ЮЛСКИ мамита-щастливки чакат бебешки усмивки

• 16 418
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
В началото си мислех, че трябва да кърмя на всяка цена и много ми беше гадно, защото имах проблеми и си мислех, че ще трябва да спра. После осъзнах, че с кърмене или не, важно е детето да расте. Така че и аз съм на вашето мнение. popova, както й да се развият нещата, не забравяй, че си направила всичко, което е зависило от теб. Simple Smile

Ема така си смени режима, че сега вместо в 9.30 я къпем към 10.15. Иначе за нощното хранене - преди седмица ставаше по два пъти да яде, после само веднъж и се зарадвах, но ... снощи пак се събуди два пъти. Вече не мога да му хвана края на нейното ядене, затова разкарах часовника и като писне - храня.

За масажа - правя й го всеки ден в моменти, когато е много нервна и определено се успокоява. Вярно, че след негоа пак се криви и мрънка, но поне за 10 минути съм й затворила устата Mr. Green. Храесва й да я галят и разтриват май  Laughing

Иначе усмивки раздава много и от време на време чувам по едно агу, агъ, гъ.

Лека вечер и спокойна нощ от нас  Heart Eyes

# 196
добро утро на всички!
Радвам се за онези, които успяват да поспят нощем! HugЗа съжаление при нас не е така. Павел когато го къпем в 6 и заспива в 7 спи до 1-2 през нощта и прави голяма пауза, но по това време не мога и аз да спя. изтеглихме банята и яденето в 9 с надеждата да спи пак 7 часа, но не, пак става в 1-2 за ядене и после през 3 часа.На всичкото отгоре коликите са му точно тогава и едва заспива по коремче върху мен.Сутрин се чувствам капнала,но...тогава му е време за игра:) и като ми се усмихне се разтапям. Кофти, че още не "приказваме" Sad
И на мен ми беше гадно като трябваше да мина на АМ,малко се обвинявах и направих всичко възможно, но важното е да съм спокойна и Павел да е добре.
До скоро  Heart Eyes Heart Eyes

# 197
Здравейте!

Искам да ви попитам вашите бебоци връщат ли след ядене и въобще случва ли се, че при нас последните два дни зачести. Малко ми е притеснено. Мисля да изчакам още няколко дни и ако положението е същотот ще я водя на лекар. Sad

# 198
  • Варна
Попова, ще ти подхвърля една идея. Не се притеснявай, напълно възможно да си възвърнеш лактацията след като си спряла кърменето дори за 2-3 месеца, т.нар. релактация. Така че, гледай си сега здравето, да се оправят нещата, а след няколко седмици "почивка" можеш пак да кърмиш. Като чета как си се изтормозила, усилията ти после ще са доста по-малки.
Валче, и ние имахме период, когато повръщаше почти след всяко кърмене по много. Педиатърката ни посъветва след хранене да я държа 20мин. изправена (дори веднага да се е оригнала), също така й вдигнахме матрака на леглото под ъгъл около 30 градуса. Определено имаше ефект. Иначе и досега се случва да връща по малко понякога, но педито ни каза, че е нормално, да не се притесняваме.
И при нас Памперс-а изпусна два пъти за едни ден, ще пробвам с Хъджис или Либеро следващия път. Но определено не усещам никаква миризма, както се оплаквате.
Засега толкова от мен, пак ще пиша  Simple Smile

# 199
  • на правилното място, в точното време
  Здравейте от мен. Да се разпиша, да не се притесните много за мен  Laughing
  Изкарахме си супер сватба!  newsm19 bye bye Момичета тия вашите каки направо ме разплакаха от смях  rotfImao rotfImbo Как искам да ви видя от някъде.
  Да кажа и ние грухтим и пъшкаме като ядем, вече не се чудя защо,приела съм го за даденост. На нас ни свършиха коликите  PraynigОстана ми една опаковка Инфакол,ако някой иска да свирка.Аз съм доволна от тях, макар и от Саб-а да бях доволна.
 Честити месечинки на всички бебчовци,които не съм честитала! Много здраве и усмивки на бебчовци!Много радост и любов на мама и тати!
   Ние се смеем с глас вече и гукаме активно. Попова,миличка,кърменето не е най-важното нещо и не те прави супер майка!Хубаво е да кърмиш дори и ден повече и все пак е важно да си здрава,детето ти усеща напрежението, а и ти самата не можеш да се зарадваш на детето си пълноценно!Прецени си и вземи решение,което е най-добро иза двете ви,НИЕ СМЕ С ТЕБ!!!

