Базедова болест- тема 10

• 19 035
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Днес ставам с ниско кръвно,горна граница 90.Лошо ми е.Пулс 114.Нямах време да лежа,беше ужас.
Вода как се задържа?Имам разни отоци около коленете и глезените.Не ям,а не слабея.Да съм пиела айран със сол.Да ям солено.Личната говори глупости.Ако можех да понасям мляко и зеленчуци, и таратор щях да ям,и айран да пия поне два литра на ден.Ако ми понасяше да ям солено...то още в стомаха ми започва да пари.И Хидратин малко ми дразни стомаха,ама като знам,че няма друг вариант...Да не съм излизала в жегите.Ами на работа да се телепортирам ли?За всичко съм била много млада.Ами млада съм и искам да живея като такава.Не мога да се примиря,не мога да свикна.
Обаче на ендо ме е страх да отида.Казвали са ми,че вдигне ли се захарта,нещата излизат извън пътя.Нямам идея какво ще става оттук нататък.И този колит,направо ме побърква.

# 241
Аз днес бях на кардиолог... Отново! Пулса ми пак се качи над 100 по едно време и се запътих. Обясних подробно проблема. Прави ми кардиограма, прави ми и някакъв тест-да вдишвам и издишвам дълбоко докато ми прави кардиограма. Тогава пулса ми отиде от 75,на 120.Накрая човека ми обясни, че това е свръх възбудимост на вегетативната нервна система и че имам повече адреналин рецептори заради Тиреотоксикозата(която е в ремисия, но....). Изписа ми Небилет от 5 мг, половинка вечер. За да не получавам сърцебиене сутрин, понеже понякога се случва, докато един вид ми "загреят системите". Сега не знам какво да правя, никога не съм пила бета блокер и ме е страх да не ми пада кръвното от него. А и пулса ми понякога е 60,по често около 70.Вие какво мислите? Няма ли алтернатива на бета блокерите?

# 242
  • Бургас
Има,Корлентор.Последно обаче кардиолог ми каза,че не е подходящ за мен и по други причини,освен алергията.Но не пожела да обясни повече.
Тези рецептори явно и аз ги имам,макар че никога нищо не са ми обяснявали по въпроса.Вървя ли,потя се обилно и лицето ми става червено като домат.И да не искам,цялата мириша на пот (пор).Дори след баня се потя.
Казаха,че влезе ли в ремисия жлезата,няма да има ускорен пулс.Влезе.Имаше ускорен пулс,нищо не се промени.После обещаха след операцията да нямам проблеми.Нищо подобно.Продължават.
Ниско кръвно+ висок пулс,кръвното ми не пасва на нито едино мое заболяване.Дядо така изкара до 92.Колит (по-умерен от моя),ниско кръвно,сърцебиене.Баба вдига рекордно кръвно и сърцето и преди години биеше така бавно,че по спешност и сложиха пейсмейкър.
Както му тръгне на човек,така си върви.
От този Небилет вземи четвъртинка.Понякога доста ми е падало кръвното.Пий няколко дни четвъртинка и не го спирай от раз.

# 243
the_demon, не му ли каза на доктора че ти е ниско кръвното?
Аз затова пия генерик на Корлентор, за по-евтино.
Иначе и аз почти всяка сутрин се будя с учестен пулс, независимо от хапчетата. 🙀

# 244
Оооооо, вие ме отчаяхте съвсем... Казах му, че е 110/70,че даже е падало и на 100/65..Ама той вика "той Небилета почти не сваля кръвното". В кабинета днес беше 125/88. Преди малко го мерих 110/70,пулс 70...Освен това ми е 28 ден от цикъл и още не ми е дошло, а принципно ми идва по рано и подозирам заради това са тези драми... Направо не знам какво да правя... Утре ще пускам и хормони на ЩЖ, та да видим... Май да изчакам с бета блокера, а?

