Базедова болест- тема 10

• 19 530
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Леле Леми, 30 мин в лабораторията ще изперкам с тея вируси и тълпи, хихихиии
Това дето си се задавила със сусама много гадно. Аз го обожавам, едва се сдържам да ям по 1 лъжица😚

Демонче, доволна ли остана от Емил Викторов?
Значи Мишра работи с преводачка, но ми се стори бавно и помолих, ако нямат нищо против да говоря директно с него на английски, защото часа е само 20 мин. И са му пълни графиците. Консултацията е 60 лева.
Затворих очи и мнооого дълго ми следеше пулса на двете китки. След това ме попита за последната менструация. И започна той да говори за ендокринните смущения. Че всичко ми е от емоциите и страховете, че реално нищо ми няма, но кистите, бъговете в хормони, рецептори и тн ми идват от емоционалното състояние. И аз си го знам, защото всичко започна след огромен стрес преди 4 години. Говори ми за ватата, за елемента ми (въздуха)...много студена енергия от вътре, а понякога се сблъсква с огъня и става много горещо и тези амплитуди как влияят. Трябва да вкарам повече топлина в тялото си, повече топла енергия. Затова все ми е студено, или нощем се потя, тревожно ми е понякога, изпитвам страхове...всичко е от нервната ми система. Тогава той спомена стомаха ми и че съм склонна към инфекции в тазовата област. Учудих се. Попитах как е разбрал, каза че тези неща всички са насвързани енергийно. Та дано ми оправи чакрите. Масажи на стъпалата вечер преди сън с топло сусамово масло. Упражнения сутрин след ставане и вечер преди лягане. Даде ми режим с храни, които са добри за мен и кои да избягвам. И два сиропа за корем и полова система и едни таблетки срещу тревожност и страхове Брахми. Каза, че нормализира ли се емоционалното ми състояние всичко друго ще е ок.
След един месец пак ще ида да видим как съм се повлияла.
Скъпо удоволствие е, със сиропите и илачите ми излезе около 150 лева😬 но то и на гинеколог оставям по толкова, а там съм абонат🙃

# 586
  • Бургас
Aurora,ще чакам да споделиш резултати,от сърце ти пожелавам да ти помогне.
И аз искам да отида,моят приятел също търси някой да му оправи чакрите и най-вече енергийни блокажи.Казва,че има.
А на мен са ми казвали,че за да имам толкова болести,имам неправилно протичаща енергия,проблем с някои чакри...
Вярвам на това,но не вярвам на всеки.
Това е фина материя и трябва да се пипа много внимателно.
А и мошеници и печалбари има в промишлени количества...
Искам да отида точно при доказал се специалист,но не знам с толкова липси на органи дали ще иска да помогне.
Хомеопатите ми развиват теории за нарушени меридиани(каквото и да означава) и за вероятност да реагирам тежко на всеки опит за лечение...

# 587
Много интересно, Аурора.. Чела съм че по пулса могат да познаят всяко неразположение... Ех, как искам да отида и аз ама няма да стане скоро... От Емил, какво да ти кажа... Много документи искаше, тестове, информация, пък накрая някак общо мо се, стори.... Една камара добавки, които след много мислене реших да не пия-те бяха за хиперфункция та ми, но аз бързо в карах хормоните в норма-за 3 месеца... После ме достраша да ги пия... Пробвах само Абана за сърцебиенето, но да ти кажа май се влоших от нея-пих я 2,3 месеца и пристъпната ми тахикардия стана нетърпима на моменти... И така де-със смесени чувства останах във времето... Но то и мойто май първопричина та е тревожността... Сега съм малко по добре, но миналата зима бях го докарвала до паник атаки. Хапчета и АД не съм пила-ендокринолога ми е твърдо против. Взех си фитнес гривна, която има 24 часов мониторинг на пулса. И, въпреки че през по голямата част от времето е около 70,,все още имам кратки моменти със пулс до 113.

# 588
.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 08:20 от Lemy

# 589
Демонче, аз бях много доволна от Абана. Може би година я пих, като правех и пауза на 3 месеца . Но по едно време имаше проблем с вноса, обикалях аптеки за изостанала кутийка и в крайна сметка я смених с едно друго, от което нямаше никаква полза. Накрая спрях всичко.

Днес трябва да звъня на ЛЛ за хапчета за кръвно. Не я знам дали изобщо работи и дали ще ме приеме.
Всяка година по това време кръвното откача.
И друго, с положителен ТРАК съм и положителен TSI. След 5 години на самотек и хормони в желаните норми на 1 т тирозол поддържаща,след много стрес последните месеци и проблеми, ТРАК не пропусна да се отчете. Хормоните все още са в норма, но предвид че държах ТСХ 3 и малко отгоре, сега е 1.86. Тръгнало е да пада и TSI показа началото на рецидива.
Ще се чуя днес с доктора, но си знам. Видяхме се преди 3 дни. Скара се докога ще го влача тоя Базед.

Какво пиете за сън? Откачам с това ставане в 3:00. Предимно към 5-5:30 ставах, но тук от месец съм закотвила 3:00 часа.
Мелатонин и В6?

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 06:18 от Merelenda

# 590
  • София
Аз пия таблетки маточина вечер, когато много зазлее положението - Атаракс🙄..

# 591
Мелатонина и 5 хидрокситриптофан не преминават кръвно мозъчната бариера и е безсмислено пиенето. Аз много добре спях от Инозитол(витамин Б8) ,а и влияе на тревожността. От първата капсула спах като пън. Може да се пие до 6 месеца без прекъсване. Може да прочетеш, има доста информация в нета. Сега пия чат, пат по 2-3 капсули в седмица

# 592
  • София
Добро утро🌼
Мери, много съжалявам за трака, а tsi какво е? Иначе tsh ти е много хубаво 1.80.

Аз също се будя към 3-4. Ето тая нощ в 4 станах и до 5 четох и пак заспах.
Защо е това?
И аз се чудя дали да не взема нещо за сън.
Приятелка ми препоръча това: https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/11094

Демонче, коя марка инозитол си пила?

# 593
Знам от Леми за Инозитол, ама бая пари, а трябва да взема и други добавки по предписание. Иде ми да се гръмна.
За 10 дни метнах толкова пари, колкото години на активен Базед не съм давала.

Аурора,

# 594
  • София
Добре, значи освен трак се изследват и всичките му антитела за по-точна картина?

# 595
Мисля че не.
В случая ми го искаха на фона на нормален ТСХ, Т4 и Т3 в отлични за мен граници, но повишен Трак.
Ако ТСХ е потиснато и Трак е висок, няма нужда от TSI.

# 596
  • София
Обясниха ли защо е така, пие ли се по-голяма доза тирозол в такъв случай?

Да ви питам, имам един инозитол на Now пудра. Пише 1/4 чаена лъжичка на ден. Искам да взема за сън, преди лягане ли да го пия, ако някой е пил на прах да ме посъветва?

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 10:41 от Aurora

# 597
Аз съм поръчала на прах, но още не е пристигнал. Няма ли мерителна лъжичка?

# 598
  • София
Няма лъжичка, пише 1/4 чаена. Денис ми е казала 2х2 грама. Ма колко пък са два грама😂 ще потърся мерителна чъжичка в магазин.

# 599
Ако имаш кухненско кантарче, си измери грамажа и виж в каква лъжица ще се събере.
Те и на мен във форума ми казаха, че Инофолика е малка доза, но аз видях ефект, така, че ако искаш почни с 2х1 грам. 2х2 ми се вижда много.

Общи условия

Активация на акаунт