Всичко за всички марки гел лакове - 30

• 36 171
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
  • софия
Момичета първите 4 в каква последователност трябва да се ползват?

# 586
  • Paris, France
Трошката,  последователността е фрешер, кисел праймер, ултрабонд ...... база.......

Микрогелът е някакъв заздравител, но за мене не става за каре, нито за заздравяване. Ако се слага за каре се слага в средата, но нека принцесата да каже. Не ми хареса, не го ползувам,. Ако слагаш кисел праймър няма смисъл от микрогел, не са съвместими. Ултрабонд може над Микрогел, но не виждам смисъл.

Ноктите задължително се изчеткват от прах, ако има и обтриваме, натискайки, между нокът и гънки, под кутикули, между свободен край и кожа, може с дървена пръчка ако има много хипонихиум, с клензър или 70% изопропилов спирт. Слага се обилно клензър . Другите видове спирт и другите концентрации нямат същата дезинфекцираща мощ. Нисък процент спирт не действа, а висок се изпарява бързо. Етиловият спирт не е толкова дезинфекциращ, но това ползуване повечето от нас. Ако в клензър има други, специални скрепващи съставки, като в CND  Scrubfresh и ноктите държат без проблем покритието се пристъпва към поставяне на база и нищо друго не е необходимо (от това, което си показала).

1. Фрешер - почиства, дезинфекцира, леко обезмаслява, леко подкисляеа и обезводнява нокътя. Слага се задължително ако няма да се слага кисел праймер.

2. Кисел праймер- слага се на мазни, водни нокти, на лъскави, дебели, здраеи, сами по себе си нокти, на склонни към инжектиране нокти. На сухи и тънки нокти може и да навреди. Слага се задължително на един слой ако системата на гела го изисква. Никога не се слага на покрит с изкуствено покритие нокът, на остатъци от база, гел, акрил, на удължители, само на израстлото ако се прави поддръжка. Не се слага на кожа, много близо до кожа и се избягва, защото артистите над него пожълтяват. Има два начина на поставяне:

А. Капване на капка е средата на нокътя, която се разстила сама и почва да съхне. При това поставяне власинките на матирания нокът се изсушават и щръкват. Нокътят изглржда като тебешир след изсъхване. Използува ср при гел и акрил.

Б. Намазване като лак, с четката. Тогава създава връзка с нокътя и ковалентна връзка с базата или гела.

Много мазни и водни нокти се праймират 2 пъти, веднъж всичките и веднъж непосредствено преди поставяне на гел, акрил, гел-лак. При поставяне на акрил се праймират по 2 пръста втория път, защото след време не действа.

Чака се да се изпари и изсъхне много добре, но не прекалено. Побелелите като тебешир нокти са готови. Не се пече в лампа.

Ако попадне на кожа се измива незабавно с вода и се държи под струята вода известно време след това или се прекратява процедурата или се чисти и праймира от А до Я.

Киселият праймър е последното, което се пробва при ранно отлепяне и не е панацея. Ако и това не помогне, след него се слагат до 2 слоя ултрабонд максимум и се пече в лампата 2 минути.

3. Ултрабонд - след фрешер и се чака да изсъхне. Повечето гел системи не го изискват, но при сухи нокти има отлепване без него. Дезинфекцира и създава двойна връзка с нокът и двойна с продукт. Може да се сложи на цял нокът, само по свободен край, по свободен край и на 1мм около кожа, на стари остатъци от изкуствено покритие, на удължители, гел, акрил с цел да не се губи време в награпяването им. Слага се и на мъртва, груба кожа когато се изгражда нокът там, където собствен няма никакъв, например на палец на крака след като собствения нокът е изваден и там няма никакъв. Силен алерген е и слагане на кожа по принцип е добре да се избягва. Е, не е фатално и го слагат по кожата на хиляди коне и камили всеки ден когато им лепят копитата. Да, той е измислен за ветеринарната индустрия, защото киселият праймър гори кожата, ако попадне на нея. Ултрабондът разяжда някои пластмаси и трябва да се внимава къде го разливаме.