# 245
Ох, честно да ти кажа, не зная какво да ти кажа. Така когато е ту ниско ту високо и кръвно и пулс е много кофти, не знаеш какво да правиш.
Пробвала ли си с някакви билкови успокоителни?

# 246
  • Бургас
Хора,това само гадната жлезичка го прави.Още от студентка съм имала признаци,но никой не ми обърна внимание тогава.Ходих няколко пъти на лекар,нищо ми нямало.
И явно каквото направи като поражение,не се оправя,м@мицата и.

Демонче,някои бета блокери не смъкват много кръвното.От Конкор ми падаше много кръвното,от Пропранолол не чак толкова.
Lemy,на мен и от Корлентор ми падаше кръвното.
А от Пропранулол пада пулсът.Осезаемо.
Тъпо е,да.Аз на плаж не смея да отида.Освен ей по това време.Всичко ми се оправя надвечер.Бясна съм.Понеже пия Л Тироксин към 5-6 сутрин,докато си доспа,да се усвои,обвинявам за всичко него.

# 247
Аз на 20 год лежах в болница, защото тогава сърцето ми излезе от ритъм-ей така... Висок пулс и екстрасистоли... Тогава казаха, че било от нерви, гледаха уж жлезата, ама дали е било от нея, кой да ти каже... Беше 1995 г в дълбоката провинция в малък град, то тогава надали е имало изследване на хормони... Тогава в болницата за 1 седмица отслабнах с 5 кг. Лекува ха ме с лексотан, който спирай по схема доколкото си спомням..
После това като че ли отшумя и около 30 ми година, започнах да усещам екстрасистоли около цикъл и нощни изпотявания пак тогава... Правиха ми абразио и хистология та не показа проблем. Имах и много обилен цикъл. След абразиото нещата с цикъла се оправих, ама аз пиех противозачатъчни и може би се беше получило удебеляване на лигавицата и затова са били кръвоизливи те. След това спрях противозачатъчните. Нощното потене си остана. Сега, от миналата година, зимата имам, лятото не. Обаче това пристъпно сърцебиене ми е от около 2 години. Майка е така, вече е на 73 години и даже има предсърдно мъждене. Хем от 40 годишна пие хапчета за кръвно и тн..Явно нещо генетично си имаме, освен че хормоналният фон не е добре явно

Lemy, да пробвах с валериан на капки, разни чайове и др глупости, ама не е много добър ефекта. Не знам кво друго да пробвам-може би глог?

# 248
  • Бургас
Да,като бях студентка имах проблеми,от нерви било.
Ако някой навреме беше обърнал внимание...и аз се потях,нерви.По-чувствителна съм била,срещало се често при младите жени.
След раждането пък,нормално било,следродилна депресия...
Как не ги е срам,така провалят живота на хората.Не лекуват първопричината,а или подтискат орган/вкарват хормони/дават лекарства,които временно подобряват симптомите.И ако органите не реагират както се очаква,махат ги.Убеждават те,че лечението не ти помага,изчерпали са се методите и средствата за лечение,не може така...

# 249
Ами, идеята ми е, че нали от нервната система, ако нещо те успокоява, дали няма да се подобрят нещата.
Мента, глог и валериан пробвай, мака, че и те са слабички. Абе изобщо....

# 250
  • Бургас
Дормиплант е хубав билков препарат.Много успокоява.
Маточина+Валериана.
Обаче малко ми дразни стомаха валерианата.
Рекламакс е само с маточина и витамин Б6.
Напоследък не пия през деня успокоителни.Омотават ме.Не е приятно.
Вечер си пия АД и пак не спя добре.Изобщо не мога да спя без нещо за сън.Като студентка освен преди изпит или ужасния период със сърцебиене,диария и изпотяване,си спях.
Не мога да разбера тогава как всичко ми се оправи без лечение.Само Ранитидин+Гастринорм.
После Ривотрил,обаче не го пиех.Много рядко четвъртинка.
И в един момент мина,ядях всичко,спях,метнах лекарствата в кофата...
След раждането също дълго време не пиех нищо,Ранитидин и Гастринорм купих,нямаше полза от тях.
Около трети месец спрях да кърмя,наизписваха ми АД+ Лексотан.Не помогнаха.Влошавах се.А искрено вярвах,че за около три месеца ще ми мине и без лечение.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 00:27 от mariqivanova799

