Професионални серии за коса 137

• 46 068
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Велико Търново
Аз държа балсам/маска горе-долу според предписанията на производителя - 3-5 мин. Докато измия тялото и после изплаквам косата. Хем ми се иска да постоя повече, хем не ми се излиза с мокра и омазана коса от банята и после да се връщам пак да се мия.

# 121
Аз също съм с бойлер и седя горе долу докато ми свърши топлата вода Joy
Като цяло нямам много време, а и не ми се занимава да клепа дълго с маска. Ако ме осени музата и не съм забравила да взема сешоара Grinning, някой път нагрявам с него.
Единствено с еластайзъраа седя повече време. Вчера си откарах с него и ЯЧРМ около 4 часа. Забелязала съм обаче, че ако преспива, омазана така, на косата ми й идва в повече и се утежнява.

# 122
А какви ампули за боядисана коса ползвате и как? Търся такива за подхранване и суха коса..

# 123
  • Някъде по Дунава
Маска/ балсам нанасям на подсушена коса и държа около 10 мин, колкото да се избърша и облека. След това изплаквам на чешмата.

# 124
  • София
За маската - от известно време стоя по час. Нанасям я под душа, слагам шапка и отгоре тюрбан - доста е удобно, не ми пречи да се подсуша и облека. След час изплаквам с ръчния душ косата като единствено трябва да съм боса за упражнението.

Относно тюрбаните, имам на Aglique: https://www.aglique.bg/
Мислила съм си сатенения да го пробвам наобратно (със сатена към косата), но още не съм го правила.

# 125
aldora, сатенената част не е ли по-скоро ако си с вълни примерно, да ти запази прическата, питам понеже не съм сигурна  Grinning Много са красиви тези на аглик и доста пъти съм мислела да  поръчам, но обикновено препълвам кошницата в златна рибка и май първо тях махам  Grinning Иначе за подсушаване в декатлон има едни не-фенси микрофибърни кърпи с копче, които вършат много добра работа, но както написах по-горе, липсва това фенси усещане, защото са откровено грозновати  Grinning

# 126
  • Варна
Тюрбан имам подарък от Агора. Супер удобен ми е за клечане с маски и терапии.

# 127
В Арлен има - 15 % на Керастаз до 26.05.

# 128
Не е по темата, но от вчера не ми дава да вляза в бютимол, коса и елинор. Явно от много ровене съм си бъгнала телефона за тея сайтове. Какво да направя? Чистих история, бисквитки, кеш, диагностика пусках, изписва, че сайта не отговаря 🤔

# 129
  • София
hibryd, по принцип не съм виждала да ги използват наобратно дори и за запазване на прическата. Но това е точно, защото фенси момента е на първо място при повечето им потребителки...Аз съм си мислила да го пробвам защото боря фриз, водата пак ще си попие в кърпата просто до косата ще се опира сатенената част...Но да, по-готино е да се разхождаш вкъщи с такова отколкото просто с кърпа на чалма Simple Smile

# 130
От три години, откакто ползвам само професионална козметика, маската я държа по 30 Мин, след което изплаквам.
Да питам, понеже видях намаление на Керастаз в Арлен-шампоан на денсифик и маска генезис, ще се комбинират ли добре помежду си? Бременна съм и имам невероятен косопад!

# 131
И аз да се присъединя към питането - коя маска ще е ок за ш+б денсифик - genesis или extensioniste? Имам и денсифик маската, но ми се иска да редувам с нещо, защото чувствам косата си пресушена. С много тънък косъм съм, косата ми никаква я няма...

# 132
Благодаря на всички за отговорите на моите въпроси!

Тюрбани накупих от Aglique от промо в ЗР за Великден. Учудих се колко качествени са материите. Решила съм да ги ползвам за плажен аксесоар.

В kosa.bg и аз не мога да вляза, с другите нямам проблем.

Kerastase Densifique е най-добре да се замени с Kerastase Specifique Bain Prevention. За мен вторият е много, много по-добър. Освен това помага реално превантивно и/или активно при косопад. Не е проблематичен нито за дължини, нито за скалп и може да се ползва нон-стоп.
Съчетан и с маската от серията е топ грижа за всеки скалп. Не знам защо рядко се споменават.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 12:32 от Аня Филипова 649504

# 133
Аз засега поръчах ш-н Биколенц , дуото на Епруваж , арановото серумче на чи и това с коприната , и на маракаш за къдрици,че косата ми е чуплива и стават готини къдрици+ цимента на керастаз.Мисля да се сбогувам с пресата.
Взех и едни ампули пак -на Лореал Аминексил.

# 134
Взех термото на Напура по препоръка на принцесата , за изправяне с преса е страхотно. Задължително на суха коса! Косата е гладка, мека, бляскава, 3 дена стоя права. Но ми трябва термо, което се нанася на влажна коса, предимно ползвам въртяща четка с горещ въздух.
Пробвах къдренето с ластиците, получи се много приятно, но не фиксирах с нищо и бързо паднаха.

Общи условия

Активация на акаунт