ЮЛСКИ мамита-щастливки чакат бебешки усмивки

• 16 399
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
С удоволствие НАН само че незнам дали ще се реша!Татито ме крънка от както сме по разходки да ходим, а аз хем майка ми са там хем неща!Вие на кой плаж ходите по принцип!Нашия с влекач да го дърпаш на друг не ще само на хотел Хисар ходим!А там вече си е скъпичко и аз се дърпам от плажа и пия само кафе!То не сме и за пред хора с тези целулити!Но като ходите свиркай и аз ще свиркам ,та все ще ги запознаем мъниците пък и ние да се видим!
Ако решим нещо до неделя ще ти пиша,че в събота сме се организирали нещо като на Фиона обиколката да правим по заведенията та ще видим за неделя за плаж!Ама вие с малкото бебче ли ще ходите или сами?Мен това ме спира!
О Фиона така е то 4 пъти не е майтап работа ползвайте кремче бе! Wink
Попова запиши си час и трябва да е точно на деня!Ние искахме да е в събота та да дойде и свеки но попа каза не, трябва да е на деня та сега имаме час за петък!
Лала ще я потърся тази книга!
Айде оставям ви!

# 61
Задравей, еlip, добре дошла в нашия отбор! Това със спането на обяд ми стана интересно, на мен също вечер са ми много празни гърдите и детето се изморява повече, ще взема и аз да го пробвам и ще разберем дали си въобразяваш. Wink

Книгата на Л.Перну (изданието, което съм си купувала много отдавна, още бях в гимназията) се казваше "Аз възпитавам детето", но май съм чувала за някакво по-късно издание, преведено малко по-различно.

Gery_to, ние имахме проблеми с къпането, докато не започнах да отоплявам помещението да стане "топло като в баня" (ние с майка се изпотяваме, докато го окъпем, но на него явно му е добре). Вярно, че бебетата са различни, но да споделя за моето - позата, в която го придържам за гърдичките и е обърнат с корем надолу, му е крайно неприятна, затова основно го къпя в поза по гръб и той си ритка с удоволствие, после го обръщам по корем, за да го облеем набързо с чистата вода и точно когато се гласи да ревне, вече сме приключили и го вадим оттам. Освен това мрази вода върху лицето си, затова му мия лицето последно.

Рени, нямам фотоапарат, затова съм толкова постна откъм качване на снимки - тези от изписването ги направи фотографът от болницата. Ама и аз нали обясних, че то туй мойто не е класически слинг, ами едно парче плат, зашито на кръг и го нанизвам около тялото си, но върши точно такава работа, само дето не мога да променям размера и да фиксирам здраво ръбовете (което се получава, когато има халки). Valche, на знам как да го обясня, просто се сгъва на две отпред, детето се пъха по средата като в торба на кенгуро и двата ръба се придърпват встрани (или през халките) и торбата някак сама се нагажда по формата на тялото. Гледала ли си тези филмчета:

http://www.mayawrap.com/video/videomw.shtml

В тази тема преди време имаше някакви координати откъде може да се намери:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97832.0

# 62
Фиона, болеше ли като правихте ала-бала с татито, защото на мнго места четох че било много болезнено след секцио? newsm78 Хайде казвай, че вече мира нямам от нашия тати! Crazy
И аз да подтвърдя, че изобщо не е болезнено, като преди си е.
Лека нощ! Ние си лягаме!

# 63
  • Варна
Здравейте и от нас с Митака.
 #ShockedВчера ме нямаше и сега докато изчета всичко забравих какво исках да напиша Blush
Честити месечинки на бебоците newsm18
 welcomeна новата мама
Благодаря на Мъни за разясненията отсносно млечницата  bouquetи ние се лекуваме по същия начин,да видим кога ще се оправим.само че и аз се мажа с Нистатин-Глицерина,защото зърната ми са........голям сърбел голямо нещо

