Азиатска козметика и грим 17

• 50 822
  • 781
  •   1
Отговори
# 525
Какво се предлага в България не знам Simple Smile Ако изборът е между it skin и ТО, Бъфет- а е по- добрия вариант. Не е лош, но както всичко на тази марка е много базов, трябва да се прилага задържително в комбинация, а е 60лева. Корейските, които споменах са активна грижа, особено medi- peel, и са подходящи като самостоятелна такава. На  Niod са много по- смислени пептидите . Мое мнение като резултат от личен опит и сравнение на азиатски серуми и ТО. Има тема за TO, предполагам, че там ще Ви насочат ако се интересувате от тази марка.

# 526
Още един глас изцяло за ТО, извинявам се - знам че темата е друга.
И още един глас против Its Skin - отвратителен състав!

# 527
1+1 в Jolse.
https://jolse.com/category/11/423/

Малко тъп въпрос, ама пептидите от каква възраст са подходящи за ползване ? Ясно, че всяк кожа е различна , но все пак да питам.   
Има различни пептиди и са с различни функции, но тези с антиейдж грижа след 35г. Зависи много и от конкретната формула, защото пептидите са много крехки и нестабилни ( с малки изключения), и за да са в активна концентрация трябва да се прилагат на курсове.

Йен, какъв тип есенция и с какво ще съчетаваш Simple Smile

# 528
  • Бургас
Търся за сутришната рутина, искам хидратация и анти ейдж ефект. Трябва ми нещо с лека консистенция да не мазнее. Ама съм скромна а? Stuck Out Tongue
Сутрин ползвам вит. С, тоника на Етюд хаус 5,5 рН, есенция и слънцезащитата на Кларис или Пурито.
Джолсе ми писаха, че не могат да ми изпратят отложените поръчки до Англия, много неприятно, предлагат до тук с ДЧЛ, но 19 дол. доставка хич не ми се нравят. Ще мисля още, но си искам патладжанеия тонер на Бонажур вече. Мрън.

# 529
Търся за сутришната рутина, искам хидратация и анти ейдж ефект. Трябва ми нещо с лека консистенция да не мазнее. Ама съм скромна а? Stuck Out Tongue
Сутрин ползвам вит. С, тоника на Етюд хаус 5,5 рН, есенция и слънцезащитата на Кларис или Пурито.??

Това в червено не го разбрах Nerd
Имаш вит С/тоник/ търсим есенция за тази стъпка/отгоре ползваш спф, така ли?
Не е ли по-добре да не е есенциа, а някое серумче, ампулка, лека емулсия?

Според мен най-добре канселирай Jolse и търси да поръчваш отново. Не виждам как скоро ще започнат да изпращат с пощите до БГ. Реално след месец-два влизаме в есенния грипен сезон, чака се втора вълна, и аз по-скоро очаквам пак да започнат ограничения и затваряне на граници, а не обратното.

# 530
  • софия
Йен, би ли уточнила какво са ти казали J, че се разтревожих:confused:
Не доставят до АНГЛИЯ, или не искат да пренасочат вм. До Бг до UK?

# 531
Каквото такова, поне съм сигурна, че ще пристигне, а изобщо не държа да е корейско. Състава ми е по важен, видях сайтовете от които пазарувате и честно казано никога не съм се занимавала с митници, а по време на пандемия не мисля и да започвам. Дори от европейски сайтове спрях да пазарувам защото доставки имаше, но само от Англия, което не ме устройва изобщо, сега не знам как е, но май пак има забави. Сефора и Дъглас са ми достатъчни на този етап 😊

# 532
  • Бургас
Писах много набързо и нищо не написах.
Сутрин първо вит.С (серума наТиам), след 20 мин. тоника на ЕХ, охлювената есенция на Cosrx и слънцезащита. Търся друга есенция, защото тази свършва, през зимата ползвам и серуми, но за лятото опростявам стъпките, защото кожата ми е мазна и не търпи много продукти денем.

swetulka, имам три поръчки от март, които се върнаха при тях и от Джолсе ми предложиха купон 10 дол. за да изчакам да ми ги изпратят когато се възобновят доставките до Бг. Аз приех, но времето минава и сега поръчвам до Англия, помолих да ми пратят и тези до там, но ми отговориха, че системата им не позволява да сменят дестинацията и могат да ги пратят до Бг, ако платя 19 дол. доставка с ДЧЛ. Почти сигурно ще отидат на митница и сумата ще е още повече, за това умувам какво да направя, но май нямам опция да се откажа и да ми върнат парите. Но пък и докога да чакам, Виола е права, че по-скоро пак ще затворят границите.

