Августинка перчи се с коремче, в него шава малко бебче! Тема 6

• 21 923
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
На мен най-сетне ми се обадиха от Вис Виталис, че леглото което поръчахме от тях вече е готово. Мога да кажа, че съм готова за бебка. Изпрах една пералня цветно (разбирайте розово), сега пера и една с бяло, като ще ми остане и още една да пусна и изгладя и това е.
Много време отнема това гладене на тези миниатюрни дрешки, не знам колко време ще издържа да си го причинявам, може би докато захладнее и започна да използвам сушилнята.
Между другото да споделя нещо за улеснение, ако не сте се досетили вече. Като пера бебешките неща, най-дребните като чорапки, ръкавички и лигавничета слагам в една от тези торбички за пране на сутиени, така не ги губя и пералнята не ги “изяжда” 😂

# 676
Тази седмица в кауфланд май има от тея торбички за сутиените. Чудих се да си взема ли, е май ще го направя
😁

# 677
  • София
Между другото да споделя нещо за улеснение, ако не сте се досетили вече. Като пера бебешките неща, най-дребните като чорапки, ръкавички и лигавничета слагам в една от тези торбички за пране на сутиени, така не ги губя и пералнята не ги “изяжда” 😂
Еййй за това не се бях сетила, страхотна идея Hug  Че тя паралнята големи чорапи "яде", камо ли тези миниатюрни буболечета Grin

П.п Страхотни, прекрасни мами и коремчета, много ви се радвам. Аз все повече се усещам как си галя коремчето и си го подпирам. Надявам се бебка да го усеща и това да я успокоява. Blush

# 678
О,да, чорапите се перат в това, иначе нямат събиране.
тази седмица има в Лидл торбички.
Моето дете спи с обиколници и не се удря , а тазистена, която е изцяло от дърво я омекотиме с дунапрен и чаршаф.

# 679
Здравейте,
Аз отново се включвам със страничен въпрос- до коя седмица се прави обременяването с глюкоза и също така дали се покрива от ЗК?

# 680
  • София
И аз това правих,една пералня с бебешки дрешки и много чорапчета,заради което на няколко пъти спирах пералнята ,защото се мушкаха между уплътнението и стъклото на вратичка. Благодаря за съвета,вече ще ползвам торбичка . А гладенето-направо се уплаших, два часа,останах без кръст,толкова изтощена не съм  се чувствала. Мислех си ,че е рано за пране и гладене,но реших сега,докато е по хладно и мога да издържам. Не знам как ще съм в деветия месец и ако са големи жеги, не се виждам над ютията. Да ви кажа до скоро нямах проблеми с излизане ,стоене права и т.н. ,но тия дни излизам, и едва издържам,иска ми се да седна,да полегна,като седна едва ставам. И вече като ми отстъпват ред в магазин или други се възползвам. Бяхме и на преглед,бебчо е добре,обърнал се е,за което подозирах,но не бях сигурна,сега ритничетата са още по яки,и вече всичко е видимо.

# 681
Стандартно обременяването се прави в 28- ма седмица. Но, може и на по- късен или ранен етап. Поема се от касата, но иначе струва 4-5 лева+ 1 лев за глюкоза.

# 682
Супер сладки коремчета, ще се наснимам и аз.
И аз стартирах с пране и гладене, най-голяма мъка ми се сториха чаршафчетата с ластик, то няма гладене, да не говорим за сгъване.

# 683
Стандартно обременяването се прави в 28- ма седмица. Но, може и на по- късен или ранен етап. Поема се от касата, но иначе струва 4-5 лева+ 1 лев за глюкоза.
Благодаря, а глюкозата ми я дават от лабораторията или да я взема предварително🤔

# 684
  • София
Момичета,като сме на тема пране,чудя се за  коша за новородено,как да го пера?

# 685
И аз съм чувала , че обиколниците са опасни и че бебето може да се задуши, дори тук в Англия специалистите ги отричат. Казаха ми ,че са много красиви ,но не е редно да се слагат. Като мъничко детето не се въртяло изобщо. Честно да ви кажа аз обаче мисля да взема от плитките- обиколници,които не покриват решетките на кошарата до горе,а са около 7,10 см високи и има откъде да влиза въздух.
Аз също съм си взела торбички за пералня за дребните дрешки, дори от преди си ползвам за моето бельо предимно и за чорапите ..
 Аз пък да ви дам още един съвет за болницата. Може да сложите няколкото комплектчета бебешки дрешки ,които сте приготвили всяко в отделна торбичка за сандвич , тези, които се запечатват плътно с ципче и ще бъде много по-лесно за акушерките, вместо да ровите и да търсите. Особено ако не сте в състояние и таткото например трябва да търси дрешките.

