Къща около София - 2

• 70 966
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Скрит текст:
Здравей, някъде в тази или в предишната такава тема, или в друга подобна, някой беше писал подробно за там... Сякаш не бяха най-добрите отзиви, това си спомням... А някой беше писал добри думи за Долна Малина, която е съвсем наблизо. 

П.П.: Реплика към друг пост - винаги ми е забавно как дамите мерите разстояния, време и други... Yum  Сега си пуснах навигация, да видя какви данни ще предложи като за час-пик за два маршрута...  От центъра на иначе много приятния курорт Банкя до едната от двете най-близки метростанции е 16 мин. ... От средата на Една вилна зона (....... ...) до метростанция Еди коя си (най-близката)... е 15 мин. Ок, вилната зона печели безапелационно  Simple Smile
Аз лично това 15-20 мин изобщо не го вярвам. Винаги си слагам +30/40мин. Smiley Изпитано лично.
Тези наши познати в пернишкото село- "о, много близо! За 20мин сме в София, кеф ти магистрала, кеф ти двулентов път". Да бе да! 1 седмица гостуване и пътуване до Сф ми е достатъчна. Никакви 20мин. 20мин, ако ходя на работа в 12ч и се прибирам след 20ч. Smile Като се задръстят на Владая и си чао. Отделно все нещо има. Или ще е обърнато движението петък-понеделник, или нещо ще е станало. На влизане в София се точат с часове. По Люлинската магистрала си до табелата Сф и на входа откъм Перник е стълкновение. На Горнобански път- тоже.
Така че тези 20-30 минути стават 2-3 часа в трафика.
Същата работа и от Делта Хил.
Това изобщо не е за активни хОра, с деца и безброй задължения.
За уикенда съм ОК.
Това беше причината да се откажем от Владая. Задръстването от Перник до София. Гледахме парцел преди Ковида и знаехме, че всеки ден ще пътуваме до София и децата ще ходят на училище. Като видяхме задръстването и тапата се отказахме.

# 406
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей, някъде в тази или в предишната такава тема, или в друга подобна, някой беше писал подробно за там... Сякаш не бяха най-добрите отзиви, това си спомням... А някой беше писал добри думи за Долна Малина, която е съвсем наблизо. 

П.П.: Реплика към друг пост - винаги ми е забавно как дамите мерите разстояния, време и други... Yum  Сега си пуснах навигация, да видя какви данни ще предложи като за час-пик за два маршрута...  От центъра на иначе много приятния курорт Банкя до едната от двете най-близки метростанции е 16 мин. ... От средата на Една вилна зона (....... ...) до метростанция Еди коя си (най-близката)... е 15 мин. Ок, вилната зона печели безапелационно  Simple Smile
Аз лично това 15-20 мин изобщо не го вярвам. Винаги си слагам +30/40мин. Smiley Изпитано лично.
Тези наши познати в пернишкото село- "о, много близо! За 20мин сме в София, кеф ти магистрала, кеф ти двулентов път". Да бе да! 1 седмица гостуване и пътуване до Сф ми е достатъчна. Никакви 20мин. 20мин, ако ходя на работа в 12ч и се прибирам след 20ч. Smile Като се задръстят на Владая и си чао. Отделно все нещо има. Или ще е обърнато движението петък-понеделник, или нещо ще е станало. На влизане в София се точат с часове. По Люлинската магистрала си до табелата Сф и на входа откъм Перник е стълкновение. На Горнобански път- тоже.
Така че тези 20-30 минути стават 2-3 часа в трафика.
Същата работа и от Делта Хил.
Това изобщо не е за активни хОра, с деца и безброй задължения.
За уикенда съм ОК.
Това беше причината да се откажем от Владая. Задръстването от Перник до София. Гледахме парцел преди Ковида и знаехме, че всеки ден ще пътуваме до София и децата ще ходят на училище. Като видяхме задръстването и тапата се отказахме.
Да де, ама ако не го видиш и преживееш, като нищо ще повярваш, че от село някое си до центъра на София си за 15мин. Да, ако си с хеликоптер. Остави ги ти тези 15мин. Аз от т. А до т. Б в София не стигам за 15мин, както остава да съм извън София и да се включвам в трафика сутрин и вечер.
Аз съм реалист и не вярвам на тези 15-20мин, а знам, че ако съм извън София ще си пътувам поне 40-50мин в посока. Просто приемаш нещата с позитивите и негативите.

