ЮЛСКИ мамита-щастливки чакат бебешки усмивки

• 16 419
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Бързам и аз да се похваля. Днес децата ги взе баба им да ги гледа и ние с тати ходихми на плаж само двамата/ за първи път аз тази година, сигурно и за последен Cry/, след това на пикник пак само двамата- палихме огън и си пекахме пържолки и кебапчета, пийнахме си биричка... Припомнихме си времето когато бяхме само двамата и ергенувахме. Тати иска да ме води на дискотека, а ма аз с това безсъние му казах, че няма да стане. Предпочитам да се наспя, че нямам спомен от кога не съм спала 8 часа newsm78. И така хубаво ни беше, въпреки, че децата ни липсваха, а ма от време на време човек трябва и да разпуска, че те наште баби работни и през седмицата няма кой едно рамо да удари!
Попова не се притеснявай дори и да спреш да кърмиш. Аз съм от тези дето смятам, че е най-важно и ти и бебето да се чувствате добре, а не на всяка цена да се кърми. Ако можеш да кърмиш ОК, но ако не за това са измислени АМ. Големия ми син не е кърмен изобщо, защото е недоносен и беше в кувьоз 30 дена. За него казваха, че е особено важно да е на кърма. Но на мен от тревоги и притеснения ми се дръпна кърмата. Сега той е едно напълно здраво дете и се развива нормално. Не е боледувал повече от др. деца, въпреки, че е недоносен, даже напротив.
Сега също кърмих само 20 дена и то непълноценно, защото дохранвах, но Тошко се чувства добре, спокоен е, наддава нормално и даже имам чувството, че от както сме само на АМ няма колики и запек.
Пожелавам ти успех каквото и да решиш и да не се чувстваш виновна ако спреш да кърмиш.  bouquet Hug Hug Hug Hug 

# 181
Здравейте, не съм влизала отдавна, но сме на гости на бабата вече 2-ра седмица и с татито сме все едно на почивка, та наваксваме здраво  newsm53 И ние си припомняме периода на безгрижния живот, когато бяхме само двамата.

# 182
Здравейте, момичета!
Йоана се поуспа нещо и имам малко време да драсна два-три реда.
Виждам, че проблемите ми с беба са типични за периода - и трудностите с пръцкането/акането, и коликите, и дърпането и кривенето на гърдата, и стряскането от щяло и нещяло, и т.н, и т.н. Явно просто трябва да си минем през тия неща. И аз като Диди, като прочета, че проблемите са общи, приемам, че са в реда на нещата и се успокоявам. Не че се радвам, че и вие сте на моя хал и страдате... но поне е утеха, че всичко, което се случва очевидно е нормално. И ще мине...
Всички бебки и бебчовци са мноооого красотни! Heart Eyes Може да не пиша в темата, но най-редовно ги гледам в албумчета, тикери, аватари и където сте ги "изложили" малките ни фотомодели. И аз имам снимки, които искам да покажа, но нямам време да ги рисайзна (пък и тати наскоро ми показа как), а всичките са много големи. Имам снимки с рокли, с шапки, с разни смешни гащи с къдрички и т.н. Ако е спокойна и не плаче, мога цял ден да я преобличам и снимам... Heart Eyes
Във вторник ще правим погача, ама в много тесен кръг, щото сме във втора лактационна криза и не сме много за пред хора. Я кажете какво се носи в църквата освен питата да я осветят?! Аз ги питах, но ми отвърнаха нищо... Е, все нещо трябва да им оставя и те там да се почерпят, нали? newsm78 Плюс това, нещо икони, кръсчета, чудесии да купувам ли за малката и те да бъдат осветени или да оставя за по-нататък?  newsm78 А и понеже ми казаха, че не се плаща, колко пари да дам на свещеника - 20 лв., 30 лв....колко? Хич не съм наясно.... Confused
Бреее, ама Йоана верно се успа яко... Thinking И аз като се разписааах, ужас... Оставям ви вече, няма да досаждам повече!
Целувки на всички беби по дупенките, прегръдки на мамите им и Попова специлано на теб ти свалям и една шапка (Каквото и да решиш, евала! Аз през лактационните кризи, когато Йоана се разяде на всеки час, та чак ме заболят гърдите, ми минават мисли да се откажа, какво остава в твоя случай?! Браво, мила, и колкото си направила е достатъчно! Оттук насетне изборът си е твой и при всички случаи правилен! Peace)!

