Парфюмни размисли и страсти - 243

• 44 123
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Deutschland
unterdenlinden, как е при теб Cedrat boise? Близо до кожата седи. Тих, потаен, а е хубав, но нещо не му достига ( сигурно върху моята кожа). Много мъже го носят.Не им ли е слабичък 🤔

# 226
Dez, тук съм напълно съгласна с теб. И тези които наследиха Шанел, ако бяха разсъждавали като нея и бяха продължили нейният новаторски дух, можеше и много различни и модерни аромати да създадат. Не само да преиздават Шанел №5 през няколко години в различни цветове бутилки. Ама на, явно са решили така да я карат. Аз харесвам "шанелската" ДНК, така че не ми пречи, но винаги може и повече за тези цени.
Miss Dior 2017 е и моя любов. Това е и май единствената роза, която харесвам и нося с кеф. А ЛМ я е кръстил "хубава жена" Simple Smile и според мен много и отива. Heart Eyes

# 227
unterdenlinden, как е при теб Cedrat boise? Близо до кожата седи. Тих, потаен, а е хубав, но нещо не му достига ( сигурно върху моята кожа). Много мъже го носят.Не им ли е слабичък 🤔
Не съм unterdenlinden, но да си кажа:)
Преди две години го усещах  много силен и интензивен. Миналата година пак си взех мостра-да затвърдя добрите впечатления и да преценям за бутилка, обаче едва го усещах-нямаше я тази аура, някак близо до ръката си го усещах. Реших, че или е реформулиран, или нещо аз съм се променила и направо забравих за мострата. Тази година след един прочетен в темата коментар, че вероятно е реформулиран си я изрових и пак го пробвах-същата работа. Дадох го на ММ, на следващия ден, като се напръска направо не можах да повярвам-страхотен, влачи шлейф два метра след него, направо бях Open Mouth Аз и преди съм казвала, че имам проблем с някои Мансери-много силните явно носа ми бързо спира да ги усеща, изморява се от тях, някакъв вид olfactory fatigue  сигурно. Този понеже съм го пробвала и преди не смятах, че е от тях. Не, че не е възможно да му е променян състава разбира се. Малко нещо да се  смени и носа вероятно  ще го усети различно. Незнам каква е причината в случая, обаче напръскан на мен го усещам вече слаб и рахитичен, на други-бомба просто.

# 228
  • Deutschland
Благодаря ти, BoMarina.🌷
Така ги усещам/ не усещам много от Мансерите. Мисля, че проблемът не е в нас, а са реформулирани.

# 229
Баш си е реформулиран според мен, преди повече ми приличаше на Авентус, сега е само в началото и то по тангентата, базата яко мъжкарее, чак ме дразни. Реших, че трябва много по малко да си слагмт от него и то на дреха, на кожата нещо не прави химия. На брат ми стои едно кадифено такова, но не е тих. Аз си мацнах на носа без да искам, че чак ходих да си мия лицето.

# 230
  • España
Най-после Копринените чорапи на Серж Лутен са при мен!

Заобичахме се от първи пръс 😉! В началото леко се стъписах, защото започна с мощен зюмбюл , но после ...много бързо зазвъняха пролетни карамфилчета, зелени нотки, заромоли синьо ручайче вода и се застели пудрен ирис ...Определено носи ДНК-то на бранда , усещам елегантно вплетени източни подправки ,муск и много нежност , артистичност и елеганция!
Откривам известна прилика с Шанел 19 , но Bas de soie е някак по-син и артистичен.. Ако първият е като зелена копринена рокля, която надявам , за да изляза и да се порадвам на деня , то вторият е....точно фини копринени чорапи...баааавно ги изваждам от изящната им опаковка и потъвам в аромата им с очаквания за романтика и....още нещо 🥴!

И най-смешното е , че в кутията , заедно с парфюма, получих и няколко мостри , една от които точно на Womanity 🤪! Утре ще го пробвам , за да съм в крак с последните парфюмни дебати в темата !

# 231
Честит да ти е!Интересен ми е и на мен.
Момичета кажете нещо за Добрите момичета на Килиан .
Двоумя се между Sunshine и  GGGB Kilian...От първия имах мостра в студено време не го усещав след 15 мин ,а ЛМ го отразява и след 2 часа .Сега в по-топъл ден го пробвах друго нещо ,обаче пък мострата свърши.
SOTD J ador Absolu толкова нежност ..Много красив ..Такъв уханен букет от бели цветя ,носен от млада и красива жена в топъл пролетен ден , с дълга ,чуплива руса коса и много елегантна рокля..Или Дж. Робъртс като хубава жена ,след като я облякоха в бутиците на Родео драйв ,с шапка и ръкавици влиза във фоайето на хотела..

