Базедова болест- тема 10

• 19 618
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
На мен снощи кръвното ми беше 60 на 130 🥴

# 436
  • София

Как? Имаш предвид горна граница 60?

# 437
  • Бургас
the guest,няма безвредни лекарства.
Мен години ме тъпкаха с Метизол,Флажил,Ципро,Фунголон,кортикостероиди...И имах перфектни чернодробни,през 2017 лятото ми махнаха жлезата,зимата лежах в ИСУЛ и всичко беше ок с черния дроб.
Обаче...може тази всичката химия да е дала отражение,не споря,но метаболитния синдром ми е от липсата на жлеза въпреки"лечението" с Л Тироксин.
Такива изказвания като "кардиологът да търси причина другаде..." са ужасни...
Всичко в организма е свързано.
Прочетете "ендокринни хипертонии".
Кардиологът вероятно ще каже,че причината е в щитовидната жлеза...
Мен така ме въртят и препращат...

# 438

Как? Имаш предвид горна граница 60?
Долна граница 60, горна 130.

# 439
  • София
Е, това не е толкова ненормално като обратното:))
Пий повече вода и спорт.

# 440
  • Бургас
Lemy,не е толкова зле.
Казват,че е начало на хипертония такава стойност,беше писала,че сега ти се е забавила функцията на жлезата.Вероятно е от нея.
Майка ми нямаше хипертония,беше с ниско кръвно,но веднага след махането на жлезата взе да го вдига и горната граница беше над 170...
После не била причината в жлезата...

# 441
Е, това не е толкова ненормално като обратното:))
Пий повече вода и спорт.
Пих вода и аналгин, зле се чувствам в такива ситуации, и едно гадно главоболие.
Ами не се ли отбелязва така кръвното - 60/130, или 70/110 и тн?

# 442
  • Бургас
Май пишат горната граница първо в документите от кардиолог пише 90/60
ТЕЛК са писали 110/70
Първо горната граница

# 443
Май пишат горната граница първо в документите от кардиолог пише 90/60
ТЕЛК са писали 110/70
Първо горната граница
Точно така е.

# 444
  • София
Лавандулата е супер, пила съм я също.

Защо те изпратиха на гастро?

Защото първо черния дроб се омазни след няколко месеца на Метизол, а сега и АСАТ/АЛАТ/ГГТ скочиха
и е възможно да е от Метизола... аз му казах че. мисля да се самолекувам с лавандула , но той каза
по добре иди на гастро той ще знае най-добре какво да предпише.

# 445
  • Бургас
Гастро ми изписа Карсил и каза никаква лавандула,защото аз съм с алергия към полени,не бива да пия цветове на билки,а и направих една ужасна реакция от пълната упойка на последната колоноскопия...
Карсил изненадващо,но ми понася,обаче не е от цветове,а от плодове на бял трън.
Есенциале също съм си купила сама,за него не се изказаха толкова негативно,но можело да предизвика и алергия,и диария,соя съдържа и рициново масло...
Та за мен,в моя случай,са ми казали да си пия Карсил постоянно,защото постоянно пия лекарства и друго не могат да измислят...

# 446
Аз съм на терапия за кръвно и обикновено ми е 130/70. Броя си го за нормално. Моят кардиолог казва че високо кръвно е от 140/90 нагоре. Ох момичета, все нещо не ми е добре напоследък. Болка и напрежение в главата, безсилие...в началото на юли си правих изследвания. Само анемия, за която пия феротон и холестерол малко завишен. Щитовидните са добре.

# 447
  • София
Сали, как ти понася феротона? Подобри ли се желязото или не си изследвала още?
Знаеш ли анемията от какво ти е?

За черният дроб на мен асат и алат бяха 90 и 70 когато ме диагностицираха с Базеда. После паднаха. Пих изписан от гастроентеролог Легалон и за 2 месеца показателите влязоха в норма.
Харесвам и добавката Регенил (бял трън и артишок).

# 448
  • Бургас
На мен ендото ми каза,че болка и напрежение в главата имам от високия пролактин,почти 2 пъти над горна граница ми е.903,нещо такова...
И световъртежът бил от това,но...кардиоложката каза,че с такова ниско кръвно и исхимия е опасно да пия Достинекс...Последния път,когато пих 1/2  Достинекс,лежах 3 дни,едва се замъквах до тоалетната...Личната казва даа не го пия,ендото казва да го пия...И аз сега не знам какво да правя.

# 449
  • София
Освен Достинекс друго не може ли? Аз пих навремето едно дето добре ми понесе, мисля че беше Бромокриптин.

Общи условия

Активация на акаунт