# 183
здравейте, юлски мамита Grinning
успях и аз да се добера до компютъра; напоследък нямам време даже да го погледна като минавам край него, камо ли да седна да напиша нещо hahaha

успях и да прочета всичко, което сте изписали; никак не беше лесно, да знаете Wink

ние сме добре; кърменето ни е меко казано "изключително" Joy; понякога имам чувството, че Титко суче 24 часа в денонощието - с него ям, с него спя... в тоалетната все още не съм го вземала (да не чува дяволът Praynig), а и секс добре, че още не правим Embarassed
това с кърменето навън и сраменето отдавна го преживяхме; и как няма - първият път, когато щях да го храня навън обикалях 15 минути морската градина, докато си намеря подходяща затънтена и тиха пейка, далеч от много хора; събуди се мъникът ми и аз, съвсем спокойна, вадя храната и започваме... в този момент от храстите пред мен започват да излизат хора, ама един след друг, цяла тълпа, като че ли са се наговорили  Shocked щях да падна от пейката направо Joy оказа се, че зад храстите имало стълби, които водят директно към плажа; беше 17 часа и просто повечето хора си тръгваха от там; наложи се бързо да си преглътна срама и оттогава май ми е все едно гледа ли ме някой или не докато кърмя бебето си
веднъж ми се наложи и в една пицария и там ми беше малко неудобно, че имаше доста хора и не знаех дали ги притеснявам да вечерят, но нямах никакъв избор, че на моят бебок не му се понрави идеята за нощна разходка и се кърмихме близо два часа за успокоение Grinning
напоследък излизам на разходка и с двете дечица и сме още по-голяма атракция, защото Мая си носи едно бебе кукла и, като започна да храня Траян, тя си вдига блузката и започва да си "кърми" нейното бебе Rolling Eyes много е умела вече, сменя гърдите, оригва го; ще паднете от смях, ако ни видите отнякъде Laughing

Popova, мила, спирай я тази кърма, щом става въпрос за здравето ти Hug
сигурна съм, че на бебката ти ще навреди повече болна и неспокойна мама, отколкото едно АМ
децата имат същата нужда от любов, топлина и спокойствие, както и от храна
и какви са тези приказки, че ни натоварваш с проблема си; натоварвай ни, ние сме тук точно за това; кой друг би те разбрал по-добре от група мамита, които също са минали и през разранени зърна, и през бучки и мастити...
усмихни се, гушни си сладката принцеса и знай, че каквото направиш ти е най-доброто и е незаменимо за нея Heart Eyes

ухааа, ама аз да не се видя с малко свободно време и компютър а Joy

хайде, лека ви и без-колик-на нощ и сладки сънища

# 184
Popova, ние сме на АМ от самото начало не го кърмя и нямам угризения . Баткото също не го кърмих не,че не исках н о така и не успях мъчехме се 1 месец, с второто ми дете реших,че няма да се мъча дадох му коластрата опитах в началото , но не ми се увеличи кърмата и си продължих с АМ . Да вярно е,че е по хубаво когато детето е на кърма, но не мисля, че трябва да е за сметка на майката.
Не  мога да кажа,че баткото ми боледува повече от другите деца. Дори напротив и дано да продължи така.

# 185
Включвам се само да кажа на Попова да не се притеснява. Аз с първото си дете преживях голямо разочарование, че не можах да кърмя повече от 3 месеца, докарах си буквално депресия заради това. Сега въобще не се поколебах да дам АМ и сме на смесено хранене вече 3 седмици. Въобще не се стремя да си увеличавам кърмата (и 20 гр да имам в гърдите и започва да ме боли...) и не се чувствам виновна. Аз преживях само една седмица с температура и бучки и едва изтърпях, не мога да си представя какво ти е на тебе! Не съм забелязала дъщеря ми да боледува повече от другите деца, кърмени почти до година, дори напротив! Това е много относително и зависи от много други неща. И въобще, не искам мнението ми да изглежда еретично, но малко се преувеличават нещата с това кърмене. Добре е да се кърми, но пък това не е все пак вълшебният елексир и не дава вечен живот! Кураж, мила, и се пази! Наистина не млякото, а ти си най-важната за бебка! 

# 186
Ивичка, много се смях за дъщеря ти. Моята пък понеже ме вижда, че все си слагам едни салфетки по  гърдите, защото ми тече млякото и тя също си слага под блузката. А онзи ден искаше помпата да се цеди, ама я слага не на зърното, а на пъпа Joy Иначе като излизаме в центъра и сме аз с количката с бебето и тя с нейната количка с нейното бебе. И на хората също им е много смешно. Само дето тя като види количките на входа на Морската градина и зарязва и количка и бебе и хуква...Иначе много "помага" за бебето, направо ми настръхват косите на моменти...Днес обаче успя и да го удари. Уж неволно изпусна върху него едно дървено малко кубче. Уж неволно newsm78 Обаче ми се струва, че само се направи, че е неволно, но го пусна нарочно. Добре че кубчето беше съвсем малко и леко, защото падна на главата на бебето. И горкото го заболя и като ревна! Скарахме й се и я накарахме да цунка бебето по удареното място. Не знам дали й влезе в тиквичката, че така не бива, ама ще трябва много да внимавам!

# 187
Майчета, я кажете как сте с нощното кърмене? Ставате ли през нощта и колко пъти?
Вчера в градинката се запознах с една мама с бебче малко по-голямо от Калоян и тя направо ми разби всички илюзии. Нейната бебка спи по 6 часа нощно време, а моят яде почти на всеки кръгъл час. В началото ми казваха "малък е", после "силна му била жълтеницата", а сега се оказва, че е ужасно ленив, мързелив и поспалив.. но поспалив не къде да е, а на гърдите ми. Ама вече не се издържа. Не помня от кога не съм спала повече от 3 часа накуп. По принцип съм "за" нощното кърмене, понеже се стимулира лактацията, ама то мойто не е нощно, не е дневно, а е денонощно.. и като добавим онези "леки" проблеми като на Попова, направо си е ад..
Айде, целувки!   bouquet

# 188
Оф писах писах и изчезна!Я кажете как се запаметява за по-сигурно докато пишеш?

Та да кажа кво бях писала!
Ние се храним вечер в 21ч после в 3 се събужда по часовник!Сама си спря яденето в 12!И си мисля че и сама ще спре да се събужда и в 3 като му дойде времето!За сега и аз свикнах и ставам даже преди нея в 3 и чакам!После в 6 като часовник е!

Още не сме се кърмили навън,но вчера една мама в кварталното заведение си кърми бебето,и нашия тати остана много очуден,и ме пита аз защо се прибирам на всяко ядене!Но аз така и не свикнах да я храня седнала,едно че ми тежи и се дави и не ми е удобно!Най си ни е добре легнали и даже си чета списание и си заспивам понякога до нея като се наяде!Незнам сигурно като почне да сяда и ще ми е по-удобно в мен седнала да яде но засега си лежим и ядем! Peace

Лала много лошо внимавайте с тези кубчета!
А нещо Фиона найстина не влиза!А Равия  и тя и Надето! newsm78

Щях да ви питам вие всеки ден ли правите масаж?Аз забравих кое след кое беше и издирих нещо за масажите!Но все забравям или пропускам да и направя!А купихме и специално масло и татито само вика за кво го купихме като седи!Ужас ами тя или спи или яде или реве кога да и правя масаж?
Ето това за масажите да го видите!
             http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3

Хайде до скоро!

# 189
Честити 3 месеца на Мария на мама зайко!
Честити 2 месеца на Боримира на мама didi_p!
Честита месечинка на Росен  на мама Кали_25!

Tada               
Браво на малкия Калоян за първите звуци!     
Момичета, имах предвид , че няма да влизам във форума , а не амо в темичката ни.Имах много тежък ден и нервите ми бяха опънати  до безкрайност.
Попова, моля те , изобщо не ни натоварваш!!!Дори напротив, като си помисля какви трудности имаш и не си паднала духом-направо ме караш да ти се възхищавам!Успех с решението и целувка на бонбонката!
При нас капките Байбинос подействаха , но аз ги давам  не преди ядене, а когато започне да се превива.Вчера спа спокойно цял ден почти , че аз имах време да изчистя и да изглада, простра и сготвя.
Аз не мога да кърмя легнала, някак си не ми е удобно.
Ели, аз играя на World Of Warcraft, даже и на София направих характер там преди да вляза да раждам.
Ау, страшна буря тази нощ!
Пърли, за нощното хранене при нас  - след банята като заспи обикновено се събужда към 2-3 часа, и след това горе-долу на 2, 5-3 часа. и тя сама си го направи този режим , аз още от началото почти не я будех през нощта да яде-когато сама се събуди.       

# 190
  • somewhere over the rainbow
И въобще, не искам мнението ми да изглежда еретично, но малко се преувеличават нещата с това кърмене. Добре е да се кърми, но пък това не е все пак вълшебният елексир и не дава вечен живот! Кураж, мила, и се пази! Наистина не млякото, а ти си най-важната за бебка! 
newsm10
Влизам за малко и аз да дам едно мнение и виждам,че вие вече сте ми взели думите от устата. У,разбойнички smile3513
Та значи аз продължавам да кърмя,но това е само защото Бог така е отредил. smile3521 Иначе не съм полагала и не полагам и не мисля да полагам никакви усилия за това. Дори и да не кърмех,нямаше да ми е болка за умиране. Ако трябваше да търпя всичко това,което търпиш ти,мила Попова,направо спирах.Без да се двоумя. Ти си герой smile3525 Животът не е само хранене,дори и за бебето. Има и други така важни неща /разходки,игри,усмивки,внимание и т.н./,от които бих лишила бебка,ако ми се налагаше да кърмя през 1/2-1 час,да цедя постоянно,да пия хапчета и да ме боли на всичкото отгоре. Ще кърмя докато всичко е наред и после АМ,а може и домашно кисело мляко /с такова е отгледан брат ми и сега елате го вижте-мъж като балкан/. И за да не ме разберете погрешно,ще кажа,че аз съм ЗА кърменето,но не НА ВСЯКА ЦЕНА! smile3521
Пърли,ние май вече си изградихме железен нощен режим /ох,дано newsm17 След къпането и кърменето към 21.30 заспиваме /често и двете smile3532/ и е събуждаме, Внимание!, към 5,30 newsm44 Милата ми тя Даяна,дано е по-организирана от майка си newsm17 newsm03

# 191
Момичета,благодаря ви   bouquet за огромната подкрепа която ми давате.Страхотни сте,е как да не ви обича човек  Heart Eyes ???
Аз продължавам да се боря с кърменето,но май няма да е за дълго.Проблема е,че Ема не иска да суче от проблемната гърда,и лекаря каза,че ако не суче от там пак ще направя мастит.Та сега пробваме с всички възможни варианти.Днес сука малко от нея,но започва да се нерви,защото нямам зърно,кърмата намаля много след маститаи явно не й достига.А другата гърда се препълва....много странно,но факт.Правя последни опити още няколко дни,и ако не засуче както трябва спирам с кърменето.Ако не успея здраве да е  Peace
Относно нощното хранене,Ема когато спи в количката,ако сме ходили накъде след банята и последнито кърмене и заспи в нея,не я слагам в леглото,спи цяла нощ от 22 до 6:30-7 сутринта.Но ако си спи в леглото или при нас се буди по 1,2 пъти нощем по различно време,няма определен час.
И пак да ви благодаря,и да ви кажа,че не знам какво бих правила без вас  Hug
Поздрави и целувки на всички мами и бебоци.

# 192
Здравейте момичета! Аз също от много време не съм писала. Така е, защото нашето тати замина на курс чак до Коледа Cry. Много ми липсва, понеже много ми помагаше в гледането на бебчо. Сега ми е едно празно. А и ми е доста трудно особенно вечер, когато трябва да къпя Венци. Баткото  се опитва да ми помага, но друго е мъжката подкрепа. Иначе не се оплаквам от Венци, спокойно бебче е. Само му се чува гласчето в периода от 20-21 часа. Може би си чака банята и затова се сърди и нищо не го успокоява. Иначе като заспи в 22 часа след хранене и той се събужда чак в 4.30 ч. И така успявам да си поспя Grinning, дано да се задържи такъв режима му Praynig Praynig Praynig
И ние от една седмица издаваме звуците : ааааааа, ааааааауууу, агуууу- голяма радост беше в къщи, като го чух.
Момичета, благодаря , че Ви има. Вечер влизам тук и Ви чета и така нощите не са така самотни Hug Hug Hug, а Коледа е така далеч Sad

# 193
Здравейте!

Няколко дена ме нямаше и сте изписали темата Simple Smile
Popova  и аз съм с теб !
Ние се дохранваме от няколко седмици и не е болка за умиране  , че не е само на кърма !
В началото ми беше много гадно , но най важното е малката София да е жива и здрава Simple Smile

Fiona и при мен беше така !Чувствах си гърдите празни и тя много им се ядосваше и тогава разбрах ,
че не ми достига кърмата и започнахме дохранването:)

За нощното хранене и ние както повечето след баня заспива в 21:30 и спи до 3:30 и после в 6:30!

Сутрин на сън много мрънка , пъшка криви се в легълцето си и понякога след папкането в 6:30 играе един час и после пак си заспива до 9:00-9:30!

Иначе и ние вече се опитваме да гукаме , а усмивки раздаваме на всички Simple Smile

Целувки на всички бебчовци по дупетата Simple Smile

# 194
  • някъде
Привет и от мен!
Ети, спокойно- ние сме с теб  Hug!
И ние хапваме към 9-10 вечерта и после към 3 нощта и после в 6-7 сутринта! baby_neutral
Днес питах педито за акането и тя каза че било нормално, но ако искам мога да давам водичката от овесените ядки!
Ели и аз не винаги имам време за масажа, защото моят мъник като се събуди и иска цицита на момента да му е в устата и докато му сменя памперса вече е освирепял от глад! ooooh!
Ививчка, направо паднах от смях с вас двечките! Joy

Общи условия

Активация на акаунт