Къща около София - 2

• 70 950
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Що за глупости са това?
Мутро- мръсните пари ли са само в обръщение?

Как се дават по 120-150К за 70 кв апартамент?
Кредити, сива икономика. Същата логика и по която българинът кара най-скъпите коли в Европа.
Пране на пари, сива икономика. Но няма лошо да се купуват имоти за по половин милион в Бистрица. След като купувачите са решили, че си заслужава. Баницата и лудия.

# 421
  • София
И да не знам аз, че съм в сивата икономика Anguished

Селото е пълно с млади семейства, тече процедура за изграждане на втора ДГ, по 3 първи класа има в училището и всички са мутро- барони/ баронеси?

Тесногръдо мислене, не го разбирам.

# 422
Що за глупости са това?

Кредити, сива икономика. Същата логика и по която българинът кара най-скъпите коли в Европа.
Пране на пари, сива икономика. Но няма лошо да се купуват имоти за по половин милион в Бистрица. След като купувачите са решили, че си заслужава. Баницата и лудия.

Бюджетът определя и гледната точка- за едни е баницата и лудия, а за други гроздето и киселото. Скъпи къщи има на много места около София.  Не виждам много да се обсъждат Железница, Плана и Поповяне. Това са чудесни села, все още не са мнго окупирани и не са и толкова скъпи. За Поповяне например се пише, че е едно от селата с най-чист въздух в България. До първите две села има и градски транспорт. Не са и толкова далеч от София, ако училището и работата са в южните квартали е приемливо. В училището в Железница има и паралелки по Монтесори и деца от Панчарево, Бистрица и Симеоново ходят там на училище. Изгодно имот може да се купи и в най-немислимите места, просто трябва да се ходи на место и да се пита и търси. Като стоиш пред компа и ровиш в едни и същи сайтове и обяви няма как да си в час за всичко.  Аз първоначално се ориентирах към северната дъга, защото през 2014 там беше евтино и през ум не ми минаваше, че ще намеря нещо в Бистрица, но случайно се разтърсих и там и сега си живея комфортно "при мутрите". Запалете колите, отидете и вижте с очите си, не се настройвайте, че е скъпо, мръсно, мутренско, усетете сами атмосферата. Всички тези места само допреди 10г. са били класически Бг села с бабите и дядовците, животните и малките къщички. Винаги ще трябва да направите компромис с нещо, аз например съм на шумно и оживено място, но съм сама жена с малко дете и не мога да замръкна на тихо и отдалечено. Тези, които купуват скъпите имоти просто плащат за това да не правят компромис.

# 423
Е хубаво де, отвориг имотбг и видях. Има 4-5 къщи над 500к евро. Всички са между 500 и 1000кв рзп, някои обзаведени. Е колко да струват такива огромни рзп, някои са си направо резиденции. Обзавесена къща с двор 500+ кв как да не струва 500к евро? Но масово са между 300л и 350к нормалните къщички с рзп до 300кв. Не виждам нищо странно 1000е/кв за къща със земя, понякога и обзаведена. Малко се преекспонират и преувеличават цените. Нафона на целия пазар ми изглеждат нирмални цените.

# 424
  • София
Скрит текст:
Що за глупости са това?

Тук жестоко грешиш. От години в Сф съществува вече все по-открояваща се средна класа и малко над средната, но под мутренските среди и доходи. Това са хОра с много добро образование, с доста добри професии и прилични доходи, а за БГ даже и високи. Децата им ходят в частни училища, живеят в къщи за по/ над 500 000Е и нямат общо със сивата икономика. Имаме приятели с къща в "Резиденшъл парк", такива с къща в "Парк Вилас", в Бистрица и къде ли още не. Нито един от тях няма общо със сивата икономика и мутрите.
С времето, дай Биже, все повече такива семейства ще има. И за мен цените клонят към нормални, но всеки гледа от собствената си камбанария. Далеч съм от мисълта, че ще купя къща в Бистрица напр. на символична цена.

