Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 35 456
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
В момента съм с такава лепенка, иначе аз съм винаги с дълги нокти, свикнала съм и не ми пречат, просто днес не знам какво направих при отваряне на входната врата и го спуках. Sad

Аз обърнах част от нокът миналата седмица, имах и малко кръв. Ходих с лепенка около 3 дни докато се стабилизира самия нокът - първия ден е най-гадно усещането. Внимавах да го мокря тези дни. След ден 3 махнах гел лака и поизравних и позакрепих с базата. Може да пробваш дали би се залепил. Но - ще се реже в някакъв момент - счупено се оправя с израстване на нов нокът.

# 196
Това ще го установиш като напъхаш клечката. Боклука и нов. Здраве да е. Предвид цената си струва да поръчаш нов.
Това с клечката помогна, наистина явно се беше утаил. Сега като извадя четката наистина е гъст като каучукова база. Много благодаря за съвета! Може ли с този реинфорс да се прави бомбе?

# 197
  • Light of Zartha
Значи ще седя с лепенка известно време, и после ще скъсявам. Няма да бързам. Един господ знае как ще си мия косата... Grinning .

# 198
  • Sofia
Значи ще седя с лепенка известно време, и после ще скъсявам. Няма да бързам. Един господ знае как ще си мия косата... Grinning .

Аз сложих една ръкавица първия ден и само с едната ръка се къпах. Не е много приятно, но се справяш някак.

# 199
  • Light of Zartha
И аз за ръкавица мислех! Grinning Много ви благодаря, момичета!

# 200
  • на брега на морето
Оф, не е лесно да си жена- счупени нокти, препърляне(зачервяване) на места от фотоепилатор(аз)....CloseHug

# 201
  • Варна
Това ще го установиш като напъхаш клечката. Боклука и нов. Здраве да е. Предвид цената си струва да поръчаш нов.
Това с клечката помогна, наистина явно се беше утаил. Сега като извадя четката наистина е гъст като каучукова база. Много благодаря за съвета! Може ли с този реинфорс да се прави бомбе?

Може и още как Grinning. Чудни бомбета стават с рейнорс. Откакто не ползвам каучукови бази това ми е варианта.

# 202
За счупения нокът- аз бих свалила покритието, намалила дължината и бих го залепила с чаена торбичка (като най-простичък вариант ) после едно бомбе отгоре и така докато израстне и можеш са го отрежеш спокойно.
Не е приятна процедура и може би ще ти пари от бомбето,но поне ще имаш маникюр Simple Smile

# 203
Здравейте! Имам въпрос относно този течен гел - https://www.nail-bg.com/shop/1373/desc/techen-gel-za-nokti-blues … y-liquid-hard-gel
Понеже ноктите ми са много меки дори и с гел лак, ми се иска да ги подсиля малко, за да не се огъват. С гел за изграждане нещо не мога да се разбера, затова се чудя за този течен гел на Блускай. Моля за мнение - лесно ли се работи с него, слага ли се база преди нанасянето му, за поддръжката как се процедира?
Гел лак си правя в домашни условия отдавна.

# 204
  • Light of Zartha
За счупения нокът- аз бих свалила покритието, намалила дължината и бих го залепила с чаена торбичка (като най-простичък вариант ) после едно бомбе отгоре и така докато израстне и можеш са го отрежеш спокойно.
Не е приятна процедура и може би ще ти пари от бомбето,но поне ще имаш маникюр Simple Smile

Точно това е и моята идея, аз бомбе по принцип правя и ще изтърпя. Благодаря отново, че споделихте опит! Heart

# 205
  • Paris, France
Не бих се занимавала с поправки с гел или акрил когато кожата под нокътя кърви. Не слагам никаква химия, особено гелове, но и ултрабонд когато пръстите ми са кървяли скоро. Малко недопичане и алергията е готова. Даже не пиля кожа и не махам кутикули в деня, в който се лакирам и изпилвам протекъл гел с диамантен накрайник с цел да не прежуля кожа. Дори в обикновеното лепило за чаената торба има алергени.  Според мене трябва да се изчака кървенето да спре и даже нокътя да израсте.

Здравейте! Имам въпрос относно този течен гел - https://www.nail-bg.com/shop/1373/desc/techen-gel-za-nokti-blues … y-liquid-hard-gel
Понеже ноктите ми са много меки дори и с гел лак, ми се иска да ги подсиля малко, за да не се огъват. С гел за изграждане нещо не мога да се разбера, затова се чудя за този течен гел на Блускай. Моля за мнение - лесно ли се работи с него, слага ли се база преди нанасянето му, за поддръжката как се процедира?
Гел лак си правя в домашни условия отдавна.

