

И защо на тея години съм решила да се захващам с тези "непонятни за 20 годишните " мечти. Ами не исках да живея цял живот под наем,за мен това са пари на вятъра хвърлени, а и не исках да се заробвам с 30 годишен кредит,и всеки ден да се будя с тази мисъл. Нямам и не чакам да ми падне от небето нещо.Или пък до 30 да ме дундуркат родителите ми и тогава да се сетя,че трябва да си намеря мъж и да създам семейство и да бързам,защото биологичният часовник трака.


Някак си май не ме разбраха повечето,че аз не се тръшкам,не мрънкам и т.н. Интересно ми беше дали има хора,които открито заявяват-щастлив съм с това,което имам. Ясно е на един не му стигат пари за хляб,на друг за яхта.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 12:29 от Анонимен

# 62
 • Мнения: 3 837
Аврорке, ако си неудовлетворена, то е защото си доста материална. Потърси хубавото и пълноценното в себе си и в духовните неща, пък може и да откриеш удовлетворение. Не знам доколко е истинска темата, звучи ми неправдоподобно 25 годишна млада жена да разсъждава така.

# 63
 • Мнения: X
FrauDanna всички сме материални,хляба с пари се купува нали ?
Явно разбирането на всички е,че на 25 трябва да не мислиш за нищо смислено,да ходиш по дискотеки да се напиваш и да сваляш гаджета. Ако си по-различен и осъзнат,нещо ти е сбъркано.

# 64
 • Мнения: X
FrauDanna всички сме материални,хляба с пари се купува нали ?
Явно разбирането на всички е,че на 25 трябва да не мислиш за нищо смислено,да ходиш по дискотеки да се напиваш и да сваляш гаджета. Ако си по-различен и осъзнат,нещо ти е сбъркано.

SweetLana, като цяло, май имаш проблем с емоционалната интелигентност. Имаш време да наваксаш, няма страшно.

# 65
 • Мнения: 14 397
Авторке, ти на форума не се връзвай. Работиш, бориш се, постигаш. Хората са завистливи и все гледат да те смачкат, когато имаш нужда да споделиш нещо. Айде няма нужда.
На 40 г. съм много по - удовлетворена, отколкото бях на 30 г., а на 20 - сет си бях направо нещастна. Мисля, че към 50-сет ще бъда абсолютно удовлетворена.


И все пак, е по-добре човек да намира какво да прави със себе си и времето си и в  периодите извън работното време.
Наблюдавам, че много хора, ако не е да мислят и ходят на работа, са живи загинали, не поради причини, сеързани с прехраната.

# 66
 • Мнения: 3 212
Казваш че се връщате в България.
Зарязваш си къщата, за която нямаш заеми на крехката си възраст.
Определено аз поддържам тезата, че това не е било твое желание, щом така го приключваш. Затова казвам че тази възраст предполага други приоритети, не задължително свързани с кръчми и напиване. Защото човек на тази възраст иска да открива, да научава, да пътува, а не да е закотвен с най-тежки котви.

# 67
 • Мнения: 2 946
Aко се бях омъжила на 22 г. и живеех в чужбина без приятелски кръг и забавления и на мен щеше да ми е адски скучно.
Поне от първият пост оставам с впечатление, че забавления и близък кръг хора, социална среда липсват.
Е, как няма да е скучно и неудовлетворително?
Сватба, къща и хубава работа - ако това е еквивалента на осъзнатост за теб, явно не ти е еквивалента за щастие.

# 68
 • Мнения: 1 950
Авторката, разбирам въпроса ти и понякога се питам същото. Аз също съм постигнал много за годините си, бизнес, семейство, прекрасни деца и добри отношения в семейството ми. Парите също не са проблем, изкарваме доволно с жена ми.
Но ми тежи това, че се отказах от детската си мечта навремето- военна служба и по-точно в така наречените спец. части от 68-а бригада. Имах досег за кратко с мечтата си, но по ред причини се наложи да се откажа, най-вече заради бизнеса. Понякога сънувам, че съм в униформата, с автомата и в хеликоптера, но.... вече са само сънища. Гледам обявените свободни места в бригадата, отговарям на всички изисквания, възрастта я повишиха до 40 на скоро, обаче не мога да зарежа всичко и да отида. Особено силно е чувството като си пийна малко, но тогава направих изборът и знам, че беше правилен.
Та може би някои хора сме така устроени, да не се задоволяваме и винаги нещо да ни липсва. Радвай се на постигнатото, продължавай да се стремиш напред и нагоре. Когато станеш майка  покрай грижите за детето/децата ти няма да имаш много време за мислене на такива неща, а и самите те изпълват животът по много начини Simple Smile

