Чакаме да мине пролетта, за да гушнем ЮЛИ нашата сбъдната мечта! - Тема № 7

• 39 026
  • 694
  •   1
Отговори
# 210
Smile неприятно е че си била в болница, но ето че си по-добре!:) дано всичко да е наред до края. И мен ме обзема лека паника на моменти, а вече веднъж съм минала по този път...и толкова ми е трудно да избера къде ще раждам...следя се в майчин дом по НЗОК, но заради пандемията не съм ходила почти 3 месеца. А лекаря не е от най-приказливите и нещо...не съм му фен....През цялото време ходех в Щерев, а лекарката е невероятна и много изкъсо ме следи..сега вече ходя всяка седмица на прегледи заради кръвното и евентуалната бъдеща прееклампсия...а съм 30 Та г.с.+ 2 дни. Имам още два месеца...искам да мине всичко набързо... А вие момичета къде сте се ориентирали за раждане-тези които са от София? Ще се радвам да споделите информация.
Междудругото днес и утре има 20% намаление във Вис Виталис.

# 211
Намерих нощницата, която бях купила предния път, но не ползвах, става ми. Сега се чудя, да купувам ли втора или само пижамата да си взема...
Днес не спират да ми казват какъв ми бил голям корема. Вземам много да се изнервям. В почти 8ми месец какво очакват? Да ми е залепнал на гърба ли? 2 кила бебе има в него най- малкото.

# 212
Благодаря ви момичета, да всичко е наред.
За раждане тук в Пазарджик, в държавната болница са едни от най-добрите неоантолози, затова избирам там.
И моя лекар не е един от най-разговорливите, и не обича да обеснява много,  не можах да си позволя да остана да се следя в София, на всеки 3 седмици си е разход. Но определено, ако имам друга бременост, ще се следя на часно и по ЗК. Защото по ЗК е пълна пародия, преглед за 5 мин., но предвид ИП и пандемията, просто не ходих така или иначе на прегледи.
На мене пък обратното, какъв ти е малък корема. Даже една от акушерките дето ми мери тоновете: "Е ти не може да си  8 месец, много ти е малък корема"34+6 дни съм, не ми повярва.
О това е добре за намалението във Вис Виталис, утре ще ходим с ММ до Пловдив, подруга работа, навих го да минем през Джъмбо.

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 20:45 от Smile_to_live

# 213
Аз ще нося само една нощница, в болницата давали някакви и ще ползвам тях. Тази, която си купих е ужасно грамадна и грозновата, но ще свърши работа Grinning
От вчера насам ми се вие свят, отпаднало ми е и имам чувство, че ми е замъглен погледът, ставало ли ви е така? в 32гс съм

# 214
Аз ще нося само една нощница, в болницата давали някакви и ще ползвам тях. Тази, която си купих е ужасно грамадна и грозновата, но ще свърши работа Grinning
От вчера насам ми се вие свят, отпаднало ми е и имам чувство, че ми е замъглен погледът, ставало ли ви е така? в 32гс съм

И на мен на моменти ми се вие свят и ми става едно такова отпаднало, но в повечето случаи се дължи на преумора. Обикновенно ми минава като хапна нещо. Вече сме доста напреднал месец и си мисля, че е нормално. Ти мериш ли си кръвното ? Дали не е от него ?  При мен има дни, в които ми е толкова отпаднало и изморено, че нищо не мога да свърша.
Вие какви неща купихте за бебо или за вас от Джъмбо ? Аз от там си взех сутиен за кърмене, подплънки за кармачки, четка за шишета, пеленки, чорапки, ръкавички и лигавничета. Дрехи не съм взимала, че вече понакупих някакви.

# 215
  • София
PeacockLove, щом не обичаш с нощници, а пък имаш една карай с нея, колко му е. А за корема мен явно ме жалят, като ми обесняват как не ми бил толкова голям за 9 месец.

Mimsss2201, да не би кръвното да ти прави номера, мерила ли си?

Аз днес се заех с дългоочакваното гладене на бебешки дрешки. Дали ще гладя и един месец не знам. Даже и ютия не исках да купувам и взех назаем от една приятелка Grinning

# 216
Мен пък много ме напрегнаха тези дни като всеки, който ме види ми повтаря как като влезна в 9ти месец и мога да родя по всяко време. И това повтаряно по няколко пъти. И така да е, малко се дразня защото все едно дърпаме дявола за опашката.

