СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 34 079
  • 794
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Моята пък измръзва - ръце, крака...

AIR, принципно има някакъв резон, поне няма да го боли главата Wink, но аз продължавам да съм против хапчетата... може бо защото майка ми беше фармацефт и давам на късо...  защо не питаш личната? Тя със сигурност го познава и разбира повече от нас.

# 451
  • Банкя
Здравейте, един може би глупав въпрос:
Кога ще се получават и въобще ще има ли персонални пароли и потребителски профили за кандидатстване в системата след матурите?
Доклкото разбирам тази седмица получават служебни бележи само за спорт, музика и т.н.

# 452
  • София
Не, получаваш служебна бележка с всичко, стая, училище за явяване, входящ номер и т.н. Просто там са вписани и разпределенията за изпитите за проверка на способностите.

# 453
Тази седмица подават заявления за явяване на изпит за проверка на способностите. Служебните бележки, удостоверяващи мястото на явяване, които съдържат входящ номер и код за достъп до системата, се получават до 3. юни ( най-вероятно по електронен път).

# 454
  • София
Седя и мисля, той английският е толкова постен език, че рядко има дума с два синонима, намали малко изискванията 😂😂😂

голяма заблуда.

# 455
  • София
Дидева, а тези служебни бележки ще включват ли и дата, място и час за провеждане на Националните кръгове на олимпиадите? Както и точките, които детето е изкарало в областния кръг на съответната олимпиада?

# 456
Не би трябвало да включват дата, място и час за провеждане на национален кръг на олимпиада. Организанията и провеждането на олимпиадите не са свързани с организацията и провеждането на НВО.
Точките от областния кръг на олимпиадите и резултатите от националното състезание " Акад. Л. Чакалов" ще бъдат включени в друга служебна бележка, тази за резултатите от НВО ( която не присъства в утвърдените образци на документи вече втора година, но пък беше издавана от някои училища миналата година).
На практика всичко необходимо се вкарва по служебен път в системата - оценки от свидетелството, резултати от НВО, резултати от изпити за проверка на способностите, от областните кръгове на олимпиадите и от състезанието на НПМГ. Единствено се налага прикачване на медицинско при включване на професионална паралелка в желанията, но миналата година и с това имаше компромиси.

# 457
  • Sofia
Сега остава да няма грешки в данните...

Не искам да внасям смут, но съм потърпевша... вече при два случая... от единия мъничко боли, другия мога да го преживея.

# 458
Aila, няма ли да ги запишеш в един клас, където е приета тази с по-висок успех?
Николета ме помоли да и разпечатам училищата и бала за да опита да избере паралелка, която да посочи след СМГ. Ваня не проявява интерес, за нея най-вече чакам да мине НВО, за да се ориентирам какво да гледам. На последният пробен на Регалия има най-нисък досега резултат по БЕЛ - 70 точки и за доста от нещата към които се бях насочила няма да и стигне бала. Николета има доста по-добър резултат, най-накрая излезе и оценката на преразказа в Регалия, но предвид че целта и е СМГ и там ще е на кантар положението и е важно да има алтернатива.

# 459

Според вас, ако детето е напреднало с даден език струва ли си да продължава с него като първи в гимназията?
Освен, както повечето писаха ,че зависи колко е напреднало детето, зависи и колко е напреднал евентуалният клас в който ще попадне.
От наблюденията върху училището на детето/ не е ЕГ, но е с ИИАЕ/,както и от наблюдение върху други училища,почти навсякъде в началото се прави входен тест, който е върху всички времена, без перфектните.Е, това съвсем не е"азбука" и не ми се вярва другите езици да започват така,някъде към17.ІХ.

В някои училища направиха паралелки според нивото на децата,/ако иманяколко еднакви/ в други направо прескочиха учебник А1/ първата година има3 учебника-А1, А2, В1/.И става малко мазало,защото кой какво и къде учил до момента...Аз лично,при това начало,което имаха ,не мога да си представя,че дете без да знае дума на АЕ, би се справило успешно. В момента са на съставни изречения с подчинени определителни и неопределителни, а това тепърва предстои по БЕЛ,макар миналата година да ги учиха пак, но сега е по-подробно.Някои деца в 8 клас все още се затрудняват с правилното поставяне на запетаи в БЕ, а се изисква по АЕ.
За лексиката, също - ако не е използвана, тя се забравя.В ЕГ е предимство,чеучат предмети на език, поне три трябва да са,това е също фактор,който обогатява ,не зная дали в школа може да се постигне.
Така че,много зависи и от странични фактори.

# 460
Светкавица, би ли споделила кое е това училище ?

# 461
  • София
Aila, няма ли да ги запишеш в един клас, където е приета тази с по-висок успех?
Бих искала да не се стига до там, тъй като за три години определено стана ясно, че СМГ не е за нея. Предпочитам да е на място, което отговаря на възможностите и и да се чувства добре. Тя самата не знае, къде иска да учи за съжаление.

# 462
Светкавица, би ли споделила кое е това училище ?

Аз за различни училища говоря,а училището на детето, в което още първите дни направиха тест, но не с оценки е ПГ къмТУ, Варна .Направиха дълъг тест с  времена и др. и после почнаха доста форсирано.Такъва неща, като да се учи тепърва трите форми на глаголите или как се образуват простите времена, няма.

От близки споделяния,, но там нямам дете, в МГ направиха тест за разпределяне на децата в 4 паралелки с АЕ,от думите на децата го зная, както и че са прескочили А1

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 13:13 от Светкавица

# 463
Госпожата по БЕЛ в училище ще бъде проверяваща и вече втори път им обяснява как ако не са успели да препишат целия преразказ, ще проеряват черновата.

Може ли някой от Пловдив да каже отзиви за Хуманитарната и Френската?Чудим се коя да пишем след като изброим Езиковите.

# 464
Да се отчета: ходихме за л.к. Не беше голяма опашката, но въпреки, че има действащ паспорт ни поискаха и копие, и оригинал за сверка на акта за раждане (някой тук беше писал, че не се изискват при наличие на паспорт). Нашите са по нормите Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт