Дистанционно обучение за учениците- Тема 3

• 27 822
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
А онуй чудо маската? А дистанция? А прегради? А йонизатори и пречистватегли на въздуха?
Вярно голям разход са, друго си е да са на ДО и да отчитаме за успешно

В този ред на мисли в южното полукълбо какво се случва в училищата, пак ли затварят? Ако тук си говорим за топло време и намалено разпространение, то при тях си е влажно и с т 10-20 гр

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 19:43 от Mama TAZ

# 646
  • Майничка
Каквото се спести от отопление и консумативи, май отиде за дезинфектанти, маски, ръкавици и шлемове за ДЗИ, НВО и националните кръгове на олимпиадите, които се проведоха на национален принцип (нали се сещате, че като обявиха датите в началото на май, цените още не бяха много "пазарни"). 80те лева за ДЗИ на учител също останаха за сметка на училищните бюджети.
Честно казано, специално за тоалетната хартия, и аз, и щерката ще си носим.😁

# 647
  • София
грешка

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 20:29 от Andariel

# 648
С маски и прегради, йонизатори и пречистватели на въздуха.
Кое не разбра?
Така както го правят и в другите страни.
Сега ще ти разкажа реален случай на 72 г жена. Брат й почива от вируса в София. Децата й я посещават 14 дни след погребението. Заразяват я и след 10 дни показва симптоми. В момента е в болница, но през тези 10 дни е ходила в пенсионер скрия клуб, пила е кафе с приятелки и е пяла в самодейната група, за маски и дистанция и дума не може да става. Вече 25 дни нов случай в селото няма!
Децата и внуците й са без симптоми, но положителни

# 649
  • София
ок, приемам, че не съм разбрала. Помислих, че е ирония. Ще си редактирам поста.

# 650
  • Варна
Направо си представям в нашето училище как слагат прегради и йонизатори... Хубава идея, даже много, но ето че никой не мисли за осъществяването на нещо подобно и знаейки с каква скорост се случват нещата за догодина може и да ги сложат.

# 651
Като цяло не съм сигурна дали изобщо някой знае още от сега как може да започне учебната година! Хората пътуват през граница, ходят на всякакви места - дискотеки, басейни... Протестите са чудесен инкубатор на всякакви  вируси... При това положене как да се очаква нормална учебна година?
От прочетеното до тук оставам с впечатлението, че някои родители не знаят какво искат. Не желаят ДО, но и не желаят детето им да посещава училище. Сега трябва да очакваме от училищата да направят някакъв фокус, та да са 150% безопасни.  То пък и учителите не желаели да работят... щото едва ли не предпочитат нищо да не правят вкъщи, а да си взимат заплатата...
Да, и аз се притеснявам за всичко това! Да, и аз имам ученик! Да, и аз искам присъствено обучение! Да, и аз искам да работя с учениците си в клас! Да, и аз се притеснявам за здравето на семейството си!
Не, не желая да работя дистанционно! И, ако някой си мисли, че ще работя с половината клас присъствено, а с другата - дистанционно, се лъже! Не, не съм си "клатила краката" по време на ДО! Не, децата нямат достатъчно хигиенни навици - поне повечето! Не, класната ми станя не е непроветрена - винаги има един отворен или поне открехнат прозорец, за да влиза свеж въздух, според сезона!
След като законът позволява, тези, които не желаят да децата им да посещават училище, може да ги обучават у дома. Доста родители се изказаха, че са "свършили работата" на учителите. Правят абонавент в "Уча се", преподават на децата си и са готови!

# 652
  • Бургас
Те повечето възрастни нямат хигиенни навици, вие за децата говорите.

# 653
Успокоително е че поради строгото следене на температурата на входа децата ходещи на ясла и градина са по-здрави от друг път, имам наблюдения върху близки деца. Дано така да продължава. Дори и да е възможно отцепване на групите в градините не забравяйте колко много повече боледуват малките деца в градините и как те нямат съвсм никакви хигиенни навици и все още изграждаща се имунна система. Щом при тях е възможно, мисля че и в училище ще  е възможно. Мерене на температурата на входа, поразреждане на чиновете, тихи индивидуални занимания в междучасията или извеждане на въздух с ползване на маска при близкък контакт очи в очи. Съкратена продължителност на часовете и повече престой на открито когато времето позволява. Децата също са наясно че има проблем и ще бъдат внимателни.

# 654
  • София
нещо не го вярвам да стане като в твоето описание, защото самите възрастни и всички послания, които ги има в момента, са саботиращи спазването на каквито и да е мерки.

# 655
Gargamela, салфвтки и сухи, и мокри си носим винаги ние..
Аз изпитвам погнуса от общатата тоал. хартия в обществените тоалетни.
Крайно време е да научим и себе си, и децата на повишена хигиена. И това може да им се набива в главите от учителите, дори и машинално да изпълняват учителски команди - стойте по чинове те, сложете си маските, дезинфекцира те си ръцете..
Разбира се това не променя задължението за хигиенни навици още от дома

# 656
нещо не го вярвам да стане като в твоето описание, защото самите възрастни и всички послания, които ги има в момента, са саботиращи спазването на каквито и да е мерки.
Според мен в институциите може да се направи организация, която да не е много стресираща все пак но да е една идея по-безопасна, но знам ли.

# 657
  • Майничка
"...тихи индивидуални занимания в междучасието..." звучи идилично, но, боя се, утопично. Може би в първи-втори или 11-12 клас, в другите степени хич не го виждам. Както и това с учителските команди.
Виж, ако някой направи приложение на телефона, като онези за пиенето на вода и крачките, може и да хване дикиш.😉

# 658
  • Варна
В първи клас пък тихи занимания е абсурд. Те са съвсем деца и си имат нужда от тичане и викане, а не цял ден "тихи занимания", това да не са пенсионери hahaha Докато е топло да прекарват време навън и на отворени прозорци, но ако е кофти времето просто не знам.

# 659
Виж, ако някой направи приложение на телефона, като онези за пиенето на вода и крачките, може и да хване дикиш.😉
Да ходят да ловят коронавирусчета по двора, като онова с покемоните, с подстанции за зареждане с дезинфектант Simple Smile Simple Smile Simple Smile направо си го предствавих Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт