Професионални серии за коса 137

• 46 230
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Скрит текст:
Скрит текст:
Вдъхновихте ме и аз да покажа своята коса. Скъсена е скоро.
Мита всеки ден и всеки ден изправяна с преса след това. Yellow Heart
Все една гледам моята коса. Толкова къса, толкова тънка, изправям се и аз. Сега от падналата боя ми рижавее ужасно. Мия я през ден. На първия добре, на следващия вече не толкова. Сега е за миене, но ще изчакам до утре, че съм "на пусто" и няма кой да ме гледа.

Никога не съм вземапа продукт спрей за обем. Много се чудя дали да не пробвам.
Аз съм една от малкото, които май искат косата им да е рижа Grinning
Иначе косата ми не я възприемам за къса, защото съм много ниска и дребна и тази дължина ми е пропорционална.
А ти защо бягаш от ежедневнито миене? С подходящ шампоан и грижа не мисля, че това е някакъв проблем.

# 541
Аз също съм се хвърлила да рижавея в близкото бъдеще Simple Smile
Нещо такова например:
https://behindthechair.com/formulas/rich-copper-blend/

С моята фризьорка си потвърдихме, че много ще ми отива, но още обмислям кога да го направя Simple Smile

# 542
  • София
Значи добре, че е форума да се реша да намаля ползването на пресата. Grinning След като изкъпя косата я навивам на кок още влажна и спя така. На другия ден имам доволно начупена коса, която иска само малко стилизант, за да задържи и някой спрей/финиш за обем, че си страдам от липсата му. Така че има определено напредък в тая посока.

Скрит текст:
- снимка от днес.

Последните две измивания са с Чи Инфраред - Ш + Б /или нещо, което се води treatment/ заедно с коприната и дрогерийната Aussie хидратиращата серия Ш + Б. Ама честно да ви кажа имам бледа разлика в това дали използвам дрогерийна или профи козметика в някои случаи. Например косата ми се държи еднакво добре и изглежда еднакво добре на Лалга Ш+Б и Здраве с хума Ш+Б. Странна работа.

Та да подходя към въпроса си - търся си хидратираща серия. Загледах от голямо любипитство, хубави отзиви и приятна миризма серията на Милкшейк с папая /хидратираща серия/ - https://www.zlatnaribka.com/milkshake/moisture-plus-hidratatsiya … kstrakt-ot-papaya като обмислям Ш+Б+сметаната или Joico hydra splash - https://www.kosa.bg/category/970/hydra-splash-za-suha-tanka-kosa.html?page=1

Относно тази серия - тъмно сините Джойко, https://www.kosa.bg/product/4054/hidratirasht-krem-za-suha-kosa- … -balm-250-ml.html разбирам от вас, че се води интензивна хидратация и не ми е ясно дали е подходяща за по-честа употреба като например 1 път седмично.

Въпреки почти ежедневната топлинна обработка, явно продуктите и сериите, които използвам вече, си казаха думата и разбрах, че не харесва протеиновите серии, или поне не хард протеина, а също така и много силната хидратация. Така че търся в момента хидратираща серия и имам навика да купувам цели серии и ще съм благодарна от мнения. Grinning

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 14:17 от Acquadigioia

# 543
Някой с отзиви за тези продукти на Shu uemura ?

Anastasya, всеки ден не я мия, но през ден обикновенно. Сега не искам, защото си правих терапията на Ланза, а от фризьор знам, че при терапии е хубаво поне 4 дена да не се мие косата. Сподели, моля те, ти от кои продукти си доволна досега и с какво миеш напоследък.

# 544
Anastasya, всеки ден не я мия, но през ден обикновенно. Сега не искам, защото си правих терапията на Ланза, а от фризьор знам, че при терапии е хубаво поне 4 дена да не се мие косата. Сподели, моля те, ти от кои продукти си доволна досега и с какво миеш напоследък.
Три години предимно Doori (корейски) като през периода съм пробвала и други, от които съм оставала много разочарована. Последната седмица съм на Керастаз Генезис за тънка коса и съм доволна, но едва ли бих дала отново 40лв за шампоан, който не е уау.
И за двата шампоана съм писала назад в тази тема - върни няколко страници и ще видиш. Heart

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 20:21 от Анонимен

# 545
  • Стара Загора
lunna pateka , а интересно ми стана за препоръките на този фризьор.Той каза ли нещо за финишите?Когато се мие косата само с шампоан без маска да се слага ли някакъв финиш?

# 546
Здравейте момичета! От скоро ви следя и научих много неща от вас. Замених амонячната боя с безамонячна, професионална, както и дрогерийните шампоани и балсами. Като за начало поръчах този шампоан
https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/oro-del-mar … e-and-pure-250-ml, боята също е Олиосета, взех и дълбоко почистващ шампоан
https://www.zlatnaribka.com/labelm/za-dalboko-pochistvane-label/ … -cleansing-300-ml, както и маска Макадамия. При боядисване започнах да добавям Colorflex, като корена боядисвам всеки месец, а дължините на 2-3 месеца. Термозащита използвам на Олиосета, но ми е на свършване и миналата седмица поръчах Лакме 10 в1.
Ще съм много благодарна ако ми дадете съвет дали избора ми на продукти е добър и какво още мога да включа. Косата ми суха, цъфтяща, мисля, че косъма е тънък.