# 200
  • somewhere over the rainbow
И аз вече приех за даденост пъшкането по време на кърмене...все едно вади картоф,а не яде Laughing hahaha
Често се случва да повръщаме,ама аз мисля,че е от лакомия Joy Голям гладник си имам Hug Пък и през нощта като ми заспи на гърдата,аз бум веднага в леглото. Ако я вдигам да се орига,ще се разбуди,и после без мен в приспиването Stop
И ще ви кажа нещо,в което май май почнах да вярвам. Казаха ми,че когато детето е урочасано,много повръща. Дая много повръщаше в началото и много ревеше. От разни страни ми казваха,че може да е урочасана и да я заведем при една баба да й бае. И аз викам ми к'во пък,да пробваме. Заведохме я и като се върнахме-ни рев,ни връщане #Crazy. А сега де newsm78 Ако щете ми вярвайте,ама това е факт. И до скоро не ми повръщаше,ама от няколко дни пак се почна,че и на фонтан. Пак ли я урочасаха бе? #Cussing out

# 201
NAN, ако това с уроките е вярно, баба ми може да бае, ама е далече. Ще взема да й звънна да я питам от разстояние става ли  Laughing. Не знам да вярвам или не, но като малка баба ми баеше и много се успокоявах, че си бях ревла до по-голяма, ама май е имало защо.
Както и да е, надявам се, че ще го израсте, освен ако не се окаже нещо по-сериозно. Дано не!

# 202
Момичета, как се предпазвате от ново забременяване след раждането?  И от кога се започва?

# 203
Равия много е сладка малката Йоаннка,гледах ви снимките!На места прилича много на моята Юлия особено като е в профил по нослето си приличат!Ох сладурки! Heart Eyes

Кво забременяване аз забравих как става номера!Вече 44 дена ми върви и не спира направо незнам кога ще е!А иначе като му дойде времето ще се пазим или с презерватив или навън не в мен да свършва, щото още е ранчко за мъжкото де!той моя откакто родих само за мъжко говори! #Crazy
Нан вие ходихте ли в Хисара?то май беше лошо времето в неделя!Ние ще ходим тази седмица но още не знам кой ден!

Хайде бай ви!  bouquet

# 204
Здравейте маминки и бебчовци!
Моята красавица от известно време раздава усмивки и гука сладичко и направо ще ми проговори, чувството е невероятно!
Относно кърменето смятам, че си е геройство наистина, но ако стане стане ако не здраве да е!!!
Аз полагам усилия по въпроса, понеже Дамяна рядко е в настроение да суче активно, а пък си реве от глад. Опитах се да я държа гладна за да се научи да суче, но Naughty Naughty Naughtyсе отказах категорично и от доста време  някои хранене само суче, някои сучем и цедим и после с биберон и така докато има. Отначало и аз преминах през отказ на беба да засуче в болницата, запушени канали, температури 10 дни, антибиотици, цедене като за световно и т.н. Преди няколко дни чувствах едната си гърда празна, но с по-често предлагане и с повечко цедене се възвърна кърмата, но днес пак ми струва че е по-празна #2gunfire и ще мъчим пак. Та мисълта ми е към Попова, не може ли да цедиш болната гърда / извини ме ако съм пропуснала нещо по твоя случай/, за да се поддържа някаква лактация. Но по-важно е наистина да си здрава, за да се грижеш за беба добре.
За забременяване не ми се мисли  newsm78направо, че с това секцио си мнооооого лошо ако се случи скоро. Не знам как да се опазим, но сигурно ще е с прекъсване на половия акт както винаги си го правим, много рядко използваме презервативи. А за хапчете не искам и да чувам, че съм изпила цяла кофа за регулиране  на цикъла ми и качих кг, но мисля че при кърмене са противопоказани, но пък си е сигурен метод не мога да го отрека.
Чаоо Heart Eyes

