Къща около София - 2

• 70 970
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Апартамент + вила съм го играла 5 години, та ми е до болка познато, затова реших да споделя. Има хора, които си го представят много идилично - след цяла седмица работа идва уикенда на вилата на хамака с биричка и книга в ръка. Еми може и да им се случи някой уикенд, ама се съмнявам. Ние я продадохме, но не по финансови причини, ами за да не я мислим. Сега малко съжалявам, към днешна дата можех да и взема тройно Simple Smile

# 391
  • София
Апартамент + вила съм го играла 5 години, та ми е до болка познато, затова реших да споделя. Има хора, които си го представят много идилично - след цяла седмица работа идва уикенда на вилата на хамака с биричка и книга в ръка. Еми може и да им се случи някой уикенд, ама се съмнявам. Ние я продадохме, но не по финансови причини, ами за да не я мислим. Сега малко съжалявам, към днешна дата можех да и взема тройно Simple Smile
Е, ясно, че ако съвсем не ти трябва имотът, ще го продадеш. Но описанието ти е много точно и комично.Smiley

# 392
  • София
Аз затова си представям цялото лято да сме там, поради това държа да е на прилично разстояние до София. Имам много познати по този начин и им се получава. Но все още съм на етап да избирам парцел, като набелязвам възможни села към момента.

# 393
Мда, и аз така си го представям. В скоро време се очертава да го играя същото, та да видим Simple Smile В сделка сме, та като се реализира, ще давам обратна връзка. Simple Smile
Nellytan, не всеки може да си позволи да прекара 2, 3 месеца на морето. Ако дейността ти е обвързана с редовно посещение на офис или партньорът ти не може, трудна работа.

# 394
  • София
Мда, и аз така си го представям. В скоро време се очертава да го играя същото, та да видим Simple Smile В сделка сме, та като се реализира, ще давам обратна връзка. Simple Smile
Nellytan, не всеки може да си позволи да прекара 2, 3 месеца на морето. Ако дейността ти е обвързана с редовно посещение на офис или партньорът ти не може, трудна работа.
Да не забравяме и децата, които учат, спортуват и т.н.Sweat Smile Дали ще кротнем с ММ в една китна къщичка на старини или? Майка ми все вика "надявай се, тогава пък внуци ще ви дойдат". Satisfied Дай Боже, де!

# 395
  • София
Аз затова исках къща съвсем наблизо до всичко ми.
Пътуване, логистики, графици и т.н ме напрягат изключително и биха ми съсипали животеца Laughing
Вила не ща и да помирисвам, градски имоти - да.

# 396
Kölsches Mädel, за морето, така си го представям за себе си Simple Smile. Иначе имам приятел, който си купи вила в Гърция и ходи съботите и неделите. Ама това не е за мен. Всеки луд с номера си Simple Smile.

# 397
Аз пък имам познат , който си купи малко място на 20 км сложи фургон и го ползва точно като за отмора уикенда- коси трева , сади цветя и има 3-4 дървета.

# 398
  • София
Да, явно всеки е намерил своя начин. Hands Plus1

# 399
Здравейте, чета ви от известно време. Много искам да помоля за съвет. Търся парцел в района на Горна Малина. За вила или постоянен дом още не знам. Дали ще се намери нещо - вече Божа работа, защото като гледам предлагането е доста бедно. С две деца сме.
Живее ли някой в района+близките села?
Как е престъпността?
Свестни ли са хората?
Какъв е климатът? Един местен ми беше казал, че зимата е мноого по-студено от София. Чисти ли се зимата?
Как е местното училище и градина?
Много благодаря на всеки отзовал се!

# 400
Здравей, някъде в тази или в предишната такава тема, или в друга подобна, някой беше писал подробно за там... Сякаш не бяха най-добрите отзиви, това си спомням... А някой беше писал добри думи за Долна Малина, която е съвсем наблизо. 

П.П.: Реплика към друг пост - винаги ми е забавно как дамите мерите разстояния, време и други... Yum  Сега си пуснах навигация, да видя какви данни ще предложи като за час-пик за два маршрута...  От центъра на иначе много приятния курорт Банкя до едната от двете най-близки метростанции е 16 мин. ... От средата на Една вилна зона (....... ...) до метростанция Еди коя си (най-близката)... е 15 мин. Ок, вилната зона печели безапелационно  Simple Smile

# 401
Коя е тази недооценена вилна зона, която е не отстъпва на Банкя? 😄

# 402
  • София
0rang като една истинска дама, не ползвам навигация да си меря разстоянието и времето. Може би това измерване на някои неща е по-характерно за мъжете. Добре че не спомена за дължина на маршрута, а разстояние 😂 Ползвам часовника в колата, помня кога съм тръгнала и го поглеждам като стигна. Разстоянието не ми е фактор, защото зависи от трафика по маршрута. Три години минавам този маршрут ежедневно, та имам подробна статистика кога за колко и как 😂.

ccvet и ние имаме един комшия дето в мястото има фургон,  от онези старите, но с климатик 😂. Цяла зима и пролет прекара там, явно хоум офис, ходеше си само четвъртък до София вероятно за да се изкъпе и изпере. Като е по-топло се разхожда бос и по боксерки цял ден из двора 🙈

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 09:59 от DeS8ka

# 403
  • София
Да не забравяме, че навигацията показва времето съобразено с ограниченията на скоростта, а те не важат за една истинска дама.

# 404
  • София
Скрит текст:
Здравей, някъде в тази или в предишната такава тема, или в друга подобна, някой беше писал подробно за там... Сякаш не бяха най-добрите отзиви, това си спомням... А някой беше писал добри думи за Долна Малина, която е съвсем наблизо. 

П.П.: Реплика към друг пост - винаги ми е забавно как дамите мерите разстояния, време и други... Yum  Сега си пуснах навигация, да видя какви данни ще предложи като за час-пик за два маршрута...  От центъра на иначе много приятния курорт Банкя до едната от двете най-близки метростанции е 16 мин. ... От средата на Една вилна зона (....... ...) до метростанция Еди коя си (най-близката)... е 15 мин. Ок, вилната зона печели безапелационно  Simple Smile
Аз лично това 15-20 мин изобщо не го вярвам. Винаги си слагам +30/40мин. Smiley Изпитано лично.
Тези наши познати в пернишкото село- "о, много близо! За 20мин сме в София, кеф ти магистрала, кеф ти двулентов път". Да бе да! 1 седмица гостуване и пътуване до Сф ми е достатъчна. Никакви 20мин. 20мин, ако ходя на работа в 12ч и се прибирам след 20ч. Smile Като се задръстят на Владая и си чао. Отделно все нещо има. Или ще е обърнато движението петък-понеделник, или нещо ще е станало. На влизане в София се точат с часове. По Люлинската магистрала си до табелата Сф и на входа откъм Перник е стълкновение. На Горнобански път- тоже.
Така че тези 20-30 минути стават 2-3 часа в трафика.
Същата работа и от Делта Хил.
Това изобщо не е за активни хОра, с деца и безброй задължения.
За уикенда съм ОК.

Общи условия

Активация на акаунт