След поставяне се чака да изсъхне много добре. На студено някои съставки кристализират и затова го държим на 22-25°С. Може да се изпече 2 минути, ако при сухи нокти има белене, може да се сложи втори слой и пак да се изпече.

След ултрабонд не се слага никакъв клензър, фрешер, преп или кисел праймър, защото го отмиват.

Може да се сложи на оформен гел преди гел-лак за да не се слага база, над лак за да се отпечата фолио, над дадена и под нея за да я държи на място, над стрита в изпечен топ без лепкав или цвят пудра русалка или подобна, над пигмент, над гел-лак, от който топът бяга. Не се слага никога на лепкав слой.

Има техники праймър върху праймър. Много системи отдавна изобщо не изискват грегъри, праймър или ултрабонд. При такива системи всичко е хакнато в клензър или база.

При Коди стъпките са:

1. Клензър, фрешер, база..... За нокти, които държат гела

3. Клензър, фрешер, ултрабонд, база...... сухи нокти и белене по свободния. При нужда се пече ултрабонда и се слага 2 пъти.

4. Клензър, кисел праймер база....... мазни, потни, трудни нокти, при които 3 вариант не работи.

Междинни вариации също има и вече ги обясних.

Ако има след всичко това, отлепване, се сменя базата с Kodi lint.

Ако пробваш, като последен вариант, кисел праймер + ултрабонд винаги първо кисел.

Мелина, и с тази база се бели. Препоръчаха техния кисел праймер и техния ултрабонд. Сега тестваме. Не съм те забравила, но няма смисъл да вляза да напиша, че пак е станало същото. На нея и омръзна да купува праймер и и сега тестваме с моите Коди. Бели се засега. Явно е от нокти.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 17:27 от Nevena Virolan

# 587
  • софия
Невена,благодаря ти ,💐

# 588
  • на брега на морето
Неви:hugs:, дано накрая има успех все пак, независимо с каква система. Да, явно е до нокти...

# 589
  • Paris, France
TROSHKATA, за тебе винаги ✌💐🤩.

Мелина, в интерес на истината има подобрение, но само с дни. За пръв път виждам такова чудо. Ние се обадихме и дадоха няколко съвета, да видим. Казаха ни:

1) да сложим само един слой от техния ултрабонд. Тя засега изчаква, защото има няколко и нищо не помагат, а и честно да ти кажа не виждам разлика. Ето, исаче писа, че и този от  алито работел, но цаката било да се пече 30, а не 20 секунди. От Индиго казаха, че нямало смисъл да се пече, но не пречело. Това го правим.

2) да сложим 2 слоя база, като първият го сложим супер тънко, изпечен поне минута, да се обърше лепкавия слой от първия слой база, да се сложи втори, дебел слой и да се направи апекс[/b] и да се изпече пак минута.

Може би грешката ни беше, че печахме базите по 30 сек, защото нейната лампа е Мерцедеса и мислех, че е предостатъчно. Другото е, че аз не махам лепкав от база, а чак след реинфорс, а при тази явно трябва в такива случаи. Нямам база, която да не се изпича за 30 сек в Сън1. Преди печах минута, но nad_tab писа, че печала 30 сек, пробвах и се оказа достатъчно.

И третото - препоръчаха след 30 сек в лампата да повдига леко пръстите със свободен край нагоре, така че светлина да попада в долната част. За това не бях се срещала.

Този път се лакира с моя ултрабонд на Коди, че на нейните четките са неудобни за бъркане под кутикули и прецизно минаване около кожа и пекохме  2 минути в моята лампа, че в нейната ще изгори за толкова време, като минута на дъното и минута леко вдигната ръка, като излитащ самолет. Палци отделно. Направихме и апекс и с 2ри слой, но тя не желае да се занимава с това всеки път.

За базата: много гъста, не вони, четката е удобна за апекс, но доста неудобна за първи, супер тънък слой, има доста силен, остатъчен лепкав слой, на който добре се отпечатва фолио ако се мине със суха четка.

