СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 21

• 34 081
  • 794
  •   1
Отговори
# 465
Госпожата по БЕЛ в училище ще бъде проверяваща и вече втори път им обяснява как ако не са успели да препишат целия преразказ, ще проеряват черновата.

Може ли някой от Пловдив да каже отзиви за Хуманитарната и Френската?Чудим се коя да пишем след като изброим Езиковите.

Определено Хуманитарната (тя е една от водещите гимназии в Пловдив), няма база за сравнение между двете гимназии, за Френската не чувам добри отзиви,но нека и друг си каже мнението  Smiley

# 466
  • Бургас
Здравейте, голямо благодаря за ценната информация, която се споделя тук. За протокола - момиче 7 кл. Бургас. Имам конкретен въпрос по повод профилирането и задължителния втори ДЗИ по профилиращ предмет.
ПМГ : профил Природни науки
Интензивно АЕ, профил 1 - БЗО, профил 2 - ХООС . Няма определен 3 и 4 профил. Това означава ли, че ДЗИ ще бъде само по БЗО или по ХООС?

# 467
Не. Профилиращите предмети са поне три, просто тези двата са определени на национално ниво за съответния профил. Може да са и четири.

# 468
  • София
Да се отчета: ходихме за л.к. Не беше голяма опашката, но въпреки, че има действащ паспорт ни поискаха и копие, и оригинал за сверка на акта за раждане (някой тук беше писал, че не се изискват при наличие на паспорт). Нашите са по нормите Simple Smile.

С двамата родители ли се ходи или може само с единия?

# 469
# 470
  • София
А нещо от другия родител изисква ли се?

# 471
Как мислите, с каква трудност ще бъдат тазгодишните тестове за НВО? Аз съм все по-склонна да мисля, че ще бадат много лесни /дано не съм права/. Но някак си мисля, че предвид цялата ситуация, от Министерството ще вземат решение за по-лесни тестове с оглед после да обяват, че ДО е също толкова ефективно за всички училища в страната и че извънредните обстоятелства не са дали отражение на образованието. Може и да не съм права/и пак казвам, дано и не съм права/, затова ще ми е интересно вие какво мислите.

# 472
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз смятам, че трудността ще е както досега.

# 473
Доколкото съществена част от материала, преподаден по време на дистанционното обучение няма да бъде включена в НВО, не смятам, че високите резултати от изпитите биха могли да послужат за подобен атестат. Ако изпитните теми са лесни, не дистанционното обучение ще е причината.

# 474
А нещо от другия родител изисква ли се?
Само данните му, които попълваш в декларация, която те ти разпечатват.

# 475
Нас пък утре класната ни вика в училището да носим бележника и ученическата карта и тя щяла да даде някаква бележка (предполагам е тази служебната за която говорите, но утре ще стане ясно) Relaxed

# 476
  • у дома...
Доколкото съществена част от материала, преподаден по време на дистанционното обучение няма да бъде включена в НВО, не смятам, че високите резултати от изпитите биха могли да послужат за подобен атестат. Ако изпитните теми са лесни, не дистанционното обучение ще е причината.
Но все пак трябва да се самопотупат по рамото... Но едва ли ще се различава съществено от миналогодишното НВО.

# 477
Аз предполагах, че ще заложат на лесни матури за зрелостниците, а за 7 клас с нормална тежест, ама СУ нещо ме разколеба...иначе така хем ще пада хвалба с успехи, хем 7класниците ще си проведат нормално класиране

# 478
  • София
Мисля, че в последните години има осезаема тенденция към изпити, които не са с фрапантна трудност. Според мене идеята наистина е да се докаже, че образователната ни система е в добро състояние със съответстващи резултати, и по никакъв начин не очаквам тази година да има промяна в тази политика.

# 479
  • у дома...
От гледна точка на моята си камбанария, искам математиката да е лесна, ама надали!
Девойката иначе съвсем ограничи кръга на възможните училища - освен испански и английски, държи единият профилиращ предмет да бъде история.

Общи условия

Активация на акаунт