Професионални серии за коса 137

• 46 199
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Маслатя ми беше трудно да отивам едно време с дрогерийните шампоани и тогава добавя сода, за да по чистя добре косата. Сега обаче, нямам такива проблеми. Винаги мия косата два пъти, обикновено с два различни шампоана. Например първо Меди Биокленц и после, с каквото друго съм си решила.
Ш Лалга си бях взимала миналото лято, малка разфасофка и скоро свърши. Наистина самостоятелно не мие добре. Ако има масла пък съвсем. Но ако бпреди това съм измила косата с друг шампоан, на второто миене Лалга се справя добре Simple Smile
За термиците, аз пък пробвах да смеся Екстеншънист с Генезис и ми хареса резултатът Simple Smile

# 511
  • Варна
Анелия коси като моята и твоята когато са в добро състояние са благодат за експерименти. Човек ако пази баланса може да ползва буквално всичко. Ако искаш да играеш на сигурно започни с термото за блондинки.

# 512
Здравейте, нахлувам в темата директно с въпроси. Четох назад темите, но се обърках от различните мнения за протеиновите и хидратиращите продукти за коса, защото така като чета, те действат полюсно на различни коси. Моя проблем е следния – косата ми е суха, гъста, бавно се омазнява, но след като я изкъпя и изсуша със сешоар бухва невъобразимо много и става като облак покрай мен. Ако я оставя на изсъхне на въздух стават много приятни къдрици/вълнички, но обема отгоре се губи, става сплескана и се омазнява за 2-3 дни (при сушенето се изправя и става като метла, безформена и права). В момента ползвам шампоана и балсама на Тиги - Tigi Bed Head Resurrection за изтощена коса, ползвала съм и протеиновия шампоан на Жая (шоколадов май беше, но не намерих особена разлика. Преди сушене слагам две помпи от олиото на Милкшейк.
Молбата ми е да ми препоръчате продукти, които да напоят косата ми, за да не става суха и изпръхнала след изсушаване, а да стои тежка и плътна. Фризьорката ми казва, че моята коса и структура на косъма са си такива и с какъвто и продукт да я третирам няма как да не бухва… Но като чета тази темичка все си мисля, че може да има начин да се справя с косата си. Прикачвам снимка на косата, измита е днес и беше на кок няколко часа, за да се „посъбере“ и да добие малко форма.
П.С. знам че имате много подобни въпроси, но ще бъда наистина благодарна ако ме посъветвате за продукти, които да се справят с косата ми! Лек ден!
Скрит текст:

# 513
lili, Nutrufuer  няма нищо общо с Intense Repair. Не се лъжете. Аз а имам ползвах я веднъж и така си стои.

# 514
Aз имам въпрос към Агентчето, ползвала ли си продукти на Neuma
Никога не съм, съжалявам, Искрице!

Аз много внимателно подбирам нови марки, защото  се познавам добре - ако ми хареса ще искам да си купя серията и после да опитам 2-ра... и става тя каквато става - колекция, дето като я видят хората завъртат пръст в областта на челото Grinning
По-често предпочитам да купя различна серия от марка, която вече харесвам и ползвам!

Много ме радвате, че сте толкова благосклонни към моите мишмаши Simple Smile))))))))))))

PS Малечке, че е обезцветявана се вижда, но косъма тънък ли е?!?

# 515
PS Малечке, че е обезцветявана се вижда, но косъма тънък ли е?!?
Имам балеаж,от февруари още. Косъма ми според мен е дебел.

Скрит текст:
Нямам идея дали може да се придобие представа от снимката..

# 516
  • Варна
Това русо е останало без пигмент за повече от три месеца. Един мат с 8-ца и коректор за начало ще оправи доста нещата.  Такива коси носят на силни продукти. На прима виста ми идват сините Джойкови за хидратация и да речем Профайбър реконструктор за протеин. И двете маски са доволно хард и доволно напояващи. Еластисайзър екстрийм с добавено ЯЧРМ като преуош също.
Има разбира се и други варианти. Си има подобно косище та тя би могла да се включи по-удачно по темата.

# 517
Да ви разкажа за моето ненадейно ходене на фризьор днес.. Понеже почивах и с детето се мотаме из един Мол. Гледам фризьорски салон, който работи с Керастаз - отворен, но няма никой... Влязох да питам за час, защото от 3 месеца не съм се подстригвала, а моята фризьорка още не работи от затварянето заради короната. Та въпреки, че съм скептична към нови салони и фризоьри, влизам и там ме посреща мъж- фризьор. Питам за час, той се подсмихва и вика защо не сега... И като си помисля, че пак трябва да идвам, че косата ми е ужасна и се съгласявам..Grinning Пита ме имам ли претенции с какво да ме измие, посочвам Генезис (викам си точно да я тествам преди да я купя). Човекът ме поглежда скептично, аз го питам той с коя е искал да ме измие. Казва ми, че за моята коса най-подходяща серия е Денсифик (има в предвид тънката ми без обем коса Hug). Въпреки това се съгласява и ме измива 2 пъти с ш.в плътното шише, после маска за около 5 мин. Подстрига ме и преди сушене сложи малко пяна в корена ( мисля Денсифик беше) и пръсна нещо, но не беше на Керастаз, може би термозащита. После ми каза, че косата ми е малко заплетена в краищата и ми вика трябва да ползваш маска през 3 миенета. Аз изумена му казвам, че ползвам маска на всяко миене и той ми вика това е грешка, затова ми била заплетена косата. Аз го питам когато не ползвам маска, балсам ли да слагам, а той ми вика нищо - само шампоан... Аз се шашнах... Каза ми, слушай какво ти казвам и след 6 месеца косата ти ще е тотално променена... А и маската ми казва да стои не повече от 5 мин... Та така със съветите. Иначе ме направи долу-горе добре, само нещо тоя Генезис няма да е моята серия. Отзад като опитам да прокарам пръсти през косата си, я чувствам леко суха, една идея по-твърда ми се струва. Разбира се съм без финиш и олио, но въпреки това малко слабичка ми се вижда тази серия... Май ще се въздържа от покупка, поне за сега...Joy

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 19:38 от lunna pateka

# 518
Аз също днес пробвах Генезис шампоан за тънка коса и балсам. Не е лош резултата, но чак очарована не съм. Прави косата да изглежда по-плътна и гъста. Леко блясъкът ми се губи.
Преди няколко дни се подстригах при моята фризьорка, тя ме изми с Генезис за плътна коса и ми сложи балсама. Сякаш наистина беше по-добре за мен. Косата ми стана лъскава и обемна, ни накрая термото дойде в повече и блясъкът замина.

# 519
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
lunna pateka, много интересно! Ти ще послушаш ли съвета на фризьорът? А каква е логиката - че косата се утежнява от честата употреба на маски ли?

# 520
Явно днес е ден на Генезис Simple Smile
И аз пробвах пробвах серията за първи път. Измих с шампоан и после маска. При мен резултатът е страхотен - жива и много обемна коса.
Май няма да мина само с мострите  Simple Smile

# 521
  • на земята
И аз да спомена за Генезис,че на първо измиване изобщо не си харесах косата,нооо дадох шанс и не съжалявам и грам.
Измих косата с Генезис за тънка коса,после маска,после термото ,всичко от тази серия.И косааа,лъскава,плътна и жива.Това е моята серия.Редувам я с със серията за дълга коса и серията за слънце идея нямам дали е удачно.Но косата ми е много по добре изглеждаща.

# 522
lunna pateka, много интересно! Ти ще послушаш ли съвета на фризьорът? А каква е логиката - че косата се утежнява от честата употреба на маски ли?

И аз така мисля, най-вероятно утежнява. Най-вече моята коса... Напоследък все се оплаквам тук в темата, че с каквото и да измия, резултата не е добър... Някак вяла ми стои косата, без блясък и живинка.... Аз имам няколко балсама и понякога слагам тях и наистина са добре, но пусто все си викам нека да е маска, да е по-подхранена... Но явно не е точно така... Чак неговия съвет само по шампоан няма как да спазвам, но ще разредя маските за сметка на балсами... Знам ли може би наистина толкова на често маските да ми правят косата на пирушина Joy Дето има една приказка "много хубаво, не е на хубаво"... Та и при мен така... Но определено ми трябва някаква промяна в протокола ми...

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 21:39 от lunna pateka

# 523
malechka__, моята  коса е подобна и знам, че рутината, която следвам е странна, но пък такива коси са рядкост наистина. Главното е, че не отмивам маски и балсами, слагам много масла и въпреки че имам много стилизанти за къдрава коса, нямам нужда от тях след всички тези финиши, ползвам масла като финална грижа за блясък само.
Та основното е да се ползва мек протеин и балсами и финиши с киселинно РН и хидратиращи, хубавите силикони също повлияват добре. Аз винаги мия с протеинов шампоан - Терапист Керастаз, Про Файбър Лореал са ми фаворити, после следва маска на подсушена коса и загряване под шапка. Маските варират вече - любими са ми Терапист, Шу Уемура Ултимате и Урбан, но има и много по-бюджетни - Лакме Био Арган, Кюн Витал, Вела Фюжън - основното е да се редуват. Напоследък слагам балсам на цялата коса и минавам с Денман четка за оформяне. За обем в корена слагам нещо за растеж и масажирам - доволно се повдига косата, сутрин също правя масажа в корена с някакъв немазен продукт.
Оставям да съхне сама или духвам само малко в корените, дължините изсъхват бързо и тях овлажнявам с балсам  -TIGI S  са много хубави за целта, имат силикони разбира се, но затова са ДПШ - тях ползвам 2 пъти месечно като правя Олаплекс ( заради накъсването от блондора). Не лоши са Храна за коса на Гарниер - Банан и Макадамия - може да започнеш с тях като последна оформяща грижа без отмиване, Шаума имат добри балсами също, ТИГИ С вече похвалих.
Може би звучи странно, но за мен това работи чудесно - такава порьозна и грубичка коса  иска продукт, за да изглежда добре.
Сутрин пръскам с балсам, разтворен във вода, масажирам корени. Спя вързана на висока опашка, на челото почти. Та така.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 21:34 от Си*

# 524
Много благодаря за отговорите, значи измивам косата само с шампоан, след това излизам от банята, подсушавам (само с тениска или да я изсуша на 70-80%?) и слагам маска или балсам, и я доизсушавам.. малко се обърках, ще видя тези шампоани, които Си* ми препоръча, ще потърся в амазон ЯЧРМ, но убийте ме “сините Джойкови” не можах да ги дешифровам.. 😅 благодаря отново, връщам се да чета!
Допълвам се: маслата преди измиване се слагат, четох че се слагат в корените и се разнасят, но на мен проблема ми е в дължините. Слагала съм кокосово масло и съм стояла 1-2 часа преди измиване, но отново си бухна косата, явно не й беше достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт