Азиатска козметика и грим 17

• 51 129
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Виола само да сменя адреса в пейпал не съм пробвала, но и това ще направя. Дано стане, че вече е много спешно да поръчам нещата.

# 91
Йен, доколкото знам, ако случайно задържат пратката от митницата пращат бележка на адреса на превозвача, той те информира и ти заплащаш дължимото ДДС по ел.път. Било много елементарно- имаш предварително подготвено всичко и ти само трябва да потвърдиш.
Ако става въпрос за Yesstyle- добрата новина е, че за UK пращат с холандски пощи,т.е. на пакета са маркирани 15долара, и ако не е някакъв огромен и тежък кашон, всичко благополучно си пристига при превозвача. Аз пазарувам така от преди нова година и до сега не съм имала проблеми никакви.
От всички сайтове само Jolse доставят до БГ в момента.

По повод Габко и Jolse, да споделя и аз пресен опит - поръчка от 09.03.2020 (Осмомартенското намаление) Jolse ми изпратиха с DHL и на 13-ти март беше получена в офиса на превозвача в UK. Оттогава беше задържана там, и нямаше и индикации да я освободят повече от 2 месеца поради следното съобщение в сайта на Габко:
Скрит текст:
Фирма  Gab_Co не се ангажира с освобождаването на пратки от митница и депа на куриери в UK.
Задължително описвайте стоки/пратки от друга държава, като Китай или САЩ (извън EU),  който очаквате на адреса на Gab_Co в UK.
 За да ползвате адреса на склада ни в UK за получаване на стоки от страни извън EU, пратките ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са със заплатени импортни такси!
 НЕ използвайте DHL и FEDEX, ако пратката Ви е без заплатени импортни такси, защото ще бъде задържана в holdoffice на A.S.S., до пристигане на писмо от митническо бюро, което може да се забави до няколко месеца!
АКО ПРАТКА НЕ Е СЪС ЗАПЛАТЕНИ 100% ИМПОРТНИ ТАКСИ, ЩЕ БЪДЕ ЗАДЪРЖАНА.
Споделям това, за да сте наясно, че ни очаква голямо чакане, когато се ползва куриер (DHL, Fedex...) до Габко.
Аз вчера си получих кашончето, поръчано на 09-ти март, но това не е окончателно, понеже:
1) след 2 месеца и половина писах на превозвача дали могат да върнат пратката на подателя (Jolse), тъй като съм затворила над 300 лева в него и надежда да си получа поръчката не виждам
2) отговориха ми, че ако подпиша декларация (3-те имена, ЕГН, адрес по лична карта), че се задължавам при пристигане на писмо от митниците на DHL за тази пратка да заплатя всички такси, ще ми изпратят пратката от склада на Габко в UK до офиса на Speedy в София, посочен от мен.
3) подписах декларацията и изпратих сканирано копие по имейл
4) те са проверили по някакъв начин, че декларираните от мен данни са истински
5) 1 седица по-късно си гушнах заветния кашон. т.е 12 седмици след получаването на същия от Габко в UK офиса им.
6) на кашона няма посочена сума за митническа стойност, подадена от Jolse (които ми бяха обещали да пишат малка сума и съм сигурна, че са го направили), което ме навежда на мисълта, че в един момент ще получа честитка за 20 % ДДС в/у доларовата стойност на 300 лв. (реалната стойност на пратката) + 10 GBP такса за DHL UK. Причината е, че куриерски служби като DHL и FedEx обикновено изискват документи и от изпращача за реалната стойност на пратките.

Иначе от Габко съм много доволна - отговарят бързо и се стараят да са максимално полезни. Просто при пратки от куриери те няма как да съдействат. А напротив, задържат ги до получаване на писмо за таксите като залог, че получателят ще си плати таксите, иначе ще натоварят Габко с тях...
А най-смешното е цялата ситуация е, че милите Jolse са ми изпратили поръчката с DHL като бонус за над определена сума  и вместо да ме зарадват и улеснят, ме вкараха в голяма схема по освобождаване... И както казах, това, че пратката е при мен и корейците са ми метнали 3 шепи с подаръци, още не е краят на историята Smiley

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 22:04 от Анонимен

# 92
Малко встрани от темата, но нашите решиха да изненадат внуците си за 1 Март с мартенички по DHL. Mама, понеже си ме знае, сложила при мартеничките и 2 чифта от любимите ми контактни лещи (които си купувам в София, въпреки, че фирмата производител е американска). Театрото, което се разигра тук и мераците на спедитора да им доказавам с чеков бон стойност на мартенички от софийски пазар + рецепта за лещи с диоптър беше безпрецедентно. 2 седмици по-късно вдигнах ръце и "стоката" се върна в София. И целият този цирк, разправия и загубени пари, време и нерви, защото нашите нe вярват на "пощите" да доставят 10 бр мартеници на скъпоценните им внучета!
PS Сега съм ги помолила да ги пуснат все пак по нормалните пощенски пътища.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 23:07 от Agent Provocateur

# 93
  • Бургас
Инфото за DHL и Габко е много навреме, снощи най-после успях да пусна поръчката от Йесстайл и днес мислех да финализирам и тази в Джолсе. А с DHL до България не е ли по-лесно и бързо?

# 94
Имам въпрос за почистващо олио - току що приключих с това на DHC и започнах олиото на Skin Watchers. В сравнение с това на DHC обаче, поне при първите използвания, второто не ми допада особено - може би най-вече като консистенция - твърде водниста и някак рядка, освен това ми се струва неикономично.

Молбата ми е за препоръка за по-гъсто "мазно" олио. Да сваля ефективно и слънцезащита, и цялостен грим.

Аз лично препоръчвам DHC - наистина ми хареса. Ако открия още нещо подобно, ще е чудесно.

# 95
Viola,  благодаря!

Бютинеткореа също доставя до бг с DHL, но едни цени за доставка са отпрали. Явно не са на твърда такса като джолсето, а в зависимост ог грамажа - за половин кило ми дава 36 долара доставка. Та няма да го бъде сколо масажния крем на sulwhasoo, търся си алтернативи.

Да ми остане малко време и ще преслушам другите сайтове, от които съм пазарувала.
За бг сайтовете, наглеждам дъглас има някои неща и на около 2 месеца пускат намаление 20%, та примерно real barrier е по-добре оттам да се пазарува отколкото от кокос.
Тонер 48 лв - тия от кокос са луди, слънцезащити по 40 лв при цени от 10-15 долара в зависимост от бранда по корейските сайтове, за намаления да не говорим. Banila co   balm е около 20 долара разфасофката от 180мл, а 100 мл, която те продават се намира между 11 и 14 долара. А за разнообразие да не говорим.

Да изсипя 300-400 лв за една рутина за не особено висок клас козметика не ми е по вкуса.

# 96
  • Варна
Аз затова бях учудена за някои неща, че са на същата цена тук и там, защото повечето неща са дооста по-скъпи тук. Ся примерно тоя Purito comfy water sun block дето го взех с 10% намаление (почти постоянно има такова), ми излезе 36лв, в същото време в jolse е с регулярна цена 35лв, с намаление 31. За D'alba повечето неща даже тук са по-изгодни. От известно време ги наблюдавам. В момента в jolse с намалението ампулата с трюфел е 74лв, тук е 73 с кода за 10%. В тоя случай за 2-3лв не бих се занимавала. Особено в момента с всичките схеми и високи цени на доставка. Знам че твърдите, че се продават различни продукти в БГ и в Корея, но аз явно още не съм си патила. Досега разлика не съм видяла от нещата, които съм взимала от jolse и kocos или notino. То го има и това, че вече не се заривам така като преди с хиляда продукта и може би затова ме урежда. Като паднат ограниченията съм по-склонна да поръчвам от jolse/yesstyle, ама сега грам не ми се занимава, изморявам се само докато изчета през какви схеми минавате за да поръчате 😀

# 97
Йен, от Jolse в момента все още идват без проблем до БГ, но е на късмет

Kim_Song, много неприятно, но  може би зависи от конкретния сайт. А дали това забавяне не е заради вируса? Моята информация е от позната, на която й бяха задържали пратка от Корея ( не помня кой сайт), но много бързо и лесно си я освободи и получи, като плати ДДС върху маркираната върху пакета сума. Не бяха искали никакви допълнителни документи да изпраща.

Didi_Bidi, няма как да се съглася. Преди два дни поръчах слънцезащитите на Purito от Уесстайл за под 10долара всяка, т.е. 18лева за брой и с безплатна доставка до Англия. Ампулата на d'alba съм я взимала за 23-26долара на разни намаления.
Отдавна сме коментирали в темата, че т.н. " редовни цени" в азиатските сайтове въобще няма какво да се гледат, а процентните намаления са абсолютно посвеждащи. Всички сайтове имат някаква специфика и тънкости как да пазаруваш на най-ниски цени- акции, купони, кодове, мембършип отстъпки и тн. Честно казано ако ползваш изключително корейска козметика, и то среден към висок клас, разликата в един набор продукти от бг и от там е огромна.  Защо да плащам 300лева на кокос като мога за половината сума  да си взема същите неща от Корея, с гаранция за качество, огромен избор плюс една торба подаръци?
Да, в момента има затруднения заради блокираните полети и трябва да се плаща доставка или да се използва превозвач, няма как да се поръчва " на парче", но пак е много по-изгодно.

