Къща около София - 2

• 70 997
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Aila, завидях ти благородно! Отлично местенце на страхотна цена! Със здраве да си го обитавате! Ще ми е интересно да следя прогреса ви - дай знак, ако ще пишеш за него в някоя тема.

# 346
  • София
Здравейте, бихте ли споделили впечатления от селата Казичене и Сеславци.
Здравейте,
работя в Инд. зона Казичене от доста време. На мен кварталът ми харесва, има всичко - две много хубави детски градини, училище,  магазини, доста заведения, куриерски офиси. Паркът и центърът се поддържат. Два автобуса градски транспорт. Натоварено е, наоколо има много фирми, големи логистики. Районът има високи подпочвени води, но това е преодолимо при строителство. По-голям проблем е ел. енергията, много често спира тока, явно сериозно не достига мощност. И постоянно мирише на кроасани от Чипита Laughing

# 347
Мога да споделя за Мусачево, където живяхме едно лято и Казичене,  където мъжът ми работи , че е доста мъгливо, особено есен-зима. Може би и в другите села в равнината в района са така, но за тези знам.
Сега живеем в Лозен.  За там мога да кажа, че има голям проблем с пренаселването, често спира тока, водата.  Зимата е ужасно сщзадимено, особено вечер от ползващите въглища.  Но иначе е супер от към локация, планината е близо..

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 18:22 от maita05

# 348
  • София
И аз се включвам в темата. Засега огледахме:

в.з. Малинова долина - хубави къщи, но повечето с много малък двор или в комплекси с общ двор.
в.з. Американски колеж- същата история
м-т Камбаните- добра квадратура на къщите, но цените са ......
м-т Детски град- нищо интересно за нас като имоти

Бистрица- не намерихме интересен имот
Панчарево (м-т Косанин Дол)- една къща ни хареса, но трябваше да направим някои компромиси и се отказахме.

Симеоново и Драгалевци- какви са тези къщи с двор 50кв.м.? Не е за нас.

Разширихме периметъра и заглеждаме Нови хан, Елин Пелин и околностите.

Харесахме къща в м-т Щъркелово гнездо, но ни се вижда далеч. Някой с отзиви?

# 349
Навсякъде има оферти с големи дворове, но зависи от бюджета, но щом гледате  АК, камбаните и детдки град вероятно ще стигнат и за къща с двор в драгалевци.

# 350
  • sofia
Колкото е по-населено селото и близо до града, толкова дворовете са по-малки. При нас за последните 10-15 години парцелите, които можеха да бъдат разделени ги "донацепиха" наследниците и се повиши гъстотата на къщите.
Щъркелово гнездо за вила, но за постоянно живеене по-далеч от Пасарел не си го представям... като и това не е много ок, защото пътят до там не е "скоростен", както е до Елин Пелин (примерно).

# 351
  • София
На този етап не намираме нещо, което да ни хареса. Или денивелация, или някъде из чукарите т.е. непроходимо през зимата. Гледаме тези райони с цел постоянно живеене в къщата, а сме с две деца, които учат в София, имат допълнителни дейности и ако е далеч, ще е едно непрестанно пътуване.
Другият вариант е, да вземем по-голям апартамент в София и парцел (или къща) около София и докато пораснат децата да ходим през уикендите.
Въртим всякакви варианти. Лошото е, че пазарът в момента е супер неатрактивен откъм предлагане или може би на мен така ми се струва.
Наши познати построиха къща в едно пернишко село. Ходихме им на гости, не е лошо, ама ми се иска да е по-близо сякаш.

# 352
Щом поглеждате към пернишко село,  по-близо са Банкя, Иваняне, Мало Бучино...  Много приятни местенца са.  А конкретно Банкя за мен е без конкуренция пред всичко останало, за сметка на това цените са все още доста по-разумни, отколкото по "Витошката яка" и разните ендеци тип Ам.колеж, ДеЦки град, Терасите не знам си какво и т.н.  Simple Smile

# 353
  • София
missence - Западната част не я ли разглеждате като вариант - Божурище, Гурмазово, Пожарево, Хераково, Храбърско, Сливница, Безден, Богьовци, Опицвет? Ние сме в Безден, достъпа до табелата на София е за 20 мин. максимум по скоростен път, който не е натоварен, а като завършат последната отсечка на магистралата ще бъде още по-бързо.

# 354
  • София
С две деца в училищна възраст това е безкрайно далече.

# 355
  • София
Аз съм с две деца в училищна възраст, не ми е драма. За хората, чието училище е било на пешеходно разстояние сигурно няма да им е удобно. Аз моите ги развозвам от първи клас, така че 20 минути повече и то не в задръствания не е натоварващо. Разбира се резервното жилище в София си е бонус за някои извънредни ситуации с уроци и други извънкласни дейности или бурна вечер в заведение Simple Smile Но рядко го ползваме. Още един плюс се сетих за западните локации - достъпът до центъра на София е много по-бърз и има по-малко задръствания. 40 минути общо пътуваме до училището на бул. Христо Ботев. Всеки сам си преценява според ситуацията. И аз много неща обмислях и ми беше притеснено, че няма да ни е удобно, но вече никога не бих се върнала в апартамент.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 09:34 от DeS8ka

# 356
Аз съм с две деца в училищна възраст, не ми е драма. За хората, чието училище е било на пешеходно разстояние сигурно няма да им е удобно. Аз моите ги развозвам от първи клас, така че 20 минути повече и то не в задръствания не е натоварващо. Разбира се резервното жилище в София си е бонус за някои извънредни ситуации с уроци и други извънкласни дейности или бурна вечер в заведение Simple Smile Но рядко го ползваме. Още един плюс се сетих за западните локации - достъпът до центъра на София е много по-бърз и има по-малко задръствания. 40 минути общо пътуваме до училището на бул. Христо Ботев.

Безден - бул. Христо Ботев за 40 мин.?

# 357
  • София
Да, включително и тази сутрин. 7:30 тръгнахме, 8:10 бях пред училището. Толкова отнема когато няма извънредни ситуации. Разбира се има сутрини, в които някъде са се чукнали, дните когато падне снежец и не е почистен в София и всички карат на 2-ра, тогава може да отнеме и повече, но отнема повече и на тези, които тръгват от Люлин например. Затова винаги тръгваме 7:30 и така имам 20 минути аванс, ако има нещо непредвидено.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 09:43 от DeS8ka

# 358
Леле, Деска, възхищавам се на такива като вас - в 7.30 вече да пътуват.
Ей това ме спира да живея по-далече от София. Но аз съм си нощна птица и сутрешните ставания са ми много трудни. Не, че не ставам рано за работа, ама да тръгна по-рано от 7.30 вече готова от вкъщи, ми е супер тегаво.
Ти предполагам работиш, нали?

# 359
  • София
Разбира се че работя Simple Smile живота в къща си е лукс, който трябва да се обезпечава финансово. Извън шегата, между другото наспиването в къща не е като наспиването в апартамент. Нямаме проблем с ранното ставане. Мъжът ми дори от половин година си става в 6 часа без аларма, нищо че излиза към 9 за работа.

Общи условия

Активация на акаунт