# 547
Благодаря отново за съветите. Записала съм си всички препоръчани от вас продукти, ще ги разгледам и на първо време мисля да поръчам Ш+Б на две марки и да видя от коя ще съм доволна. Няма как от веднъж да взема и да изпробвам всичко и ми се струва малко като руска рулетка това със закупуването на продукти, дано улуча! И още един въпрос, пишете че добрия вариант е протеинов шампоан и след него хидратиращ балсам, това значи ли, че като се мия трябва да използвам от различни серии продукти и евентуално през две измивания да сменям (хидратиращ Ш+ протеинова маска/балсам)? и под душа след шампоана маска или балсам да слагам с изплакване, защото доколкото четох маската се слага за хидратация на косъма, а балсама затваря кутикула на косъма и заключва влагата от маската (ако сложа балсам с изплакване, а след това маска като leave-in ще навлезе ли маската в косъма да подейства).. Извинявам се за дългите постове, просто искам преди да поръчам да съм наясно с процедурата и да не оплескам нещо.

# 548
lunna pateka , а интересно ми стана за препоръките на този фризьор.Той каза ли нещо за финишите?Когато се мие косата само с шампоан без маска да се слага ли някакъв финиш?

Не каза нищо за финишите, но в салоните не си падат по тях. Иначе продаваха всичко на Керастаз... Направи ми впечатление, че не ползват термо на Керастаз, а на всички маси имаше някаква друга прозрачна като спрей термозащита. Не видях обаче каква марка беше...Grinning
Аз ако не сложа маска, ще ползвам някакъм крем финиш, иначе може би няма да мога да среша без дърпане.. Но и финишите понякога развалят "картината"....Grinning

# 549
Това с поредното миене с маска е вярно, лично съм го усещала върху краищата си Sweat Smile и  съм се чудила защо са така заплетени. Лунна, добре че сподели, ще го изпробвам това. Yellow Heart

# 550
  • София
Здравейте момичета, какъв шампоан бихте ми препоръчали за разтеж на косата. До сега използвах BC Bonacure Scalp Genesis, определено има ефект, но косата ми седи изпръхнала от него и краищата са сухи.
Прочетох в темата, че от Extentioniste косата се омазнява много бързо. Моята коса е нормална, със сухи краища и се омазнява на 4тия ден.
Отворена съм към всякакви предложения, само косата ми да не седи като паяжина.
До сега съм ползвала какви ли не професионални шампоани, маски, балсами, кремове и какво ли не, но ефекта е краткотраен Sad

# 551
lunna pateka, да не си била в някой от салоните на Salon Inspire? Предположението на фризьора от какво ти се заплита косата  е много непрофесионално.
Скрит текст:
Бях в салона им на бул. "България" Там дават доста неадекватни съвети, да не говорим, че ме подстригаха накриво. Нямало смисъл от термозащита, след като само ще се суши косата...

# 552
lunna pateka, да не си била в някой от салоните на Salon Inspire? Предположението на фризьора от какво ти се заплита косата  е много непрофесионално.
Скрит текст:
Бях в салона им на бул. "България" Там дават доста неадекватни съвети, да не говорим, че ме подстригаха накриво. Нямало смисъл от термозащита, след като само ще се суши косата...

Не, аз не живея във БГ. Салонът е във Белгия...Grinning
Обикновено фризьорите все гледат да ти набутат хиляди неща от това което продават и рекламират в салона, но този не беше такъв. А и да ме лъже, полза няма, защото няма да ме хване за клиент. Тук като си записваш час те питат при кого искаш да те подстриже, държат много на мнениено на клиента... Знам ли от къде има тази информация, дали от дългия си трудов стаж (не беше млад) или е ходил на обучение да работи с Керастаз. Или просто вижда косата ми като структура и колко е изтощена и знае от какво има нужда... Във всеки случай не го каза с лоши намерения... А колко е компетентен не мога да твърдя.. Определо си разбира от работата, разбра ме от 2 думи какво искам и ме направи така както исках. Повечето тук не слушат какво искаш, а те правят както си знаят (патила съм си от фризьорски грешки и некадърно подстригване). Та определено бих се върнала при него, друг е въпроса, че ми "съдра кожата"... Но това си е Европа, тук всяка ръчна работа е много скъпо платена... За това местните рядко ходят в салони за красота...Joy

# 553
Орхидейо, великолепна, ВЕЛИКОЛЕПНА КОСА!!!

Последните две измивания са с Чи Инфраред - Ш + Б /или нещо, което се води treatment/ заедно с коприната и дрогерийната Aussie хидратиращата серия Ш + Б....

Та да подходя към въпроса си - търся си хидратираща серия.
Т.е. по-хидратиращи от Инфрареда и Изи-то?

Малко след дъжд качулка ,но да попитам.
Взех си този спрей за обем.
Ще го пробвам чак в неделя.
Сега се чудя дали не сбърках.
Използвали ли сте го?
Хидратира ли и придава ли обем както обещава р
Искрице, имам го, но съм го ползвала само в съчетание със Alterna Densifying Shampoo, ако не се лъжа, та честно ще си призная като натрупам няколко продукта с цел обем/уплътняване съвсем не знам кой какво и доколко прави! Но понеже имам спрейове за обем поне на 3-4-5 различни марки съм се научила да не очаквам чудеса от тях, т.е. резултати има, но в съчетание с подходящото изсушаване, етц.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 17:33 от Agent Provocateur

# 554
Каква силна, ама много силна хидратираща серия бихте ми препоръчали?
Косата е еластична, здрава и жива само докато е добре хидратирана или добре запечатана със сешоар.
Много се грижа за нея, но ми се иска още, защото настъпват горещините и това я изсушава.

Общи условия

Активация на акаунт