Къща около София - 2

• 70 955
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Основно в Бояна е усойно и сенчесто. И то пак зависи коя част, може би в горната част след ул. Кумата нагоре, но под нея си е добре и прилично слънчесто. Проблема с басейните е че вьтези квартали е с няколко градуса по студено и оказва влияние. Но и в Бистрица предполагам е по-ниска темперерстурата. Нейния проблем е пътя до софия, много завои, тесен, трафик, зимата вероятно е тегаво.

# 451
При нас пък в Яна не е елитно, но пък от слънце не можем да се отървем. Тишина, спокойствие на 10 мин до София.

# 452
Детето ми учи в ниските части на Гърдова глава, която пак се води Бояна. Имам впечатления от години. Светло и слънчево до обяд. После до към 16-17 ч. е малко руска рулетка.
Та целия пояс от Гърдова глава, та чак до края на Симеоново си е така.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 22:12 от Fancy

# 453
  • София
При нас е елитно, пък е същото Stuck Out Tongue Winking Eye

За басейн не става, абсурд. Нощите са хладни, трябва сериозна инвестиция.
50 к по проект за басейн с всичко, както си му е реда.
Аз бича шорткът през Панчарево.

# 454
Хубаво, но през панчарево няма ли големи задръствания? За какъв размер басейни става дума?

Какво имаш предвид руска рулетка? Лятото би трябвало да си е ок?

# 455
  • София
Няма, няма и през Бистришко. Задръстванията са в кварталите. Макар, че аз на отиване минавам през Бистришко и през три квартала и съм за около 20 - 25 мин, до четвърти.
Прибирам се през Панчарево, защото ми е по- слаб трафика вечер.
Оптимално съм стигала за 15 мин до офиса по Великден и ненатоварени дни.
Шофирам отскоро и нямам големи наблюдения, търся си оптимален маршрут спрямо прогноза, трафик, ден от седмицата. Има някакъв алгоритъм и го хванах Laughing

Допълвам. Проекта не помня с точност размер, беше бъбрек от сорта на 8 на 4,5 в най- широката част, изграждане на всичко, филтрация, ревизна шахта, помпи, преливници, соларни панели и опция за подгрев.

# 456
  • София
Аз лично харесвам Мрамор, Доброславци, Житен. Симеоново, Драгалевци, Бояна, Бистрица, Панчарево - абсурд. Въобще не ми харесват, но пък разни хора, разни идеали. На мен ми е важно да е равно и слънчево. Но и тези изредени от мен села вдигнаха много цената. Изобщо елитно, неелитно, всичко е нагоре с много от година - две насам.

# 457
  • София
На мен ми е равно и слънчево Rolling Eyes

Аз в Житен няма какво да правя, животът ще ми е кошмар.

# 458
  • София
Чак пък кошмар 🤣 Идеални села са си там, много хубави, но и цените там са вече сериозни.

# 459
  • София
Трябва да минавам 40+ километра в посока в час пик, хорър филм направо.

Хората търсят в близост до местата, където им е устроен живота Laughing

# 460
  • София
Трябва да минавам 40+ километра в посока в час пик, хорър филм направо.

Хората търсят в близост до местата, където им е устроен живота Laughing
Това е факт. Аз лично не си представям 30-40мин път в посока.

Е как пък ще стоят насила в къща, която не им харесва, защото щели да са на загуба? Значи от над 6м следя пазара на къщи в и около Сф. Цените са нагоре и само нагоре. Особено пък в "гадните" в.з. Малинова долина, Бояна, Симеоново, Драгалевци, Бистрица и т.н.

В неелитно село отивам веднага .... след пенсия.

# 461
  • София
Навсякъде са нагоре. Аха докато се наканя за Доброславци и вече са двойни.  Дори с. Яна, където съфорумката е купила имот, вече всичко е нагоре. Уви…

Някой да каже нещо за богьовци. Днес ходих до там и честно казано ми хареса много

# 462
Ама те цените са нагоре, но си висят все едни и същи оферти. От поне 6 месеца гледам определени квартали.
Търсенето на къщи се повиши с Ковид и е съвсем нормално продавачите да вдигат цените. Въпросът е не какви са офертните цени, а на какви се сключват сделките. Личните ми впечатления за имоти над 300К са, че е заложено още в офертата поне 10-15% намаление, а понякога може да има договорки и за брокерските комисионни.
В началото на миналата година аз лично купих имот, при това в квартал в който има много малко предлагане, след като свалиха 10% от цената. Но отидохме на оглед и направихме веднага оферта. След ден подписахме предварителен договор.

# 463
Много е гадно, да се чудиш защо стоят Laughing

Ще ти кажа защо. Подходящи алтернативи почти няма вече(когато са купували е имало, при това на много по-ниски цени от закупените имоти) и много високи транзакционни разходи. Направили са си сметката, че имотите им са трудни и нисколиквидни за продажба и цената, която ще заплатят за тази продажба ще е огромен % от самата цена. А после подобен размер такси и за покупка на нов имот. Но, ако сега търсеха за закупуване къща, твърдо казват, че няма да е в тези квартали. И при първа възможност, на приемлива цена< биха се махнали.
Ама те не страдат от мания да живеят в модни квартали.
Посмях се добре. Сега ще разкажа каква е действителността. Ние купихме нашата къща сравнително скоро. Намира се в долната част на Драгалевци. Ако в момента решим да я продадем ме съмнява, че ще ни уплашат таксите 😀😀😀.  В тази част на Драгалевци е слънчево не само през лятото, но и през зимата. Въздуха през по-голямата част от годината е много чист. Пречиствателите ни показват стойностите на няколко показателя. Съответно, добре знам какво е реалното положение. За една къща е много важно да има красиви гледки, да е с добра локация,  да има добро разпределение, да е южна и слънчева, да е с хубав двор и съседите да нямат гледка към него. За последното изискване си трябва и огромна доза късмет.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 11:29 от Анонимен

# 464
  • София
Вижте, истината е, че голям % от хората с имоти в посочените "квартали" на Сф изобщо не ги събарят такси и подобни неща. Къщи се търсят и продават постоянно. Раз разбирам да имам къща в някоя Врачанско село и да се притеснявам да я продам, че ще е на безценица. В/ около Сф такава опасност няма.

Общи условия

Активация на акаунт