# 533
  • софия
Аха, ясно! И аз бях в такъв батак, но използвах купона 10$ за доставка с DHL само че до UK, та, спестих митница.
Ами аз поръчвам и от е bay. Някои неща идват за около месец, други се мотаят... На късмет е

# 534
Йен, пиши им, че не те устройва, не си в страната и да дадат решение с доставка до Англия или Германия.
Дали да анулират поръчката или друго.
Тъй или иначе от март досега това са почти 6 месеца, поотпушиха се различните доставки, та опитай все пак ще  е не малка сумата, ако е дотук.

# 535
  • Бургас
Писах им, ще чакам отговор, без друго май е по-добре да се поръчва от yesstyle. Ако се съгласят да отменя поръчките, ще съм доволна, въпреки, че се изкуших от някои неща от секцията 1+1 за сега ще се въздържа от нови такива.

Имам доста мостри на CNP Invisible Peeling Booster, пробвах го на първа стъпка след почистване и веднага след него останалите неща. Правилно ли е така, или като при киселините трябва да се изчака известно време преди да се продължи с другия продукт? Много не ми е ясна идеята му, киселинен тонер ли е?

# 536
О, чудо Велико!!! Имам известие от пощенския клон!!! Предполагам, че са японските слънцезащити, които поръчах май месец и за които наскоро ми върнаха парите. Чак не мога да повярвам.

# 537
Момичета, имам новини за моите 3 пратки от J, слагам в скрит текст, за да не спамим темата в случай, че някой не се интересува, моля пропуснете.
Скрит текст:
Пристигнаха благополучно при превозвача в UK, потвърждавам, че с обикновените корейски пощи и тракинг номер е направо песен в сравнение със сагата "DHL до UK".
Равносметката е - J шипват за 2 седмици от датата на поръчката средно, след което са стояли средно 15 дни на летището в Сеул. Един път излетят ли, всичко после е песен. Едната я обработиха по-бавно в UK, но е за сметка на друга по-бърза, двете пристигнаха заедно - поръчани съответно за 29.06. и 03.07.
Габко - София - 1 седмица
Общо 50 дни средно от датата на поръчка до София.
Не е за хора със нетърпелив характер с две думи Laughing
Аз лично направих презапасяване да ми стигне всичко поне до Коледа. Имам още една поръчка от миналата седмица, която ще и е индикаторът как се движат нещата с доставките от Корея. Бих се презапасила с много опаковки слънцезащита, защото това лято закъсах за корейска (Biore също тача много), е, ще боря поразии и петна от скъпа европейска такава доста време.
По отношение на J редовните от вас мисля си знаете - перфектно обслужване, както винаги. Ако има проблем, не е при тях. Единствено по-бавно шипват, но това пак не зависи от тях. Няма суровини в световен мащаб, водното карго е в колапс от месеци, а много кораби дори не се допускат с месеци до пристанища да разтоварят. Една приятелка японка ми го каза, чакат ни трудни шопинг времена... SobHead BandDisappointed Relieved

# 538
Йен, бустера си е киселинен продукт, и то доста силен. Прилагат се всички принципи за използване на к-ни. На моята кожа е доста агресивен, но много харесвам кремът от същата серия.

За рутината: имаш два ексфолиращи по своята същност (и доста изсушаващи) продукта и един много лек балансиращ тоник. Като цяло охлюв не се ползва сутрин, освен ако не е в рамките на формулиран продукт, в никакъв случай лятото.

# 539
Абсолютно съгласна за Missha!!! По този повод един въпрос: имам  geum sil rejuvenating ess. Понеже тя е леко кремообразна, дали е проблем да се слага преди серум, който е по-течен? Мисля, че не, но нарушаваме правилото от течно към гъсто:blush:
Май Agent имаше този продукт?
Имам го Simple Smile
MISSHA Misa Geum Sul Rejuvenating Essence

Не, не мисля, че е проблем!
Като цяло аз се опитвам да ползвам продуктите от една серия (или бранд) в рамките на едно нанасяне и най-често те са си ги съобразили, та просто вървя по схемата, която производителят препоръчва. Но при всички брандове могат да се намерят разминавания в схемата "от по-рядко към по-гъсто"

Общи условия

Активация на акаунт