# 98
  • Варна
Еми то няма как да вземеш всичко едновременно на тия биг дийл, освен ако не ползваш само една марка. D'alba я следя от няколко месеца и е намалена, но само на 40 и няколко долара. По-намалена от това не съм я виждала. Това, което казах са цени с намаления, които гледам в момента. Сега да дебна едно голямо намаление и да пусна поръчка с една марка с 20 долара доставка, утре като пуснат другата марка на която искам продукт с голямо намаление, да пусна нова поръчка с още 20 долара доставка. Като ги няма тия доставки, съм по-склонна. Така или иначе никого за нищо не агитирам, не ме разбирайте погрешно. Просто аз не пазаря с кофата вече и затова ми идва почти същото, ама не го чакам и не се вкарвам в схеми.

# 99
Didi_Bidi, никого не агитираш, но все вмъкваш темата, че е добре да се пазарува от бг сайт и цени на един конкретен сайт. Нещата, които съм купувала напоследък ги няма по нито един от цитираните от теб сайтове. Не искам просто нещо корейско, а конкретни корейски и японски неща.
Аудиторията е от пристрастени и към козметиката и към шопинга, та е наясно.
Глаголът е пазарувам, а не пазаря. А по въпроса за кофата, корейската рутина я предполага, не е едно кремче за всичко.

# 100
  • Варна
Ми няма да го коментирам повече щом така го приемате. То все едно аз да кажа, че вие тук всички рекламирате yesstyle и jolse. Не купувам с кофата корейска козметика, защото вече не използвам само корейска козметика. Вмъкнала съм в рутината си в момента и друга козметика от висок клас и 2-3 продукта на The ordinary, затова ми се получава така. Мислех че може да се изказва и друго мнение тук, объркала съм се, извинете.

# 101
Темата е за азиатска козметика, другите продукти също имат теми, където се коментират.
А щом не използваш "вече" само корейска козметика може би е добре да се насочиш към темите, където се обсъждат.

# 102
Всеки има право да изказва мнение, но като цяло не е много коректно да се приравнява цялото пазаруване от азиатските сайтове към ситуацията в момента- целия свят е пламнал и е нормално да има оскъпяване и затруднения с доставките. Честно казано дори се учудвам, че въобще има доставки!
Всеки има право и да си прецени как ще пазарува - от където му е по-изгодно,  или от където му е по-лесно. Ако търсенето е само за един продукт може би има някаква логика да се прежали двойната цена и да се вземе от БГ ( въпреки че дори и за 1 нещо по-скоро бих се комбинирала с приятелки за обща поръчка), но ако спазваш цяла рутина сметките не излизат . Аз ползвам и пазарувам КК вече повече от 3 години и, колкото и да съм го смятала, от БГ цените са крайно неизгодни. Направо не знам търговците с каква съвест си слагат такава надценка...
Когато ползваш основно КК желаните продукти са ти в кошницата и ги дебнеш. Знаеш и какво ти трябва като запас и въобще не става въпрос за купуване с кашони, но неща като тонер, измивно, слънцезащита са консуматив и се използват по няколко броя за няколко месеца. Аз например винаги поддържам резерв от по 1-2 измивни, тоници,  спф,  бариерен крем плюс някакъв актив. По този начин няма вариант нещо да ми трябва сега и веднага и пазарувам само и единствено на намалиния и при акции.
Колкото до yesstyle и jolse - ами това са двата най-големи международни азиатски сайта с добро съотношение цена/ качество и богат асортимент, но категорично не се обсъждат или препоръчват само продукти от там. Аз, както и много други,  преди кризата с вируса и доставките до БГ, а и митниците мин.година, пазарувах от 7-8 различни сайта без да броим ebay. В момента се коментират само тези два само понеже само те доставят.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 13:30 от Viola Tarakanova

# 103
Да не се изявявам само в спама, та нали си говорим за шопинг на това попаднах
https://testerkorea.com/Product/s_isa_knox_tervina_the_golden_special_set_59421
Пълноразмерни продукти, не доставя до бг, доставката е 31 долара. Обща сума около 60 долара, комплекта върви от 100 нагоре.
Ползвала съм травъл сет, за суха, по-възрастна кожа за зимния период, за този сезон не смятам, че е подходящ.
Ето и това
https://global.testerkorea.com/Product/s_isa_knox_tervina_lx_bes … special_set_58330

# 104
  • Варна
Ами вас така ви урежда, разбира се че така ще пазарите, просто не разбирам защо толкова се ядосвате, че изказвам друго мнение за това как работят при мен нещата. А това че ползвам и друга козметика, наистина ли означава че нямам право да участвам в тази група? Да, давала съм мнение за the ordinary тук, но само защото е бил задавам такъв въпрос, не съм отваряла аз темата. Включвам се редовно и давам мнения за корейски продукти, които съм тествала. И един вид сега ми казваш, че нямам място в групата, защото съм казала че пазаря от България.

Общи условия

Активация на акаунт