# 407
Ами аз с кола от къщето стигам точно за три минути до метро... Е, на ръба на ЗДП и да ме засекат камерите нали... Обаче в най-любимите часове сутрин и привечер тия три минути като нищо могат да станат 10-15 и май е по-бързо пеша на бегом Sweat Smile... По тайните пътчета пак е толкова.  Навигацията, понеже я споменахме вече, доста помага, най-малкото за повече яснота в мармалада, защото преизчислява времето спрямо моментния трафик и тапите, но това е ако се сетя/имам време/ме оставят да я пусна Mask

missence,
Може да ви се стори малко странно като идея, но щом всичко ви е свързано с южните квартали,  то примерно от Долни Богров, Кривина и Казичене се стига до... да речем Бизнес парка в Младост за съответно 20, 15 и 10 (!) минути реално. Не знам какво е предлагането на готови къщи там, но ако вземете парцел, строежът е песен, в сравнение с елитните ендеци, а и на по-ниска стойност (извинявам се на когото се е почувствал засегнат на ендек, но са си баш ендеци, в момента строя в един такъв и...! Simple Smile ..и откакто ги помня, 30 ли, 40 г, са си все така, само се трупат още и още къщички на клона, вкл. мойта.) Също разгледайте Лозен, но търсете в по-периферните части и на двата Лозена, защото в самите села зимата е доста задимено.

# 408
  • София
Скрит текст:
Ами аз с кола от къщето стигам точно за три минути до метро... Е, на ръба на ЗДП и да ме засекат камерите нали... Обаче в най-любимите часове сутрин и привечер тия три минути като нищо могат да станат 10-15 и май е по-бързо пеша на бегом Sweat Smile... По тайните пътчета пак е толкова.  Навигацията, понеже я споменахме вече, доста помага, най-малкото за повече яснота в мармалада, защото преизчислява времето спрямо моментния трафик и тапите, но това е ако се сетя/имам време/ме оставят да я пусна Mask

missence,
Може да ви се стори малко странно като идея, но щом всичко ви е свързано с южните квартали,  то примерно от Долни Богров, Кривина и Казичене се стига до... да речем Бизнес парка в Младост за съответно 20, 15 и 10 (!) минути реално. Не знам какво е предлагането на готови къщи там, но ако вземете парцел, строежът е песен, в сравнение с елитните ендеци, а и на по-ниска стойност (извинявам се на когото се е почувствал засегнат на ендек, но са си баш ендеци, в момента строя в един такъв и...! Simple Smile ..и откакто ги помня, 30 ли, 40 г, са си все така, само се трупат още и още къщички на клона, вкл. мойта.) Също разгледайте Лозен, но търсете в по-периферните части и на двата Лозена, защото в самите села зимата е доста задимено.
Мерси, ще погледнем!
Тези дни се качихме да обиколим във в.з. Малинова Долина, но частта до разклона за Бистрица. Тече страшно строителство. Според мен след години там ще се обособи нещо като Ориндж Каунти в БГ вариант, което е и добре и не толкова добре. Цените са от 500Е нагоре.
На нас ни е ясно, че няма да вземем нещо напълно идеално, защото в живота идеално няма, все нещо няма да е на 100%.

# 409
  • София
Аз съм в Бистрица, строи се, но аз съм си и претенция.
Устроено ми е всичко, удобно ми е всичко и има всичко.
Моето изискване беше, ако съм в село да съм на мегдана и в същото време на хвърлей от месторабота, позната среда и да не изпитвам дискомфорт от нищо.
Получава ми се.

Истината е, че 6-7 години търсех и размишлявах какво искам. Трябва да се гледа от всички страни за всеки един член от семейството, което включва децата и тяхното израстване.
Утопията за малка селска къща нейде си, с голи поляни, буйни потоци и гъсти гори е съвсем нереалистична за активно семейство с деца в училищна възраст.