# 69
 • Мнения: 2 828
Когато станеш майка  покрай грижите за детето/децата ти няма да имаш много време за мислене на такива неща, а и самите те изпълват животът по много начини Simple Smile

Сигурен ли си? Аз познавам не една жена, която роди по подобни подбуди и нещата не само не се промениха към по-хубаво, ми се и задълбочиха и станах много зле. Много, много, мнооооого лошо е да запълваш подобни празнини с деца и да се надяваш, че видиш ли, покрай тях - ще забравиш първоначалната липса на нещо друго.

# 70
 • Мнения: 2 946
На 25 години и отскоро с много хубава работа - къщата купена без кредити не я е купила тя. Или прекрасните родители или прекрасният съпруг.
Вметвам това във връзка с поста на rf22, не виждам на 25, колко може да е постигнала (материално), освен добро образование и хубава работа.
Връстниците на Светлана, които не са постигнали къща без кредити в чужбина и брак с прекрасен човек, обаче в по-голямата си част се скъсват от пътешествия, концерти, излети, купони. Ти остави връстниците, но и доста по-големи хора. Живеят го живота и се забавляват с приятели. И са щастливи, що така?

# 71
 • Мнения: 1 694
Казваш че се връщате в България.
Зарязваш си къщата, за която нямаш заеми на крехката си възраст.
Определено аз поддържам тезата, че това не е било твое желание, щом така го приключваш.
Не съм съгласна. Може да е било нейното желание/мечта, когато е била на 20 години.
И като е имала мечта да си вземе къща и я е постигнала - сега да седне и да е щастлива от този факт следващите 30 години ли?
Живот в чужбина е желание на много хора, но доста от тях изпитват точно тази неудовлетвореност след като отидат за по-дълго там.

А към всички, които я упреквате - колко от вас живеят в чужбина?

# 72
 • Мнения: 201
Винаги има какво да се желае, но, бих казала, че в последно време се чувствам доста по-добре от преди. Като че ли съумях да открия някакво равновесие и вътрешен мир - неща, които са ми били извънредно трудни за постигане преди. Изолацията спомогна да се вглеждам повече в нуждите и желанията си, а оттам и в развитието си занапред. Май в това е цаката - непрестанното развитие.

# 73
 • Мнения: 350
FrauDanna всички сме материални,хляба с пари се купува нали ?
Явно разбирането на всички е,че на 25 трябва да не мислиш за нищо смислено,да ходиш по дискотеки да се напиваш и да сваляш гаджета. Ако си по-различен и осъзнат,нещо ти е сбъркано.

Не, разбирането е, че на 25 трябва да инвестираш в емоции, в трупане на знания, градене на връзки с хората около теб, пътуване и въобще всички хубави неща, които те карат да научиш повече за живота и за себе си. За да разбереш какво ти харесва и какви да са целите ти в бъдеще. Защото на 18-20 все още носиш представите, които другите са посяли в главата ти  и не знаеш реално какво ти предлага живота и понякога градиш  щастие по чужд модел.  Ето, оказва се, че всички хубави неща, които са ти се случили, не носят удовлетворението, което си очаквала. Което е нормално. Пак казвам, сега си в златната възраст да променяш всичко в живота си, ако ще и с краката нагоре да го обърнеш. Но не тръгвай с " аз така,различна съм, пък вие сте простаци"
И наистина всички сме материални, но удовлетворението от материалните неща най-често е мимолетно.

# 74
 • Мнения: X
Явно не съм била точна. Апартаментът ми е в Бг,не тук. Не захвърлям нищо с лека ръка. Смятам,че и в Бг мога да имам хубава работа. Не ламтя дя изкарвам милиони,а нормални средства като всички.

И не нямам проблеми с родителите си,те са чудесни и ги обожавам.

Общи условия

Активация на акаунт