Аз искам пак да се оплача.моят син днес цял ден ми прави истерии smile3514Тъкмо си мислех че вече всичко е наред претоплянето мина,пъпките отшумяха и днес..........О,Чудо.Цял ден рев,истерии smile3511нищо не помогна.прегракна горкия,очите му станаха кърваво червени,добре че татито си беше в къщи чи иначе незнам. newsm45идваше ми да си тегля ножа.
Как са вашите дребчовци?всички бяха много нервни около тия жеги,сега когато на някои места се поразхлади малко,как са?аз направо вече незнам какво да правя newsm12
иначе растем повече от добре.вчера бяхме при новата педи/старата я сменихме/и направо и взехме ъкъла.от исписването сме натдали 1.500кг и сме порастнали с 5см.каза ми чи преяждал,болял го корема и затова ревял.да съм му махнела нощтните хранения.
а,как да стане тая работа???той яде 2,понякога 3 пъти.ако не му давам цица ще ореве квартала.незнам какво да правя Crossing Armsне искам да го държа гладен,но неискам и да преяжда.Assinka помагай със съвет Praynig
Fionka,направо ме хвърли в тиквите бе душа hahahaслед като ти прочетох постинга сънувах еротични сънища Blush.че мене много ме е страх от тоз пусти"първи път".имах толкова много шев и кройка че незнам какво да очаквам.май са ме направили като нова Joyама ще видим скоро,само да свършат тея пусти лохии че аман 33дни вече Crossing Arms
айде лека и прахладна от нас

# 64
  • somewhere over the rainbow
Ей,ама никакви ви няма тази вечер...вие пък да не видите малко хлад buria Nature Snowman
Ели,ние сега за сефте ще ходим там /незнам къде е точно,ще ме водят/. Иначе ходихме в с.Баня и в Павел баня  grinning039. Ама няма да е х-л Хисар,щото ми казаха,че входа е 2 лв. Беба няма да я водим,сега само ще огледам терена дали е подходящ за нея /има ли сянка тва онова/. Следващия път може и с нея.
Лека ви нощ. Татито е наряд,беба ще спи при майка и аз ще се ширя сама на голямото легло smile3524 Oha! Да ви е яд smile3533 smile3534

# 65
Пърли, утре майка ми си заминава и ще  ви се обаждам.Понякога нашия тати не ходи на работа или ходи по-късно и за това не излизам много много сутрин - изкарвам я на балкона.Вие къде точно на НДК ходите-зад очукания "паметник" ли?
Бибошка, ти много от рано си се подготвяла за мама- още от гимназията smile3501 аз летях в облаците и за бебета въобще не ми идваше на ума newsm08
А за гелчета-имаме еди глайдгелен , но е още от миналото лято и не посмях да си сложа, да не е издало багажа.Но после се мазах с крема на бебка за под памперсите и ми мина бързо Mr. Green
Ние вече категорично установихме , че Софи започна да "проговаря". newsm44 През деня майка ми я занимава с едно хипопотамче, музикална играчка , докато я преобувам, че тя плаче когато е много гладна.Днес отново тя каза АУ на същата играчка.По-късно следобед сама я преобличах и тя като се извъртя на към прозореца, от която страна обикновено стои майка ми и каза АА-все едно търси хипопотамчето.Вечерта реших да направим демо на татито- пуснах музиката и като спря тя пак каза Ау- сякаш да я пуснем отново.Толкова съм щастлива, а аз си мислех , че много е рано още за гукане.
Жоржито, да няма колики детето, че аз си мислех че е от жегата , но като почнах пак Саб симплекса и тя е по-спокойна?
Хайде лека и спокойна.

# 66
здравейте,
ние днес бяхме при педиатъра ни и сме тежки 5,500кг - високи сме 59см.
много съм доволна от малкият бандит,защото вече пропускаме нощното хранене ядем в 21ч. и след това към 4:30- 5ч сутринта Simple Smile

# 67
Здрасти пак от мен по никое време!
Днес ни биха противохепатитната ваксина и определихме дата за ДТК и полиото, като нашата педи ни препоръча "мъртвите" ваксини пред тия по ЗК. Нямаше нужда да ми прави препоръки, вече си бях решила, обаче сега си имам чуденка и искам да се посъветвам с вас. newsm78  Инфанрикс ваксината е само за ДТК, докато Пентаксимът е и за полиото и за менингит освен ДТК. Ако взема Инфанриксът, ще трябва да ни дадат полиото по ЗК. Та питането ми е каква е тази ваксина за полиото по ЗК - "жива" ли е, как се прави, има ли странични ефекти и т.н. Ако някоя от мамите, минали вече по тоя път, знае нещо повече, моля да ми помогне да се ориентирам. Praynig Щото ако полиото по ЗК си е ОК, ще взема Инфанриксът. Но ако не е, ще инвестирам в другата опция.
Моля ви, не подминавайте въпроса ми! Praynig Трябва да реша до края на месеца.
Спокойна и непробудна нощ! За вас и вашите бебоци! Heart Eyes