# 410
  • София
Скрит текст:
Моето изискване беше, ако съм в село да съм на мегдана и в същото време на хвърлей от месторабота, позната среда и да не изпитвам дискомфорт от нищо.
Получава ми се.

Истината е, че 6-7 години търсех и размишлявах какво искам. Трябва да се гледа от всички страни за всеки един член от семейството, което включва децата и тяхното израстване.
Утопията за малка селска къща нейде си, с голи поляни, буйни потоци и гъсти гори е съвсем нереалистична за активно семейство с деца в училищна възраст.
Да, на този етап и ние не можем да си позволим този "лукс".

# 411
За мен пък това хич не е лукс. Той е да си позволя хубава и голяма къща, с широк и хубав двор, в съвсем близко село до София, или някой добър квартал с всичките им удобства.

# 412
  • София
Пожелавам ви го, хубаво е.
Аз съм панелно чедо, градски човек в мозъка на костите си, но остана ли да спя в апартамента сега и се побърквам...

Мен вили не ме блазнят хич, само хамалуване и разходи.

# 413
Получава ми се.

Не знам колко са тези тук, които  има да дадат по 100 евро на квадрат /а сигурно и повече/ за празен парцел за Бистрица, за да му е всичко устроено. Това е цената даже и без регулация. Или пък половин милион евро за къща.

# 414
  • София
С темповете които нараства - явно има такива.

Казах си моите изисквания, ако не можех да им отговоря, щях да си стоя в апартамент. Но сама по себе си идеята за къща не е от днес за утре.

# 415
  • София
Скрит текст:
Получава ми се.

Не знам колко са тези тук, които  има да дадат по 100 евро на квадрат /а сигурно и повече/ за празен парцел за Бистрица, за да му е всичко устроено. Това е цената даже и без регулация. Или пък половин милион евро за къща.
Доста са, повярвай ми. Купуват хОрата на поразия. Дават по 500 000Е и окото им не мигва. Понеже следя пазара и къщи в тези райони "изчезват" за часове. Едвам се докопваш до оглед.

# 416
Скрит текст:
Получава ми се.

Не знам колко са тези тук, които  има да дадат по 100 евро на квадрат /а сигурно и повече/ за празен парцел за Бистрица, за да му е всичко устроено. Това е цената даже и без регулация. Или пък половин милион евро за къща.
Доста са, повярвай ми. Купуват хОрата на поразия. Дават по 500 000Е и окото им не мигва. Понеже следя пазара и къщи в тези райони "изчезват" за часове. Едвам се докопваш до оглед.

Да ви кажа, 100 Е/м2 за парцел в жилищна регулация, с нормална геометрия, на човешка улица с настилка, капитален водопровод по улицата и електроснабдяване с достатъчна мощност пак по улицата, в квартал по дъгата от Волуяк, Република, Банкя през Г. Баня (тук прескачаме "ЯкАта" по обяснимии причини) до Бистрица, Панчарево, Герман и Лозен, е мечта. Ако някой търси и е попаднал на такъв парцел, който е с чиста история, не е с наклон на ски писта, не е дере, свлачище или мочурище, и има парите, да го взима веднага!

# 417
Такива парцели няма на каквато и да е цена, защото не се предлагат.

# 418
Скрит текст:
Получава ми се.

Не знам колко са тези тук, които  има да дадат по 100 евро на квадрат /а сигурно и повече/ за празен парцел за Бистрица, за да му е всичко устроено. Това е цената даже и без регулация. Или пък половин милион евро за къща.
Значи българите са най-богатата нация в Европа и света, щом купуват като топъл хляб къщи за половин милион евро в Бистрица. Или пък най-много мръсни мутро-мръсни пари се изливат там. Или пък много хора, които са си продали имотите в Канада и Америка са се населили във Бистрица.

# 419
  • София
Що за глупости са това?
Мутро- мръсните пари ли са само в обръщение?

Как се дават по 120-150К за 70 кв апартамент?

Общи условия

Активация на акаунт