За проба я сложих над белеща се база, за апекс, не е супер твърда, а приятна, като реинфорс. На мене засега ми е трета седмица, но в момента всичко ми държи. Ето я:

https://www.indigonails.fr/bases-et-tops-gel-polish/2659-gel-pol … in-base-10ml.html

Хареса ми отношението към клиентите и това, че подхождат индивидуално, изслушват, предлагат няколко възможности и решения и не се опитват да продадат веднага още 100 продукта. Не ми хареса това, че настояват всичко да е с техни продукти. Примерно, купи техен цветен лак, обаче на пръста с техния лак пак се избели, точно както се избели и с лака на OPI.

Изключвам проблем с техника, защото на нея така и се бели и поставен в салон, и когато я правят хора с прилична техника.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 02:43 от Nevena Virolan

# 590
Вдъхновена от вас реших да пробвам и аз белеща се база, поръчах това
 https://makeup.bg/product/428434/, но искам да поръчам и Born pretty peel off base, но не мога да я открия. Може ли някой да помогне с линк?
Също имам и нужда от инструкци как я махате, прочетох, че след вана, но аз вана нямам. Мисля да кисна в купичка.

# 591
  • на брега на морето
Интересно е това, което сподели Невена, благодаря!:hugs:
Аз я пека по 2 минути всеки слой. Бях писала по- назад, че като пробвах по 1 минута слоя ми се забели по- рано. Но моята лампа не е супер силна.

# 592
Момичета здравейте. На някой случвало ли му се е да получи гъбички на ноктите на ръцете от гел лаковете? Аз нямам проблем , но моята приятелка се оплака , че има тъмно петно на един от ноктите към кожичките и нокътната плочка се е отделила около 2 мм , та предположихме,  че са гъбички , но от вас не съм чела такива оплаквания да имате .

# 593
  • Paris, France
Момичета здравейте. На някой случвало ли му се е да получи гъбички на ноктите на ръцете от гел лаковете? Аз нямам проблем , но моята приятелка се оплака , че има тъмно петно на един от ноктите към кожичките и нокътната плочка се е отделила около 2 мм , та предположихме,  че са гъбички , но от вас не съм чела такива оплаквания да имате .

Приятелката ти да бяга при дерматолог. Може да са гъбички, но може и да са бактерии, а може и просто да си е ударила нокътя. Гъбички не се "хващат". Всички ги имаме по кожата и ноктите си и добре, че е така, защото без тях щяхме да сме покрити в дебел слой мъртва кожа. Проблем е когато започнат да се размножават безконтролно поради лош имунитет и/или хигиена. Всяко поктитие на нокътя, особено цветно, спира УВ лъчите да достигат до нокът и пречи на поетата вода да се изпарява. Гъбите обичат мокро и тъмно. Вярно е, че тези инфекции често започват откъм кожата, особено ако покритието там се отделя бързо и е дебело. В джоба между нокът и гел-лак постоянно влиза вода, но не се изпарява лесно. Непрекъснато носене на ръкавици също е фактор, а сега, покрай Ковида, често носим такива.

За маслата и лимона вече знаеш щом ни четеш и е добре да информираш и приятелката ти. На бас, че не се маже редовно.

Мелинка, аз запомних, че печеш 2 минути на слой  ✌, обаче в нейната лампа е невъзможно да държиш ръката по толкова. След 10 минути в лампата щр е за спешното. Не забравяй, че тя пече ултрабонд и втори слой база. Твоята лампа е предимно ЛЕД, а нашите са си УВ + ЛЕД, но УВ лъчите идват отвсякъде. В МерцедесОт след 15-20 сек започва усещане, което е като когато слънце удари зачервена от слънце кожа.  Много е неприятно. Затова съм си доволна от Трабанта 🥳 и нямам намерение да го сменям. С тебе сме май единствените с допотопни лампи, хаха. Можем музей да си отворим.

