Къща около София - 2

• 70 982
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Ние също пътуваме всеки ден, маршрута  ни е Храбърско - мола на Стамболийски и тези дни за 40 мин. стигаме, като тръгваме 7:20-7:30ч.  Но и мъжа ми не спи, докато шофира, както правят голяма част от шофьорите.
След 1 година живот на село като минус отбелязвам това, че лятото някои вечери водата едва тече и не става да се изкъпеш, трябва да чакам по-късните часове докато налягането се нормализира. Може би много хора поливат, не знам точно каква е причината, но по-нататък ще мислим алтернативи за водата.

# 361
  • София
Аз имах позната от Равно поле и съм ходила на гости. Беше ми харесало мястото, стори ми се супер близо с колата. А тя пък си пътува всеки ден. Цените, предполагам, ще са прилични все още.
В Лозен ходя сравнително често в една къща точно под гората, никога не ми е замирисвало на нищо. Сигурно защото е високо (но така, де, има и такава локация там).

Seti Beti, ние сме със сондаж във вилна зона и досега за година и нещо нямаме проблем с водата. Може би това ще ви е решението и на вас.

# 362
Щом поглеждате към пернишко село,  по-близо са Банкя, Иваняне, Мало Бучино...  Много приятни местенца са.  А конкретно Банкя за мен е без конкуренция пред всичко останало, за сметка на това цените са все още доста по-разумни, отколкото по "Витошката яка" и разните ендеци тип Ам.колеж, ДеЦки град, Терасите не знам си какво и т.н.  Simple Smile

Освен това, тези елитните, са просто жилищни зони, няма нищо друго освен къщи. Докато другите са обособени като села и градове, има си център, парк, магазини заведения, по-човешко звучи.

# 363
С две деца в училищна възраст това е безкрайно далече.
Ние купихме парцел в Яна и сега строим.15 км от София. По магистралата няма задръствания изобщо. За 15 мин си в София. Тихо, много слънчево. Има роми в едната част, но всеки си работи в София и е супер спокойно село. Много семейства купиха през последните две години и се вдигнаха цените. Но в сравнение с суперснобските квартали Драгалевци, Симеоново и тн... няма място за сравнение като тишина, слънце и цени. Софийска вода,асфалт, две редовни автобусни линии. Ние сме с коли, де... Но всеки е различен.

# 364
  • София
Е, разбира се, качеството на живот се определя от това дали има обособен център и дали има едно или две магазинчета Simple Smile В нашия ендек имаме спортен волейболен комплекс със заведение, фитнес и басейн; има тенис кортове, минерален басейн, безплатна минерална вода, езеро и гребна база в близост (до 2-3 км). Но да, за голям ужас няма обособен център и на пешеходно разстояние имам само един магазин засега. Не знам направо как оцелявам тук вече повече от година. Друго си е в Банкя, на хубавото с големите хотели, паркинги и заведения в центъра - те рязко вдигат качеството на живот. Нищо, че пътуваш 25 минути до най-близкото метро. Не като мене тука - да храня диви животни и да ям череши от дървото, щото са достатъчно чисти, пък да стигам до две метростанции за под 10 минути Simple Smile Ама съм будала и аз! 

българска мама, звучи наистина чудесно! Чакаме да се похвалиш като завършите строежа!

# 365
Леле, Деска, възхищавам се на такива като вас - в 7.30 вече да пътуват.
Ей това ме спира да живея по-далече от София. Но аз съм си нощна птица и сутрешните ставания са ми много трудни. Не, че не ставам рано за работа, ама да тръгна по-рано от 7.30 вече готова от вкъщи, ми е супер тегаво.
Ти предполагам работиш, нали?
Нямаш деца предполагам Simple Smile Когато детето трябва да е на училище 7:50 щеш, не щеш и ти ще се преквалифицираш на раннобуден Stuck Out Tongue Winking Eye

# 366
  • София
И когато се влее в гимназиален курс и започва в 7:30 - съвсем.

# 367
Но да, за голям ужас няма обособен център и на пешеходно разстояние имам само един магазин засега.
Какво си се заоплаквала, не знам. Имаш на 1 километър Lidl (което си е пешеходно разстояние за мен), за какъвто в Банкя могат само да си мечтаят. Stuck Out Tongue Winking Eye

Живеем в пределите на града, но често пазаруваме от HIT и ни се налага да прекосим половин София, Лидъл ни е на 2км, а Фантастико на 1км. В кварталното магазинче не стъпваме, защото няма нищо свястно и цените са с едно 30% по-високи.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 17:50 от ⓑⓤⓑⓑⓐⓣⓐ

# 368
  • sofia
От гимназиален друг път! От пети клас първият час почваше в 7:30, това и за двамата в съвсем различни училища.
Докато учеха в близкат до нас част на София излизахме в 7 и ги карах до у-ще. Сега ги карам до метрото и излизаме точно 1 час преди началото на първия час, което в момента е пак 7 часа.