Скрит текст:
След години в този район ще се обособи т.нар. квартал на "богатите". Такива квартали има навсякъде по света. Строят си квартали, цените са непосилни за обикновения човек, което се прави с цел да се подбират живущите в тези райони, правят си училище, детски градини и се отделят от масовката. Виждала съм го в много европейски страни и е факт.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 14:10 от missence

# 425
]След години в този район ще се обоси т.нар. квартал на "богатите". Такива квартали има навсякъде по света. Строят си квартали, цените са непосилни за обикновения човек, което се прави с цел да се подбират живущите в тези райони, правят си училище, детски градини и се отделят от масовката. Виждала съм го в много европейски страни и е факт.
София има късмета да е в подножието на красива планина. Има достатъчно природни дадености, че да се нуждае от район извън нея, който единствено ще привлече богатите. В столицата и сега си има квартали и по-точно микрорайони в тях, където цените са си височки и новите къщи струват немалко пари. Хубавите парцели също. Предимството е, че са в границите на София, а същевременно хем въздуха е чист, хем има хубави гледки, хем всички удобства са много по-близо спрямо села като Бистрица и Железница например.

# 426
  • София
]След години в този район ще се обоси т.нар. квартал на "богатите". Такива квартали има навсякъде по света. Строят си квартали, цените са непосилни за обикновения човек, което се прави с цел да се подбират живущите в тези райони, правят си училище, детски градини и се отделят от масовката. Виждала съм го в много европейски страни и е факт.
София има късмета да е в подножието на красива планина. Има достатъчно природни дадености, че да се нуждае от район извън нея, който единствено ще привлече богатите. В столицата и сега си има квартали и по-точно микрорайони в тях, където цените са си височки и новите къщи струват немалко пари. Хубавите парцели също. Предимството е, че са в границите на София, а същевременно хем въздуха е чист, хем има хубави гледки, хем всички удобства са много по-близо спрямо села като Бистрица и Железница например.
Темата е за къща около Сф, затова писах за тези райони. Много ясно, че и в самия град има квартали с високи цени на имотите.

# 427
  • София
На мен ми е близо всичко, удобно е - мол и кино за 6-8 мин с кола, 12-15 с автобус ( включващо ходене до и от спирка), на 12 също с автобус се вливам в метрото и т.н.

Имам градски имот, даже два, които са ми по - трудни за достъп до централната част на града.

За мен Плана е много далече, но имам млада приятелска двойка с хлапета, които пътуват ежедневно и не им е проблем.

# 428
Ето гледки от градски имот (къща в подножието на Витоша). До него наистина всичко е близо. Много по-близо отколкото от Бистрица.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 15:15 от Анонимен

# 429
  • София
Това е супер, моите градски имоти не са такива. Уж метро ала бала, но не си е работа.

Както казах, аз избрах възможно най- близко до всичко мое удобно и познато.
Мой избор, който не е релевантен за друг.

# 430
До Бояна, Драгалевци и Симеоново още няма метро. Тяхното предимство е, че съчетават удобството да имаш къща в подножието на планината като същевременно си в София с всичките й удобства.

# 431
  • София
Аз говоря за столични квартали - има метро, на пешеходно разстояние, но поне 10-15 мин. Не е удобно, чака се друг транспорт от и до него.

Метро се очаква до Икея, ако новата власт не секне проекта. Било лудост и нямало човекопоток, като кварталите и селата нагоре да не съществуват Confused

# 432
  • София
До Бояна, Драгалевци и Симеоново още няма метро. Тяхното предимство е, че съчетават удобството да имаш къща в подножието на планината като същевременно си в София с всичките й удобства.
Е, те Бояна, Драгалевци и Симеоново са си квартали от селски тип т.е. все едно си на село, ама си в града, до Околовръстното и оттам до почти всяка точка на града. Определено имат чар тези квартали, но да не си из чукарите. Гледахме преди 2 г. имат там, улицата беше толкова стръмна, че през зимата ти трябва задължително джип, иначе няма качване.

# 433
Района на ИКЕА вече си стана много желан за къща. Там и двата огромни комплекса с къщи, които в момента се строят ще се продадат бързо въпреки малките дворчета. Мястото е много добро, а когато и метрото стигне до него ще стане още по-скъпо. До началото на Драгалевци също уж някога ще стига метрото. Предстои да видим дали това ще се случи.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 16:06 от Анонимен

# 434
Какво хубаво има да имаш къща на северен склон на планината, която те засенчва дори лятото в 16 часа и слънце след това няма никакво. А зимата? За мен това и в повечето случаи проблемен зимен достъп са основните недостатъци. Не коментирам качеството на въздуха. То няма разлика с центъра на София.

Далеч по-добре откъм светлина и слънце са кварталите в най-източната част на Витошката яка, където планината вече не е толкова висока и засенчването не е толкова ранно.
Та човек трябва да си помисли кое му е по-важно. 15 минути повече пътуване или липсата на светлина през голяма част от денонощието.

Общи условия

Активация на акаунт