# 68
Майко мила, днес направо сте извор на въпроси Hug
Първо да ви кажа за литература - вземети си книгата на Хана Лотроп "Книга за кърменето". Струва около 4-5 лв. , а е невероятно четиво.
Ели, децата до 6 месечна възраст карат на хемоглобински запаси още от утробата, та не виждам как ще има анемия детето. Педиатрите много ме кефят просто - една и съща песен и едни и същи заплахи на всички майки. Споко, ако нямате родови обусловености за анемия трудничко ще се развие поради късното захранване, което пак повтарям хич не е късно, а напълно естествено. Освен това тази събота в Пловдив се провежда поредната среща на Ла Лече Лигата от 11 часа в първо ДКЦ до четвъртък пазара. Заведи мъжа ти да послуша, поговори и попита. Ако искаш и свекърва си заведи Grinning
Пипи, радвам се за решението ти Hug Да, с пюре се започва (картофено) или с оризова каша (безмлечна ако купуваш), но най-добре домашно пригатвена. има рецепти за това, но нека дойде Коледа, ще поговорим за захранване Grinning Или от мен да мине в началото на декември, че да сте подготвени и да ви е прясно Wink Наистина соковете са агресивна храна и не се препоръчват до годинката. аз на Сияна й дадох на 10 месеца -две-три глътки, но отказва. И сега пак не желае да пие сок. Виж вода в жегите пропи Wink
Елип, няма за какво да се тревожиш. Обикновено лактацията се регулира до към 3-тия месец. Също така количеството на кърмата следобед и вечер наистина намалява заради нивата на пролактина (хормонът, отговорен за производството), но не се тревожи. Нещата ще си дойдат на мястото, стига да не се плашиш и да прибягваш до добавки Grinning Нали предлагаш и двете гърди?
Не помня кой беше с наддалото 1500 гр бебе. Спокойно Hug бебето само знае колко му трябва, за да хапва и да се чувства добре. Комшйското хлапе наддаде три пъти по 1800 гр, после 1400, 1200 и на 6 месеца беше 11.5 кг. Е, малко е по-тромавичък, но сега е на 11 месеца, пълзи от около месец, започна да се изправя и прави стъпчици в страни - да, вярно, че малко по-късно от останалите, но БЕБЕТО ЗНАЕ НАЙ-ДОБРЕ Grinning Ако и другия месец ти вдигне толкова Wink ще ти кажа какви трикове има за "диета" на "лакомо" бебе Grinning Но не се тревожи, дори да те е наплашила с рахит. Педиатрите в България не ги разбирам Naughty вместо да успокояват майките и да се грижат за здравето на бебетата, те плашат, разказват глупости и пълнят главите на младите майчета с 200 мита и градски легенди, в които дори те не вярват, но трябва да прозвучат убедително. И не разбирам защо се дразнят толкова, ако майката е прочела и знае нещо повече и различно.

# 69
Ивелинче, а за Имовакс Полио не си ли чувала? Или откакто пуснаха петвалентната на пазара (тази с менингита) са спрели Имовакса? Попитай Grinning Просто правят две боцкания наведнъж. Но пак да кажа - ако можете да отложите с няколко месеца поставянето на тези ваксини ще е много добре.
Това по ЗК е на капки и се капят двечки под езика. И да, живо е и макар и рядко също дава опасни странични ефекти. Съжалявам, че при нас беше толкова отдавна, че не пазя инструкциите на ваксините, но ако прочетете възможните странични ефекти ще ви настръхнат косите. Да не говорим, че при някои деца може временно да намалее апетитът, да се получи диария... и това е най-малкото. За сведение, просто мимоходом да спомена, че всички ваксини се стабилизират с живак. Сега помислете дали не искате да ги отложите Sad
Ели, освен това срещата тази събота е точно на тема Захранване на бебето - възползвай се съвсем сериозно. Само да знаеш, че ако не си ЛЛЛ член се плаща 2 лв. за присъствие Grinning

Последна редакция: вт, 22 авг 2006, 23:50 от Assinka

# 70
Здравейте!

Асинка трябва да ти кажа, че имаме вече успех със слинга, даже Ема успя да заспи в него. Вчера имахме работа, но с удоволствие ще се присъединя към вас с Пърли и Кети другия вторник, ако сте там.

По въпроса с ваксините, нашито педи ни препоръча Пентаксим - петкомпонентна ваксина, която се поставя три пъти и спестява доста боцкания и доколкото разбрах се понасяла доста добре. Та мислим нея да купим, струва 60 лев. единия прием.