# 594
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ох, Нев, как ме разсмя Simple Smile Ако Трабанта ти е SunOne ... и моя върви, че и пече гадинката страхотно, че е и без изгорели лампи ... Перфектен е Simple Smile МерцедесОт, който бях купила пробвах веднъж и продадох ... Сега ... едно ... как да го кръстим? ... съм купила, но още не е шипнато ... ще го видим като дойде Simple Smile Ей, таквоЗ, препоръчано от prinzesata:

https://aliexpress.ru/item/4001296490538.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3ba833edaWw2aS&_ga=2.156617019.1008415271.1596635537-1943676126.1590766647

# 595
  • Sofia
Китайски ли са лаковете? Да не е онихолиза + алергия от препичане на кожата с лампа?

# 596
  • Paris, France
Китайски ли са лаковете? Да не е онихолиза + алергия от препичане на кожата с лампа?

При онихолизата няма тъмни петна 😎, при препичането с лампа също. Това да не е солариум! Страната, в която са произведени лаковете няма отношение към качеството, а и повечето продукти за нокти и гелове, гел-лакове, в някой етап се произвеждат в Китай. Това, че на тях пише произведено в Германия, примерно, не означава, че всички съставки и самият лак са забъркани и произведени там. Нищо не ми пречи да си поръчам флакони, бурета с готов гел от Китай и поточна линия за пълнене и затваряне на флакони, да лепна етикет "made in France" и да ги предложа на пазара като френски. Никой няма да види етикета made in China на буретата с лак и на генеричните  празни флакони. И така правят 99% от марките по цял свят, даже високите. Доста френски марки го признават. По-високите им линии са поверени на някой немски или полски производител, който, вместо тях получава буретата, пълни флаконите и лепи етикетите. Така на лака пише made in Poland, примерно, или made in Germany, което изглежда успокояващо за средностатистическата квачка, която си купува лакчето, което е абсолютно същото като предлаганите в али. Факт. Огромните заводи за гелове са в Guangzhou. Производството е мръсно, вредно и (почти) няма как да се установи подобно в някоя друга държава поради законите за условия на труда, опазване на околна среда итн. CND си наливат лаковете в Мексико. Сети се къде произвеждат самата течност!

Почти безобидна, влюбена съм в Сън1 и нищо чудно да си купя същата ако се развали. За.мене с нейното пристигане започна нов период в моя лаков живот и беленето на трети ден спря. Откакто я имам не си мечтая за друга. Даже екран не ме блазни. Даже още не съм свалила синьото фолио от дъното, тъкмо да не се цапа, хаха. Новите се мръщят на 2 минути на слой, но преди Сън1 печах по 4 минути и натисках копчета. И по 6 минути съм пекла топ. Само който е ползувал стара, 36 ватова УВ лампа, от абитЮрентския на бабата на prinzesata, може да ме разбере.

Чакам с нетърпение да ни разкажеш за Ламборджинито.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 19:01 от Nevena Virolan

# 597
  • София
От мен последните два маникюра

# 598

Приятелката ти да бяга при дерматолог. Може да са гъбички, но може и да са бактерии, а може и просто да си е ударила нокътя. Гъбички не се "хващат". Всички ги имаме по кожата и ноктите си и добре, че е така, защото без тях щяхме да сме покрити в дебел слой мъртва кожа. Проблем е когато започнат да се размножават безконтролно поради лош имунитет и/или хигиена. Всяко поктитие на нокътя, особено цветно, спира УВ лъчите да достигат до нокът и пречи на поетата вода да се изпарява. Гъбите обичат мокро и тъмно. Вярно е, че тези инфекции често започват откъм кожата, особено ако покритието там се отделя бързо и е дебело. В джоба между нокът и гел-лак постоянно влиза вода, но не се изпарява лесно. Непрекъснато носене на ръкавици също е фактор, а сега, покрай Ковида, често носим такива.

За маслата и лимона вече знаеш щом ни четеш и е добре да информираш и приятелката ти. На бас, че не се маже редовно.

Благодаря много за мнението.  Да , права си , не се маже въобще с масло . Чета противоречиви мнения,  дали е хубаво да се правят почивки . Ти как практикуваш ? Аз нанасях микрокел под базата , но много бързо пада гела и го спрях и си ползвам ежедневно само маслото на Микросел

# 599
Като заговорихте за лампи, харесала съм ето тази, съвсем ново моделче. Може ли да я наречем Ферарито, много е лъскава и красива. Joy Sun One си работи, но ме сърбят пръстите да купя нова лампа.

Според описанието на търговеца лакът в нея се изпичал за 10 секунди.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 19:53 от esmeralda23

Общи условия

Активация на акаунт