Случва ли ви се да изберете парфюм според дрехите , с които сте облечени?Мислите си за един ,но докато стигнете до него,вече сте облечени и според цвета на дрехата и усещането си променяте намерението и посягате към друг парфюм?

# 232
  • София

Случва ли ви се да изберете парфюм според дрехите , с които сте облечени?Мислите си за един ,но докато стигнете до него,вече сте облечени и според цвета на дрехата и усещането си променяте намерението и посягате към друг парфюм?
Преди години непрекъснато,  но вече не.
Днес с Tiffany Intense, но мисля че му е студено и не е така пудрен.

# 233

Редовно! За спортни или досадни битови активности имам един арсенал, за срещи и излизания- друг. Винаги има отклонения де, ако съм в определено настроение. В тая изолация доста се размиха нещата, карам само според настроението 😀

# 234
Почти винаги го правя. Строг тъмносин костюм, например, никога не нося със сладникав парфюм. От роклите пък, почти всяка винаги комбинирам с един и същи парфюм - според сезона, цвета и материята. Същото е като с гримовете, обувките и чантите.
Либрето си има няколко тоалета - все рокли в мека есенна гама и материя. Мон Герлен Интенз носи два костюма - един с панталон, в тъмносиньо, с червен кант по ревера на сакото и обрана бяла блуза, и един - синьо-бяло-сиво-черно ситно каре - сако и рокля/сако и панталон, понякога нещо в боровинков цвят. Мон Герлен Флорал носи кашмир в млечносиво или нещо пепелно розово до лилаво, може и черно - зима и ранна пролет. Jimmy Choo Florale върви с пъстра шифонена рокля - шампанско, със свежо зелено, корал и малко синичко с флорални мотиви. Air di Gioia си има тъмносиня шифонена рокля с розови и сини цветчета. Light di Gioia - черна разкроена рокля до коляно с жълти и бели точки и жълто сако, ....... и т.н.

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 19:42 от Light Beam

# 235
  • Sofia
Light Beam, как усещаш Jimmy Choo Florale ?
Аз на първи тест много го харесах и мислех да го купувам , на втория тест се промени до дезодорант и сега му се чудя.

# 236
Не бих казала, че имам дрехи, които нося само с определен парфюм (или обратното).

# 237
  • The Evergreen State
И аз съм чувала за хора които си избират парфюма според цветовата гама в която са облечени. При мен е по-скоро по настроение, предполагам и дрехите си избирам според настроението, нямам идея. Забелязала съм че имам "работни" парфюми които ми дават енергия и фокус за деня. Имам и такива които са ми за други извънработни или специални настроения, някой който чувствам по-интимен и секси, или някой който ми дава дързост или друг който ми дава уют ако съм напрегната или някой който нося само при специални поводи, формални или празници. Обичам да имам също някой много лек и неангажиращ за когато просто не мисля за парфюм.

# 238
Обичам Womanity , свързвам го с прекрасни летни спомени, безгрижни студентски години, страсти и любови..Преди няколко години ми подариха Reveal,  странно, но по някакъв начин ми напомни за Womanity, нищо, че нямат общо. Заобичах го също и го намирам за прекрасен бюджетен вариант, лесен за носене и самият той носещ лятна страст и любовни емоции. Благодаря,  че ми напомнихте за Womanity, ще ми е интересно да го пробвам 10 години по-късно , за да видя какви чувства ще разбуди в мен. Напоследък често ми се случва парфюми , които много съм обичала в миналото, да се чудя как съм могла да ги харесвам. Дали те се променят,  дали ние се променяме или просто ставаме по-взискателни

# 239
А имате ли парфюми, които преди много сте носили и харесвали, а днес вече не можете и да погледнете? Много е интересно как се мени вкусът, или се насища човек, не знам... Има аромати, които и след 10 години харесвам и бих носила, но други...
Наскоро гледах в нотино един Iceberg Effusion, доста се учудих, че още го има и който страшно много харесвах в началото на 20-те си години и бях на ръба пак да го купя от сантимент. Беше ми един такъв щастлив, свеж аромат. Зачетох му отново пирамидата и ревютата и си дадох сметка, че вероятно никога вече няма ми харесва както преди.
Носех много и Very Irresistable Givenchy и Premier Jour Nina Ricci - към днешна дата изобщо не са моето нещо...

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 23:53 от tuali

Общи условия

Активация на акаунт