За втора вечер Ема пропуска едно нощно хранене. Едната гърда доста ми се напряга по този повод, но не изчездам и като се събуди регулира нещата   Grinning

Искам да попитам, когато детето започне да разрежда храненията, какво се случва с гърдите, които се напрягат повече. Регулира ли се притока на мляко, трябва ли да се изчежда по малко, ако се напрегнат твърде много. Въобще как се процедира?
Май Асинка трябва да отговори  Mr. Green Laughing, за което предварително благодаря.

Целувки от нас с Ема

# 71
Валче, регулира се от само себе си, но не оставяй да ти се втвърдяват гърдите. Ако случайно това стане цедиш мъъъничко до леко омекване. Иначе организмът си знае работата Wink

# 72
  • София
Ето ме и мен за малко. Нямам много време нито за четене нито за писане. Елип добре дошла!!!
Ние явно случихме на педи, последният път, когато ходих при нея за болничния я попитах за мъртвата ваксина и тя се посъветва с нейната колежка и ни предписа Пентаксим, цената му е 63лв., казах й,, че искам възможно най-късно да бием тази ваксина и тя се съгласи, вероятно към 6ти месец ще го направим. За сокчетата, на последната конслтация тя каза да даваме вече на малката по малко сокче, но и аз и мъжа ми отсякохме "Няма да даваме!" и тя само каза "ами добре тогава, то даже е по добре, колкото се може по-късно".
Иве, нали сме при едно и също педи, та явно аз като ходя и питам или откажа нещо и тя си отбелязва и после ти казва на теб в кратце, какво сме говорили. Та така или иначе, ние сме при нея по-рано от вас, ако имаш въпроси казвай да питам Wink Иначе ваксината на ЗК е жива и има доста странични ефекти, затова избрах мъртвата. Но смятам и за нея да пусна запитване в здравия форум, както и за комбинираната ваксина. Айде аз изчезвам, че малката се разкиселя нещо

# 73
  • на правилното място, в точното време
   Здравейте и от нас! Да се включа и аз за ваксините.Говорих с моято доки ,че на нас най-рано ни предстоят. Първо исках да ги отложа с няколко месеца,а тя се диви :"Ми защо" ,викам,"Как защо,бе, Лид, имунната система ще е по-добре изградена и тя постоя,почуди се и вика ми добре, като толкова искаш. Само имайте предвид, че от ХЕИ ги натискат да се правят ваксините по график и затова могат да глобят както тях,така и нас. Трябва с доки да измислите някаква причина за отлагането, която те да впишат. Ние сме се спрели на жълтеницата при изписването. Това е добра причина,за пред ХЕИ. Иначе тя ни препоръча Инфанрикс-а. Питак я за Пентаксим, каза,че не я е чувала #Crazy #Crazy, ама не се учудвам толкова де. Разровихме се двете в нета и видяхме,че включва и Полиомелитна и Менингитна.А коклюшната и при Инфанрикса е жива. поне така разбрах. Ако се слага Пентаксим-а,не се слага Полиомелит заедно с ДТК, защото се обременява имунната система. Ми май това беше.
   И ние май ще се разделяме с нощното хранене, но не е всяка вечер. А вече 5-6 ден следобяд е толкова неспокойна. Не знам от какво е newsm78 жеги ли, смяна на времето ли,обаче и кошмар.Очите и стават червени, зениците й се свиват на точко,спи й се,две не вижда, а се кокори и реве за сън. И като я изкъпем и PEACE!!! Peace Сега се чудим,дали да не я къпем и следобяд.
    Вчера се разрових за тия слингове,малееееееееее,къде ли не влезнах, какво ли не гладах. Така и не разбрах как точно да го направя,ама пак като ми е по-спокойно,ще погледна и ще трябва да решавам.
  Оставям ви,че хълцаме и се размърка беболина.
   АААА и вече сме на Пампрес 3. Супер са ни!!! Peace
  Hug Hug Hug Hug Hug от нас!

# 74
Здравейте и от нас
Намерих и аз малко време да пиша, качих малко снимки в албума да ни видите Simple Smile.Сега пиша с една ръка че Любчо папка в момента.  Аз реших да излекувам  рагадата на лявата гърда най-после. Сега цедя и давам със шишето на Ники. Питах доки и тя ми каза максимум 5 дни да карам така за да не се отбие. Вече сме 4 ден а все още тече кръв когато помпя. Асе, кажи моля те има ли проблем ако тече кръв и Бебов суче ? Не искам да си отбивам детенцето толкова рано

Общи условия

Активация на акаунт