# 205
И аз много се смях с каките на Лала и Ивка  Joy Представям си ги какви са сладурки  Heart Eyes
Вчера и днес се мъчин с Ема да се кърмим от болната гърда,но без особен успех,защото е още твърдо около зърното,и реших да цедя болната,и да кърмя от здравата,и ако усетя,че нещата отиват пак не зле,веднага спирам кърменето.Дано имам успех с цеденето,ако ли пък не здраве да е  Peace
Относно секса,на мен отдавна ми спряха лохийте,и веднага след това ми дойде цикъла,и той си отиде около преди седмица.Но още ме е страх за  luvbed може би и проблема с гърдата оказва влияние,но няма да го мъча още дълго нашия тати.А за забременяване в близките3-4 години не искам и да чувам  smile3513 нека първо Ема стане на човек,да се облича сама,къпе и т.н. и тогава пак ще започна на бебешка вълна,или поне така съм го запланувала.
Да ви се похваля,много ми е добричко мъжлето,и много ми помага и подкрепя.Сменя памперси,помага ми  къпането,гушка я когато плаче,дори се опитва да я приспива,но не се получава,защото принцесата ми иска мама  Heart Eyes Сега татито ни е отпуска и аз имам повечко време за почивка и цедене  Crazy
Масажа и аз не го правя редовно,преди баня не го правя,защото педито ни ми каза,че не е хубаво защото много се събирало на детео-масаж и баня  Rolling Eyes колко е вярно не знам,но за това я слушам.
И Ема повръща на всяко ядене,не на фонтан,но доста на няколко пъти не на венъж,особено ако не се оригне.Дали наистина са уроки  newsm12 за съжаление не познавам бабка,или жена която бае.Дано мине по-скоро.
Хайде стига съм писала,да има и за утре  Grinning
Лека и спокойна вечер на всички мами и бебоци.

# 206
Здравейте момичета!  Hug
От майчетата с по-голям стаж разбрах,че имало фалшиви пампери ПАМПЕРС. Посъветваха, ме да си ги купувам от Метро - там не миришели. Naughty
Днес времето в Русе беше топличко и направихме много голяма разходка.  1strollerВидях си колегите и ми става малко мъчно за тях. Хванали се на бас, кога ще се върна на работа. Дори и дати са писали.  Joy
Но не знаят, че искам да се нарадвам пълноценно на малкото ми слънчице. smile3541 Толкова време си го чаках..... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мои познати ме посъветваха да сменя праха за пране т.е. с този, който ползвам за нас. Струва ми се мъничък и ми се иска да продължавам с бебешкия прах. Вие какъв ползвате? Аз съм доволна от Тео-бебе. Мъничето не ми прави обриви. В родилния дом беше пламнал от пъпчици-дали от дезинфектанта по чаршавчетата или от техния прах, но на която страна го сложа да спинка и тя се зачервяваше и със ситни червени пъпчици. И затова майчетата ме посъветваха да сменям праховете, за да не свиква само с един. Не знам. newsm78 Кажете си моля Ви мнението.

# 207
Здравейте и от нас Simple Smile

Ние нямаме проблем с миризмата на Памперс , но всеки път от едно и също магазинче си пазарувам:)
Бях пробвала и Хъджис , но не останах очарована от тях , а и бяха подарък , но пак не останаха:)

И аз ползвам ТеоБебе и съм много доволна и не виждам смисъл да го сменям , племенника ми после нямаше проблеми със смяната с Ариел като стана на годинка и нещо  така че ..................

А за опазването от забременяване ще му мислим като станем по активни Simple Smile

Ами това е от нас лека вечер на всички Simple Smile

# 208
  • някъде
Привет милички! Hug
Ние пак се върнахме на 2-та на памперс  Peace, защото 3-та ни пропускат, пък и аз още не мога да свикна как да ги слагам и колко да стягам!
Прах за пране използвам Тео бебе, но повечето пъти пера с бебешки сапун на ръка, защото не ми се събира за цяла пералня!
Алекс връща рядко, но педито ме беше казала че ако стане така да не се притеснявам защото означавало че връщат това, което им е в повече! Peace

# 209
Благодаря ви за отговорите. Пробвах да я държа поне 20 мин след всяко ядене и май имаме успех.

Аз също ползвам Тео бебе и сапуна Тео бебе, ако ми се наложи да изпера нещо на ръка.

Днес за втори път ми се случи памперса да пропусне откъм гърба, беше се омазала почти до средата на гърба  Mr. Green, но ми се струва, че другите все още ще са й големи.

Общи условия

Активация на акаунт