Базедова болест- тема 10

• 19 006
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Ангелов, това не е лекарство , а витамин Б8 - така го наричат, макар да не е точно витамин.
https://fitnessdobavki.bg/multivitamini-i-minerali/%D0%B2%D0%B8% … D1%82%D0%BE%D0%BB

Аз пия този

# 121
  • София
Здравейте, днес пуснах контролни изследвания. 4 месеца съм без лекарства.
Тсх - 1,94 (0,27-4,20)
Ft4 - 12 (9.30-17)

Чудя се с това ниско фт4 да не отивам към хипофункциите😬
Какво мислите?

# 122
  • Бургас
Не,ТСХ ти е добре.
При мен Фт4 не се вдигаше много,фт3 ми беше проблем.
Дано нямаш рецидив и да ти се е кротнала жлезата.

# 123
Това първото изследване след спирането на хормоните ли е? Идеята е да се види сравнение и тенденция. Иначе може би засега е добре?

# 124
  • София
Благодаря ви за отговорите.
Преди един месец тсх бе 2,68, а фт4 - 12.41.
Фт 3 - 2,86 (2-4,40)
А ТРАК е 0,83 (0-1,70)

# 125
Вече 3 месеца жлезата си стои уголемена след предозирането... Като се гримирам я виждам и усещам... Дишам с похъркване, момичета.. ужасно е! Лабораторно може да съм в хипо, ама тази жлеза... Sad

# 126
  • София
На моя позната й изписаха кортикостероиди за 15 дни с толкова възпалена жлеза. Това обсъждано ли е?

# 127
Вече 3 месеца жлезата си стои уголемена след предозирането... Като се гримирам я виждам и усещам... Дишам с похъркване, момичета.. ужасно е! Лабораторно може да съм в хипо, ама тази жлеза... Sad
Тя и при хипо се увеличава. Не само при хипер.

# 128
  • Бургас
Майка ми беше с подостър тиреоидит и беше дълго на кортикостероиди.
Спреше ли ги,започваше болка и темперарура.Накрая просто и махнаха жлезата.

# 129
Не искат да ми дават кортико... а болки имам рядко и то само при натиск, иначе ми е уголемена видимо поне според мен. Понеже не дишам свободно, а хрипам като мече..

# 130
  • Бургас
И моята беше уголемена.Не можех да лежа по гръб,задушаваше ме.
Шията ми изглеждаше ужасно,но при болни жлези така се получава за съжаление.

Уф,хора,отказвам цигарите.Само ми се реве,не мога да спя.
Обаче и една да изпуша,ми пречи на дишането.На пулмолог съм утре,но тази пневмония или каквото и да беше през ноември,ми увреди нещо дробовете.
Пиша ли,свиря,слихтя,задъхвам се при ходене...Не пуша ли,си вървя нормално.А така да обичам да пуша!

# 131
Здравейте и от мен вчера си взех изследваният.  Нещата са добре,но едно ме бърка и това различните мнения на лекарите. Според личния лекар тсх-то е, на границата и каза ако има нещо или чувствам да взема мерки.
Мнението на ендото е много по-различно всичко е точно специално за тсх-то.
Като цяло си имам типичните симптоми от време на време.
Колита се разбутва, промяна в настроенията и т.н
Чувствам свръх активен на моменти, след това пък обратното.
За самото замайване ендото каза,че било от някакви нерви във врата които са свързани с главата и от идвала цялата работа. Вярно като се разтрия това замайване изчезва и кординацията ми е добра.
Спра ли разтриването айде пак. Може да съм го получил от спане на криво, нервно напрежение или настинка.
Нищо не ми писа ендото за това. Вика ми пий Милгама-N засега.
Като цяло ми е отвратително с това тсх.
Ето пример примерно усещам замайването и като сложа нещо студено на жлезата това изчезва.
 Казах на ендото нищо имам чувството,че изобщо не ме разбра.
Сега сложих нещо студено на врата стана ми по-добре.
За секунди си възстанових сила и т.н. Изсъхне ли това което съм сложил точно след 20-25 секунди айде пак се усеща това замайване. И това ви го описвам точно сега в момента. Явно щитовидната много е виновна за това положение.  За витамини да питам ендокринолога пак нищо няма да каже. Вече се чудя снимка ли трябва да си правя на врата тотално се обърках.
 Да допълня само мнението на ендокринолога за самото тсх е супер като за млад направо е перфектно.
Преди като беше малко по- високо се чувствах много по-добре. Сега обаче не.
Ето резултатите Поздрави!

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 04:32 от Angelov255

# 132
Супер са ти изследванията. Разбирам защо е притеснително ТСХ, но наистина снойността е супер за млад човек. Т4 също.
Следи го все пак. Дано не е започнало да потъва.

# 133
Да и аз това си мисля това. На колко време е ,добре да го следя личния лекар ми казва най-добре Септември месец чак да го правя. Ендото също та даже Октомври било добре според нея.
Аз мисля,че най-добре в края на месеца да видя на къде отива това тсх.
Питам личния лекар нещата да не станат рязко с това тсх тоест да падне от един път.
Отговора беше дори да има нещо щяло да стане бавно.
Аз обаче не мисля да чакам предпочитам да хвана нещата още от сега.
Много време ми отне за да се оправя. Не,че всичко е било перфектно ,но все пак.
Личния лекар каза можело да опитам с Тирозол ,но това не го решава тя а, Ендокринолог.
Целта била малко да се вдигне това тсх.
В момента чувствам просто как хормоните се движат тоест един път в хипо,друг път хипер.
Някаква отвратителна каша е.
Мереленда да те питам в момента приемаш ли някакви добавки от рода на витамин- Б и т.н.
Ще попитам и за Витамин Б-8,не че много,много ще го вземе под внимание ендото.
Но,все пак ще опитам.

# 134
При мен Тсх още на първия месец без хапчета пада на 1. До третия месец е с две нули отпред.
Аз бих проверила след месец как е, предвид че сега е с 1 нула отпред.

Нищо не пия в момента. Скоро не съм и пила. Последно април пих малко витамин Д.
Опитвам се да се натоварвам на село с физическа работа. Трудно и напрегнато става на жлезата, но като цяло, мисля че ми се отразява добре.

Общи условия

Активация на акаунт