# 251
  • София
Демонче, като теб същото имам и аз с пулса. Сутрин само. Изписаха ми козметична доза 1.25 конкор и вече 1 година съм добре. Аз съм с кръвно 90/60 и изобщо тази доза не ми влияе на кръвното.
4-то поколение бета блокер е и аз много го харесвам, за разлика от пропанолола, с който имах гадене и световъртеж, и много ниско кръвно. Но пулса ми се държи много добре с тази доза. Кардиолог ми го изписа и моят ендокринолог се учуди, че толкова ниска доза ми помага, но е факт.

Да споделя две неща, които много ми подобриха качеството на съня. Две-три капки лавандулово масло на възглавницата и 15-20 капки Кармолис в чаша вода или чай преди лягане. Те успокояват много нервната система и са балсам и за червата.

# 252
Оххх, момичетаа .. аз винаги съм била с ниско кръвно и висок пулс. На конкора бях добре, а пропранолола така ми смъкваше кръвното, че като лежах в Майчин дом нямах сила да отида до тоалетната.... подпирах се по стените. Иначе сега съм на 25 Л - тироксин, ма все тая.. имам странни симптоми.. прозявам се постоянно.. изглежда, че за да си набавя още кислород.. Уморяваааам се много, нервна и заядлива съм и като лежа по гръб все едно съм с 4 броеници на врата.. души ме неприятно.. ужас.. Колко време ще е това оптимално лечение на - Хроничен тиреоидит с преходна тиреотоксикоза..
Не съм пила досега тиреостатици.. В момента няма и защо да пия, понеже рах ми е 7, а фт4 е на долна граница. А жлезата си я чувствам леко уголемена и все едно притиска.. А едва скоро разбрах, че и при хипо и при хипер може да е леко уголемена.

# 253
  • Бургас
Прасковке,огромна ми беше жлезата.Не можех да лежа по гръб.Приличаше на слой сланинки,но изчезна след операцията на жлезата.
Правеше впечатление на лекарите.И не само.
Лечение няма.Ако имаше,нямаше да махат жлези.
Пожелавам ти да се вкара сама в ремисия и да не създава проблеми.На всички го пожелавам от сърце.

Дайте нещо за отслабване.Не мога да се гледам вече.В събота и неделя не съм яла нищо.Не за отслабване,а заради колита.Месеци вече почти не ям,а приличам на тюленче.Всъщност тюлените са много по-стегнати от мен.Мускулнна маса няма много,меки като памук са ми ръце,крака,корем,четирибуквие...Тялото и лицето ми изглеждат подпухнали.Това ли е задръжка на вода?Майка ми пие Фурантрил понякога,но ще ми падне съвсем кръвното.
Искам да се движа,задъхвам се,зачервявам се,потя се.С този пулс дори бързо не мога да ходя.А преди почти не ползвах автобуси,особено за  три-четири спирки.
За дебелината допринесе и изкуствената менопауза ,в която ме хвърлиха от раз.
Хапчета за отслабване не смея да пия.Този метаболитен синдром може да се оправи с отслабване,но как да отслабна?
ХУСК съм решила да взема за червата,някой ползвал?Помагал уж срещу висок холестерол,затлъстяване,пречиствал черен дроб...

# 254
Аурора, кога го пиеш вечер или сутрин? Той ми каза вечер, за да не се проличава така сутрин... Аз още не съм почнала, но ще го питам да почна с 1/4

Общи условия

Активация на акаунт