# 217
Ази, не е ли рано за гладене?
Аз само дрехите за болницата ще изгладя.всичко останало - сушилнята!

# 218
  • София
Aми аз сушилня нямам, всичко ми е изпрано и прибрано, но реших да го изгладя. Е, не абсолютно всичко де, само 50-56 размер, както и дрешките за изписването. Утре ще лепя листчета насам-натам да може ММ да се ориентира кое къде е Grinning Пък аз нали си мисля, че ще раждам средата на юни и искам всичко да ми е готово, че не обичам изненади.

# 219
И при мен цялата рода ми повтаря това, че вече като вляза в 9ти месец и по всяко време мога да родя. Майка е родила и мен и кака 20тина дена по-рано и това ме понапряга малко. А не сме напълно готови с къщата. Този уикенд съм впрегнала наще, свекърите да идват да чистят и от др седмица сме в къщата с ММ. Да мога да пера, да подреждам. Засега изпрах само дрешките за родилното, утре ще ги гладя и подреждам багажа за родилното. Вие ползвате ли омекотител? Аз дрешките ги изпрах на 30 градуса, с тео бебе на 400 оборота, но някои сякаш малко на топченца станаха.
Да се похваля избрахме име вече и стигнахме до съгласие Grinning Поне за това ще ми е спокойно в родилното:grinning: А и много се отпуснах да ям вредни храни, много гадно, сиг от напрежение.

# 220
Днес цял ден не се спрях, коремът пак ми е на топка, но явно от преумора. А бебчо май си прави йога в корема ми. Доста ме наболява като ме срита... Joy
С настроенията и аз ги сменям често, но с паметта е много зле положението. При вас как е?
И да ви се похваля, взехме кошарата и количката от Айко. Колкото я гледам все повече ми харесва количката, а кошарата тези дни ще я сглобим. Дано не съм сгрешила с размера, реших да я взема по-ниска, за да ми е удобно поставянето и вземането на бебо.

# 221
Ние името сме го измислили от години.
С паметта съм..майко мило. Губят ми се думи и обяснявам с асоциации. Детето дори говори по- добре от мен Wink

# 222
Здравейте, момичета!
Smile to live, радвай се, че всичко е отминало и сега си добре. Някой път се налага да полежиш някой друг ден в болница, чувала съм и при други мами, че се налага. Сигурно много ще се притесня, ако ми се случи, но съм чела, че се случва.
Имаме абсолютно същия проблем с легълцето - на високо ниво на матрака отдолу ми се вижда едното чекмедже. Ще търсим някаква плоскост вероятно....аман от глупости недоизмислени. Легълцето не е Лорели и какво от това....
Относно настроенията - точно обратно, момичета! Имам чувството, че се превръщам в дебелокож кътил.... Както подскачах до преди месец-два (както обикновено си реагирам Sweat Smile), така сега се улавям, че все по-трудно нещо може да ме нервира. Казвам си "И какво от това?" или "Ами да става, сега няма да се занимавам с това" и оставам равнодушна. Странна работа Rolling Eyes
Ще раждам в държавна болница, имам 80 % от багажа (с нощниците нищо не правя....не купувам..., трябват ми и подплънки и козметика за зърна), просто трябва да почна да го събирам.
Дрешките и пелените ви писах, че съм ги подредила, от другата седмица почвам да пера и гладя. Ще ползвам омекотител като пера на беба нещата, само че на 40 градуса (след съгласуване с вас Relaxed).

# 223
За раждането аз съм се насочила към бившата Тина Киркова, при доктор Ковачева Simple Smile Надявам се да мога да родя нормално.
Относно виенето на свят аз съм с ниско кръвно попринцип и ми се е случвало доста често, минава ми като седна за малко и не правя резки движения Simple Smile
Някъде по-напред четох за кошарите, ние взехме от тези тип трансформиращо легло на Лорели и си има нещо като шперплат, не се вижда какво има в чекмеджетата.
Някоя девойка беше писала и за Джъмбо - аз оттам взех комплект спално бельо, пелени, непромокаеми подложки, лигавник и дрешки. Всичко много ми харесва като съотношение цена/качество Simple Smile

# 224
Беше ми паднало кръвното, но хапнах и съм по-добре Simple Smile
Ние другия уикенд ще сглобяваме кошарата  и шкафчето и после ще започна да пера, гладя и да подреждам в чекмеджетата.
Остават ми още 10тина неща за купуване от списъка ми, но нещо не ми се занимава.
А за настроенията сменям ги постоянно - ту весела, ту стресирана и депресирана Grinning

Общи условия

Активация на акаунт