Каквото и да ти кажем трябва да пробваш ✌. Един предпочита едно  а друг друго. За самия гел - чела съм, че е достапо-твърд от реингорс, но нямам личен опит с него. Предвид, че ноктите ти са меки трябва да тестваш. Когато ноктите ми бяха меки, много твърдите фенове сеотлепяха на цяла люспа, повличайки слоеве нокът, а с меките си чувствах ноктитемеки и ми беше неприятно. Имах успех само с Brisa lite sculpting gel, но вече не се произвежда.

За меките нокти - изчети първия пост, целия, няколко пъти! Също блога на prinzesata, който е в профила и. Писала е малко преди тебе. Самата аз доста се лутах и страдах от меки нокти, но от години вече съм се справила с проблема и не мога да си позная ноктите. При мене решението беше ядене на повече протеин, витамини Д, всички от Б групата, Ц. Това за да има материал за ноктите и косата. Тялото първо започва да прати от тях като няма за по-еажни органи. Другото е топене в лимон и оцет, след всяко миене с алкален сапун и преди къпане и Мазане, мазане, мазане с масло за нокти, което се обзалагам, че не правиш. Третото е полиране, до блясък, вместо матиране, поне веднъж. Последното е белеща се база с каре под нея и спиране на киснене в ацетон.

Сега нося каквото и да сложа, гел, скрил, удължители за цял нокът, гел-лака, колкото искам, 2-3 седмици. Чувствам ди ноктите здрави и твърди. Като махна гела отдолу ме гледат лъскави, красиви нокти, а не маркирани и разслояващи се. Без гел или гел-лак ноктите ми са толкова твърди, колкото с гел. С кеф ходя без лак и получавам комплименти за лъскавите нокти и даже дъм питана с грл ли съм когато съм без лак. Това беше немислимо преди 5 години. Бързах да се лакирам веднага след махане на стария лак и ме беше гнус да си гледам ноктите.

Мазането с масла и топенето в оцет можеш да го започнеш още днес, както си с гел.

Не препоръчвам непрекъснато ходене с твърд гел  защото с времето почва да отлепя нокти отстрани. Решението за мене е мека, каучукова база като peel of, rubber, отгоре слой renforce gel, който е малко по-твърд, но огъващ се и чак тогава твърд гел или акрил. Ако слагаш акрил бършеш лепкавия и слагаш слой ултрабонд.

Успех ти желая и ела да споделиш как се чувстваш от оцета и лимона и маслата.

KeepSmiling, точно с реинфорс правя бомбетата. Радвам се, че ще ти върши работа. Оттук нататък винаги всичко разбивай! Не забравяй да запечатваш свободния край с реинфорс, както prinzesata ме научи! И ноктите да са със свободен край надолу, срещу тебе докато лакираш или правиш бомбето.

# 206
А бомбето как го правите? Гледах клипове в youtube, но ми се стори, че става прекалено дебел слоя на реинфорса, първо лакират целия нокът и след това една по-голяма капка я капват в центъра до кутикула и навеждат надолу да се саморазпредели. Едва тогава пекат (моята лампа е с 21 лампи, Sunx9 plus и ми се струва, че няма да се изпече ако е толкова дебел слоя)

# 207
  • Paris, France
Капката може и да е по-малка. Не е нужно да се слага много продукт. Важното е да има достатъчно в средата, а по краищата да е тънко. Може да се направи и на 2 пъти ако не се изпича добре, но е.много работа. SunX9 не я знам каква е, но в лампа с 21 лампи би трябвало да се изпече за 3-4 минути максимум. Моята е с 30 лампи и лека 2 минути. Пробвала съм да пека минута само и пак е изпечен, но имам чувството, че като изрека 2 минути е лекичко по-твърд.

Лампите с над 15 лампи изпичат повечето прозрачни продукти като база, реинфорс, изграждащ гел топ, идеално, дори поставени дебело. Имат проблем да изпекат дебели слоеве цветен гел и лак. Доста хора тук ползуват такива лампи едно време и нямаха проблем с белене или недопичане. Смениха ги заради удобство и бързина.

# 208
  • София
Здравейте,
Втори път съм с белеща се база. Купих тази на Nees. Под нея заздравител и лаково каре, а над нея каучукова база и т.н.
Махат се добре всички арматури при хубаво накисване и внимателна работа с портокаловата пръчица.
Впечатли ме обаче, че след махане беше останал един лепкав слой по нокътя, който махнах с ацетон. Не ме кефи да се мажа с него, но беше набързо.
На второто ползване ми направи впечатление, че белещата се база, се точи на конци при нанасяне и се набръчква върху нокътя (обработен предния ден със заздравител и каре, а непосредствено преди базата с ултрабонд по свободния връх и малко от крайчето). На какво се дължи това? Сякаш не влияе на качеството на маникюра, но все пак ме озадачава.

# 209
Над Неесс база май не е нужно да се слага каучукова? Сама по себе си е достатъчна, или поне така се обсъждаше в предишни теми

Общи условия

Активация на акаунт