# 369
  • София
Големия карам до метро и аз. Същото време му отнема да стигне до училище, защото преди имаше път и до метрото, не много удобен като транспорт. Сменяше три превозни средства в посока. Само, че в училище с бележка от родител в началото на годината декларираш, че ученика живее извън София и има право до половин час да закъснее, както и да си тръгне до половин час по-рано. Специално съм питала на родителска среща, преди да се преместим, дали това важи и за ученици живеещи в другия край на София и ми беше отговорено, че не важи. Така че в конкретния случай преместването беше бонус Simple Smile

# 370
  • София
Скрит текст:
Но да, за голям ужас няма обособен център и на пешеходно разстояние имам само един магазин засега.
Какво си се заоплаквала, не знам. Имаш на 1 киломиетър Lidl (което си е пешеходно разстояние за мен), за какъвто в Банкя могат само да си мечтаят. Stuck Out Tongue Winking Eye

Живеем в пределите на града, но често пазаруваме от HIT и ни се налага да прекосим половин София, Лидъл ни е на 2км, а Фантастико на 1км. В кварталното магазинче не стъпваме, защото няма нищо свястно и цените са с едно 30% по-високи.
Аз меря по най-придирчивите възможни стандарти, та цял километър пеша не слагам в сметката (те са по-скоро два до Лидл, де). Но за 10 минути разходка стигам в кварталното, където има доста читави неща и даже био продукти; просто изборът е по-малък. Цените са по-ниски от това, на което бяхме свикнали и още се случва да питаме дали не са пропуснали нещо в сметката. Иначе бизнесът е страшен - кафе напитки правят, лятото има и скара павилион към магазина, а по Великден и Гергьовден се приемаха поръчки за цели агнета Grinning Има и яйца в найлонова торбичка от кокошките, които живеят отсреща. Мъка, казвам ти, не се трае! Пък освен Лидл, денонощният 345 ми е на 7-8 минути с колата. Най-често обаче пазаруваме от еБаг, в комбинация с месарницата на Бозмов и пазара в Младост. Преди да се преместим пазарувахме от Фантастико, Бозмов и пазара в Младост, както и от бенза до квартирата Simple Smile  

Кто цяло е толкова гадно, скучно и самотно тук в джендема, че не ни се излиза в града, а приятелите ни вместо да ни забравят, идват на крака Simple Smile Най обичам като дойдат с дечица и дечицата се заиграят, да напомням на майките, че няма нужда да им шъткат постоянно Simple Smile

DeS8ka, вие ще да сте живото доказателство, че ако детето не посещава в училище на пешеходно разстояние, дали живеете през 2-3 квартала или във вилна зона, е общо-взето все едно.

# 371
Леле, Деска, възхищавам се на такива като вас - в 7.30 вече да пътуват.
Ей това ме спира да живея по-далече от София. Но аз съм си нощна птица и сутрешните ставания са ми много трудни. Не, че не ставам рано за работа, ама да тръгна по-рано от 7.30 вече готова от вкъщи, ми е супер тегаво.
Ти предполагам работиш, нали?
Нямаш деца предполагам Simple Smile Когато детето трябва да е на училище 7:50 щеш, не щеш и ти ще се преквалифицираш на раннобуден Stuck Out Tongue Winking Eye
имам, но сме на 5-7 минути макс с кола до училището Flushed
а татко им го взима за 3 минути сигурно като закъсняват Close

# 372
  • София
ToniShu еее не е все едно. Сега мъча голямото дете като го карам с колата до метро, вместо да си пътува с рейса и аз да си спинкам до 8. А малкото го изкарвам 20 минути по-рано и го доставям пред училище, нищо че вече има карта за ГТ. Направо не мога да се понасям какво причинявам на дечурлигата като ги таралясам с автомобила 😂

# 373
  • София
Здравейте, и аз съм се заоглеждала за парцел , като планирам само лятото да стоя там, а зимата в апартамента в София. Иска ми се да е до 20 макс км от София. Все още се чудя към коя част да се насоча. Иначе много ми харесваше Доброславци и Житен, но бюджетът ми мисля към момента няма да издържи.

# 374
  • София
insane бюджета от тук нататък само ще ви малее. А парцел ли търсите или къща? Защото, за да стоите там лятото, ще ви трябва повече от парцел. А ако смятате да строите, минимум две години си предвидете. Търсих къща три години преди да купим, и още три живеем в нея, но следя пазара, защото не съм се отписала от разните групи и автоматични известявания за обяви. Цените само се вдигат, последната година особено е страшно. Имотите в околностите на София стават все по-търсени. Отворете картата, отбележете населените места в околовръст 30-40 км. без предрасъдъци и при възможност всяки уикенд си правете разходки. Така ще ви харесат повече места 😊и шанса да намерите нещо подходящо на разумна цена ще се увеличи. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт