Гоблин - нестандартна и вълнуваща фентъзи драма с корейски финес

• 31 418
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • България
Всъщност и аз имам превид Love O2O (2016) и главната скумрия оттам.

# 631
  • при най-добрият мъж...
Не знам кой дявол ме накара днес да загледам Kuzu no Honkai/ Scum's wish. Само 12 еп по 20 мин, но се оказа че е в графа 18+. Толкова объркани души на едно място не бях срещала. Може и да е супер реалистичен и да описва едно към едно терзанията на подрастващи и младежи, но на мен не ми хареса. Прекалено тъмна ми беше тази продукция.
Ще трябва да си оправя настроението с нещо сладко и розово, най-вероятно китайско.

# 632
  • DE
Не знам как си избрала точно този, не чете ли резюмето Thinking аз не го догледах, че интимните сцени между деца не ме влекат. Със сигурност е доста реалистичен, японците са майстори в чопленето на човешките емоции.
Японски мога да препоръчам "Last Cinderella"  романтичен, много приятен, "Good Morning Call" младежки, сладурски.
 "Boys over Flowers" младежки, води се класика, култов. "Rich Man, Poor Woman" моя най-любим, Шун тук е зрелище което не трябва да се пропуска Heart "Hotaru no Hikari" бизнес, романтична комедия, много любим. "Pride" спортен, романтичен, с него започна любовта ми към Кимура, брилянтен.
Последните са малко старички, но са класики любими на почти всички гледащи азиатски сериали. Най-важното е, че всички ги има на български Grin

# 633
Гледате ли Господин Кралица? Той май е римейк на китайския Давай, принцесо?
Забелязах още един нов - Истинска красота. Не съм го започнала, но следя комикса (в Уебтуун) - в комикса няма истинска драма - тук-там по нещо, трагични спомени(вкл. самоубийство на страничен персонаж, което е от значение за някои отглавните герои), но реално нищо супер драматично. Колебая се дали да започвам сериала...
Освен това, в комикса главните са много красиви, а на постера на сериала ми се видяха по-обикновени. И разликата във външния вид на главната героиня с грим и без грим е драстична (това е едно от централните неща в сюжета, така че е важно), ще се подразня, ако в сериала само й слагат очила и я връзват на опашка, за да стане "грозна".

# 634
За True Beauty не знам как е в комикса, не съм го чела, но изпълнителят на главната мъжка роля, Ча Ън У, се води за едно от най-красивите лица в момента в корейския шоубизнес. Хлапето е член на една от техните идол-групи и наистина е много красиво.
Скрит текст:

Опонента му, бих казала, че чудесно се вписва в ролята си на "лошото момче".
Скрит текст:

А ето и трансформацията на главната героиня
Скрит текст:

До колкото четох коментари, историята в сериала не следва плътно комикса. Има си драма и тя не е свързана само и единствено с външния вид. Всеки от героите си има своята травма и се опитва по един или друг начин да се справи с нея. Не е нещо фрапиращо, но не е и съвсем лигаво-романтично-ученическа историйка.

# 635
  • България
След Love O2O (2016) изгледах и филма по същия сценарий. Хареса ми, но ми стана много сладкото и изгледах един с крими елемент Inference Notes (2017).
После потърсих и сериал с разследване, но го зарязах.
Има и триъгълник, в който обаче мой предпочитан актьор се оказва третото колело и зарязах сериала.
Започна и много мудно. Miss Truth (2020)
След много чудене избрах заради главния Marry Me (2020).
Ако го догледам сигурно ще мога да преживея и някой по-трагичен фентъзи сериал. Grinning

# 636
Скрит текст:
За True Beauty не знам как е в комикса, не съм го чела, но изпълнителят на главната мъжка роля, Ча Ън У, се води за едно от най-красивите лица в момента в корейския шоубизнес. Хлапето е член на една от техните идол-групи и наистина е много красиво.
Скрит текст:

Опонента му, бих казала, че чудесно се вписва в ролята си на "лошото момче".
Скрит текст:

А ето и трансформацията на главната героиня
Скрит текст:

