Базедова болест- тема 10

• 18 983
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Моето eндо не ме е спирало от море, само да е под чадър и по най-големите горещини да не се седи на плажа. Обаче аз така или иначе, и да искам не мога да стоя когато е много топло, крия се на сянка.
За храната с йод, и с нея и без нея абсолютно е все едно. В началото и аз бях спрял абсолютно всичко, нито орехи смеех да ям, нито риба, солта гледах да е хималайска, да не е йодирана, тинтири-минтири, абсолютно не видях някаква разлика. Отделно, че има теории, че щитовидните проблеми са от липса на йод, и някои хора се лекуват с пиене на йод. На мен обаче не ми стиска да пробвам.

# 76
  • Бургас
Прасковке,радвам се,че си по-добре!
Мереленда,моята жлеза беше толкова увеличена,че шията ми изглеждаше двойно по-голяма и не можех да лежа по гръб.
Радвам се,че е добре братовчедка ти,аз година преди рецидива срещнах моя партньор.Бях изключително щастлива,нямах стрес,всичко беше щастливо и розово,колитът беше в ремисия...И изведнъж ме тресна с нова сила Базедът гаден.

Моля ви да ми стискате палци,в петък влизам в болница,за да ми направят поредната колоноскопия.Ужасно мразя изчистването на червата,а към колоноскопиите имам панически ужас, все си представям спукано черво,защото веднъж бях на косъм...Но няма да ме лекуват без колоноскопия,няма какво да се направи!

# 77
# 78
Миме, всичко за мине гладко с чистенето на червото и дано все пак червата са ок, въпреки калпротектина.
Знам че искаш да разбереш какво е и да се лекува вече, че не се издържа, но дано всичко е ок.

# 79
  • Бургас
Благодаря ви,прегръдки!

# 80
Тереза, консумирай спокойно морска храна. Може да ходиш и на море, но препоръчително е да не се излагаш пряко на слънце. Носи шапка и стой под чадъра.
Истината е, че слънчевите лъчи ни правят хиперактивни. След плаж доста често пулсът се ускорява. Човек става треперлив и нервен. Тсх лятото спада, а при нас целта е да е по-високо.
Може да ходиш на море, но нека е в ранните часове и след 17 часа. И за кратко-час, два.

Стаси, не съм много веща с анемиите, но виждам високо жск, нисък феритин. Май имаш желязодефицитна анемия. Намаш пълна кръвна картина да се види хемоглобин и показателите към него. Съдя само по жск и феритин, но вероятно има проблем.
Нисък натрий също.
Интересно- тия показатели по се връзват с хипофункция, а ти не си в хипо.
Благодаря ти за инфото! А да попитам по какъв начин стигнаха/поставиха диагнозата Базедова болест? Не мисля че от едни кръвни изследвания и ехограф със симптоми за 2 месеца (3 пъти сърцебиене и сваляне на кг) може да се постави ..започвам да се замислям за Тиреотоксикоза.. при мен симптомите се появиха 1 година след 2-рото раждане .. Извинявайте че ви занимавам просто и да искам и да не искам не спирам да чета и да се интересувам

# 81
Пускаш едно изследване- ТРАК се казва, или още му казват ТСХ рецепторни антитела и ще си сигурна какво е.
Нерядко след раждане се отключва Базедова болест.
Следродовият тиреоидит мисля доста по-скоро след раждане се отключва и по-често в рамките на година затихва. При него ТРАК не се повишава.
Тиреотоксикозата е състояние, не заболяване.
Явно са заключили на фона на ехографията и високите стойности на хормоните, типични за заболяването.

# 82
  • sofiq
Тереза, консумирай спокойно морска храна. Може да ходиш и на море, но препоръчително е да не се излагаш пряко на слънце. Носи шапка и стой под чадъра.
Истината е, че слънчевите лъчи ни правят хиперактивни. След плаж доста често пулсът се ускорява. Човек става треперлив и нервен. Тсх лятото спада, а при нас целта е да е по-високо.
Може да ходиш на море, но нека е в ранните часове и след 17 часа. И за кратко-час, два.

Стаси, не съм много веща с анемиите, но виждам високо жск, нисък феритин. Май имаш желязодефицитна анемия. Намаш пълна кръвна картина да се види хемоглобин и показателите към него. Съдя само по жск и феритин, но вероятно има проблем.
Нисък натрий също.
Интересно- тия показатели по се връзват с хипофункция, а ти не си в хипо.
Имам пълна кръвна

# 83
Да, тук се вижда.
Консултира ли се с доктор? За препоръчване хематолог. Те и ЛЛ изписват препарати, но най-добре хематолог.
И при витамин Д има какво още да се желае, но все пак е лято. Може за половин час обедно (ако имаш възможност) да се излагаш на слънце без защитен лосион. Поне ръцете да са открити и краката.

# 84
  • София

Извадка от книгата “Езикът на симптомите” на Кърт Тепервайн

# 85
Мария, пожелавам ти процедурата да е по-малко стресираща този път! Стискам палци! Успех!

# 86
Миме, пиши после, какво що.

# 87
  • Бургас
Ще пиша разбира се,благодаря ви за подкрепата.

# 88
  • София
Адашче, кураж. С теб сме! Всичко ще бъде наред
Ще пиша разбира се,благодаря ви за подкрепата.

# 89
  • Бургас
Благодаря ви много!
Аз най-вече искам да се уточни диагноза и да ми изпишат лечение,че не се търпи.
Даже трябваше по-рано да отида,от ноември се влача и не минава.
Прегръщам ви всички,на вас също не ви е лесно!

Общи условия

Активация на акаунт