# 686
  • София
Здравейте и от мен. Преди малко се прибрах от последната ФМ - 31+1г.с. Бебока все още е главично, слава богу. Върви си едричък, макар и не фрапантно - 1865гр. Огледаха го, всичко изглеждало добре. Има много хубави устни LipsSatisfied и бузки - само това му се видя както трябва, защото се е залепил за стената на ... плацентата май... и образа беше доста лош. Получих и потвърждение, че корема ми е голям, при това без да питам, но било защото аз съм била много дребна Flushed Аха.... Ще го снимам по-късно да ви го покажа този тумбак. Вашите снимки са супер и си признавам, че леко завидях на kitty_, за малкото коремче, което има Relaxed
Ох, ако знаете как ми се ходи и на мен на море, а ще стане чааак догодина Sad Поне си мисля, че като се роди бебето, тази година ще мине доста бързо.
Бях ви писала, че ми се схващаше седалищен нерв, но от няколко дни като че ли всичко се пооправи. Предполагам, че бебока се е поразместил и вече не го притиска. Дано и при вас така стане ако причината е тази.

# 687
Daisy, Взимаш си от аптеката глюкоза на прах за пиене, май беше 850 гр. И се разтваря в 0,300 мл вода. И вече в лабораторията ще ти обяснят нататък.

# 688
  • София
Джеми, страхотни новини! Браво на мъника, че си расте добре и е здравичък, и че се е обърнал Simple Smile

Алеона, супер за обръщането и за теб! Аз също подозирам от няколко дни, но чак следващата седмица съм на преглед и ще знам дали съм права. Просто една вечер имаше страшен водовъртеж и от тогава го усещам да ме подпира и чопли на различно място Grinning

Страхотна идея за торбичките за пране! Паола, и идеята за комплектчетата в пликчета също ми се струва гениална Hug

Ние също сме се спряли на легълце next to me за първите месеци, тъкмо да направим детската стая без да бързаме. Аз имам някакви концепции в главата, но предстои да видим като реализация как ще е. Тооо... ние нищо не сме купили все още Joy

За обременяването с глюкоза мога да дам съвет - обади се в лабораторията да питаш дали да си носиш глюкоза от аптеката. При мен се наложи да впрегна майка ми късно вечерта преди изследването да ходи до аптеката да купи, а на сутринта като отидох в лабораторията ми дадоха тяхна (същата като моята, но си влизала в цената). Важно уточнение - става въпрос за лабораторията в болницата, в която ще раждам Wink

Не, че 2 лева ще бутнат бюджета, но сега имам едно напълно излишно пакетче вкъщи Simple Smile

# 689
Браво за бебоците! Да си стоят все така с главата надолу Hug Силно се надявам и моята госпожица да го направи Hands Pray

Трябва обезателно да взема такива мрежички. Досега не съм ползвала, но и не съм имала проблеми с чорапите или бельото. Но виж тези дребни неща на бебето, сигурно ще изчезнат, ако не ги пера така.

Мен тазобедрените стави си ме болят всяка нощ и от това започва и едно въртене докато си намеря удобна позиция за сън. Накрая се обръщам по гръб и всичко се решава Joy Но пък като съм по гръб, бебето се активизира и почва доста да се движи и така не мога да спя Joy Абе голям цирк е през нощта!

За леглото мисля да взема обиколници, но не от тези високите и плътни, виждала съм едни доста семпли, колкото наистина да не се удря.

Александрия, как ти се струва количката? Тя с 3 колела ли е? Толкова да ми харесват тези цветове на Cosatto, че не е истина! Но не съм я пробвала на живо, все я няма в тези магазини, в които сме ходили. Засега сме се спрели на Cybex или Jane,но да видим какво ще вземем накрая Grinning

Общи условия

Активация на акаунт