До колкото четох коментари, историята в сериала не следва плътно комикса. Има си драма и тя не е свързана само и единствено с външния вид. Всеки от героите си има своята травма и се опитва по един или друг начин да се справи с нея. Не е нещо фрапиращо, но не е и съвсем лигаво-романтично-ученическа историйка.
А, значи добра трансформация са направили - този фон дьо тен е вълшебен...
Първият наистина е красавец. Това трябва да е Сухо,нали?
Скрит текст:
Другият младеж, обаче не е на нивото на нарисуваната версия:
Скрит текст:
Имам чувството, че са го избрали само заради единичния клепач. Виждала съм по-хубави актьори с единичен клепач.
Ще взема да го изтегля, въпреки че комиксът не е завършен. Това сигурно означава, че сериалът ще си има оригинален финал.

# 637
  • при най-добрият мъж...
На мен пък точно отрицателния в True beauty много ми харесва, някаква особена красота е. Не съм го почвала този сериал, че мразя да чакам серии.
От Mr. Queen също излизат много забавни клипчета, но и него ще го чакам да излезе целия.
Дането, благодаря за препоръките. Започнах го това безумие заради главния актьор Дори Сакурада. И на 7 еп вече не издържах.
От тези всичките съм гледала само този с Шун Огури и честно казано единственото, което ми хареса беше той. Малко в повече ми дойде бизнеса и проблемите свързани с него. Романса го бяха избутали малко в страни.
Със сигурност ще погледна този за Пепеляшка.

# 638
Той не е отрицателен, поне в комикса. Само в началото е малко негативно настроен Simple Smile
 То и няма истински злодеи - има някакви неприятни личности, които се появяват и изчезват бързо, но няма такова нещо като истински отрицателен герой. На нея най-големите й кахъри са какво ще си помислят, като я видят без грим, дали ще успее да влезе в университет, с кого от двамата да бъде и т.н. Точно заради тази липса на центрирана история още се чудя дали да гледам.

# 639
  • вятърничава
Новите корейски сериали ,които се очаква през 2021г.
И новите корейски филми .Со Джи и Ким У Бин заедно във филм,сюжетът ще се върти около извънземни,живеещи в Корея!Даааа, ние много добре знаем колко извънземни има в Корея,ха-ха.Сонг Джунг-ки, Гонг Ю ,И Бьонг Хон, Ким Нам Гил-Топ играчите се завръщат в играта, вероятно трябва да благодарим на К19.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 16:36 от bb6

# 640
  • при най-добрият мъж...
Силна филмова година ще е. Време беше аджошитата да се завърнат ударно.
Гледах, че и при китайците се очакват около 80 сериала за 2021 !!! Някои актьори са с по 4-5-6 сериала за годината. Сега разбирам, че е абсолютна истина липсата на личен живот и грам свободно време.

# 641
За китайците е валидно - всяка информация е предпоследна.Много вероятно е една част от сериалите,които ще пуснат да са снимани преди 2020.
Аз чакам Humans,който трябваше да излезне миналата година,после го отложиха за тази,а в момента и година няма.

# 642
  • вятърничава
Силна филмова година ще е. Време беше аджошитата да се завърнат ударно.
Аджошитата се завръщат,явно само с реклами не печелят достатъчно.Младите им дишат във врата.
Пък К19 изплаши ли ги,та се изпозадомиха и признаха връзките си. Няма да се изненадам скоро батко Джи и батко Бини да завъдят потомство,ще трябва да печелят двойно.За Гонг Ю е ясно,че няма да се предаде лесно на брачните окови,а и той е Гоблин все пак,може още 300 години да си ергенува.

Приключих с The Story of the First King's Four Gods/ The Legend,хареса ми като цяло,като изключа първите 1-2 епизода,докато се задвижи действието с божествените фантасмагории и последният епизод.Който го е гледал, знае за какво става въпрос.Много обаятелни актьори.Песента много ми хареса,една песен в целия сериал,но беше събрала всичко.
Изгледах и последната серия на A Gentleman's Dignity и ще се повторя,че е забавен,доста се посмях, и тук имаше прекрасен OST и много добри актьори.
Не знам защо толкова време ми отнеха тези 2 сериала,добри са,но покрай празниците и повторението на Гоблин  нямах много време за гледане.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 14:03 от bb6

# 643
  • при най-добрият мъж...
Минавам да измуча, че официално изрових дъното на японската ТВ индустрия и смятам вече да си губя времето с адекватни продукции.
След фиаското с Scum's wish продължих с творческата биография на Дори Сакурада и се натъкнах на Coffee&Vanilla. Боже Господи, защо е заснето въобще това нещо. Някакъв нескопосан опит за японски 50 нюанса, но без еротиката. Главната героиня-дърво елхво сечено в гората, 20 годишна студентка с държание и умствен капацитет на 10 годишна. Идваща от провинцията без никакъв опит-не е опитвала кафе, не е опитвала вино, за мъжете е ясно, че никак не е запозната с тях. Пулене и зъбене+неадекватно поведение 10 епизода. За Дори нямам извинение, освен ако не са му трябвали спешно пари. Той е толкова миловиден и нежен, че въобще нямаше как  да се впише в образа на 30 годишен корав бизнесмен въвеждащ заблудената студентка в дебрите на секса.Та, в крайна сметка ни еротика, ни съспенс, ами едно голямо нищо под знака на 18+. Единствената свястна целувка в сериала беше на второстепенната двойка.
И след това безумие реших да хвърля поглед на Switch girl 1 и 2. Четох добри озиви за него-смешен, забавен и т.н., преведен на бг-супер! Още с 1 еп изпаднах в интелектуален ступор. Нямат право японците да снимат такива неща. Обида за екипа, обида за актьорите, обида и за зрителя. История на ниво 4 клас, но с огромна доза тоалетен и физиологичен хумор. Въпреки всичко го докарах до край( добре, че епизодите бяха по 20 мин).
И това, разбира се, не е края. Продължавам яко еротичната нишка с Kakafukaka share house. Сайта ме пита имам ли 18- Бре!, предупреждават ме за съдържанието с непристойни сцени и насилие-още веднъж Бре! Чудя се какво ще е туй нещо с толкоз предупреждения??? 10 еп по 20 мин пълна скука. Главен герой с емоционален заряд на увяхнала китка магданоз, още един, който си търси жена да го тупа по гърба като повръща, объркано момиче, което само яде и главна героиня, която тутакси и единодушно печели галактическата награда за "Мухла с ниска самооценка, която доброволно се оставя всички да я изплзват". Не знам за какво са му сложили 18+, като за секс само се говори. Тегав, изнервящ, безсмислен.
От снощи загледах Suki na Hito ga Iru Koto/ A girl & three sweethears със Kento Yamazaki и ми харесва. Супер мъжки каст, хубави гледки и готвене. Чудесна комбинация! Главната няма да я коментирам-там всичко е ясно-27 годишна с емоционално ниво застинало около 12-тата година. Класика!
Малко дълъг стана поста, но трябваше да си го кажа, че иначе свидетел на терзанията ми е само кучето у дома. И то ме гледа,кокори се и върти глава точно като гавна героиня в дорама Simple Smile

# 644
  • вятърничава
Ха ха ха, Indira, много полезно! Макар и с цената на толкова изхабени нерви от теб Wink
Последният наистина звучи и изглежда добре,красиви момчета,а снимката с момичето сама говори )))

И аз съм на японско от вчера MIU 404 с Го Аяно,който е великолепен актьор,харесах го в Ajin: Demi-Human със Сато и ми стана любим колкото него.Гледах го в други филми и сериали,може да изиграе всичко - и отрицателен и положителен типаж,отчаян,спокоен,мълчалив,изпаднал тип,бесен,енергичен.Какъв поглед само,няма нужда да говори нищо.
 В MIU 404 е новият чевръст и припрян партньор на своя много аналитичен колега и професионалист ,откъдето и да го погледнеш (Ген Хошино).То е ясно,че ще се напаснат и ще станат добър екип.Жалко само,че преводът е на руски.

Общи условия

Активация на акаунт