Искам бебе нас сплоти ни, чудесата си чакаме ние - Тема 29

• 27 219
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Много сладки коремчета имате, дами, много ви се радвам Blush Моят сутрин си е плосък, но следобед рязко влизам в 5 месец, не знам от какво така се подува, но ми е тежко и се налага да разкопчавам копчето на дънките Grinning
Иначе и на мен от днес ми е осезаемо по-лошо, а много ме е страх от повръщане и за момента удържам фронта. Утре съм на преглед и вече едва изтрайвам, защото последните 2 3 дни забелязах много слабо светло кафяво към жълто зацапване. По 2-3 капки на ден са, колкото да нацапат, но достатъчно, за да ме вкарат във филм и да сънувам кошмари.

Анимор, не беше ли и ти на преглед вчера, как мина?

Иви, май не съм ти честитила здравото момченце Blush Дано продължава така добре да се развива!

# 91
За кг направо се чудя как някои качват само 9 кг примерно, а други 25... Аз съм 164 висока и бях 54-55 кг преди забременяване, като през лятото свалях по 2 кг  от разходките и салатите.. Не знам колко точно съм тежала, но е било около 55 кг. Лекарката за първи път ме претегли в 4 месец и тогава бях 57 кг. Ами вече съм 61 кг., т.е. качила съм досега 6 кг. Не знам как съм ги качила.. неусетно Smiley АГ каза, че трябва да качвам по половина кг на седмица. Това била нормата и до края да съм +10/+15 кг най-много. Майка ми е качила 30 кг с мен, 25 кг с брат ми и се надявам да не съм така и аз. Ето тук има калкулатор на тегло спрямо височина и г.с.
http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto

Диди, страхотно близнашко коремче имаш People Baby People Baby

При мен феталната ехокардиография мина. Всичко е наред. Бях във Фемина при д-р Спасов. Пулсът на малкото варираше между 129-143 при трите измервания. Докторът ми показа пишката на малчо Smiley 503 грама е и различните неща, които му измериха, отговарят на различна седмица от 22 до 24. Flowers Hibiscus
И моят корем сутрин е добре, вечер става някак по-голям, затова гледам да се снимам сутрин като стана. Мажа се с 3 различни крема за стрии, но и ме сърби, ако не се намажа и 3 пъти в деня се мазотя..

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 21:39 от Jаsmin

# 92
Жасминке честито за добрите новини от прегледа! Ох какво ли е да гледаш пишки Grinning, не мига да се настроя още честно момичета Expressionless В този ред на мисли, мерси Далия, странно ми е да говорят хората за момченцето ми, така съм се асоциирала да съм женска мама, че... още се озъртам да видя на кого говорят, дето има един лаф.
Отплеснах се Жасмин килограмите ти са добре, и те точно така неусетно се качват, защото не качваш ти ами бебчето, увеличават се околоплодните, плацентата само е над кило при раждането! Та така, 9кг са технологичните при здрава бременност и бебе.
Анимор не мога да си прехапя пръстите да ти честитя ставането на лошо Grinning  Ще използвам да се похваля обаче, че на мен вече в 12та седмица спря да ми е лошо кажи речи на почти 100%. Ей богу!!! Ама ей на мина замина и сега пак си викам е аре бе не е толкова зле. А колко зле си бешеее...

# 93
  • София
Yellow HeartЗабравих да пиша,че всички споделени коремчета са мноого сладурски пу-пу! Grinдобре сте закръглили,момичета и гръдта - при мен няма промяна засега - ще видим по-натам
Ivied честито -радвам се че не ти е лошо вече - дано така се задържи
Ето моят репорт: Аз бях на преглед днес в Св. Лазар - доволна съм - не ме претупаха както във Вита - добрата новина е че бебчо си е там и изглежда добре в 7 г.с. +1 ден ...каза че и по-дебеличко можело да бъде,ама било добре....Grin термин ми изчисли за 14 януари.. чу се пулсче - много вълнуващо преживяване и странно малко. Щастлива съм. Докторката бе много мила и търпелива -  отговори на всичките ми въпроси, изслуша ме внимателно, прегледа ми зиследванията, каза според нея че АП е може би недостатъчна терапия при моите терапии и според нея би трябвало да се смени с нещо друго, но иска да ме погледне специалист - даде ми координати на професор Лисичков (хематолог)(който се занимавал с бременни и тромбофилии) да ида и да каже той как да процедираме. Утре сутринта ще му се обадя - дано ми даде час за утре или другата седмица - това е най-важното което следва.
Утрогестана - не беше много убедена че ми е бил нужен - сега посъветва да слагам по една капсулка сутрин иедна вечер (досега беше 2 вечер)
За всичко останало каза след 10та седмица,че още е много рано и като избера къде ще се следя.
И така - дотук добре ... чудя се дали да проверявам още лекари - както споменах набелязала съм в Токуда и Вита.
Ако е удобно да попитам - откъм цени при вас как излиза един преглед с ехограф и т.н.?  и някакви пакети за проследяване предлагали ли са ви или на отделно плащане всичко ?

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 11:24 от Animor

# 94
Браво Анимор, всичко ще е наред 🌸 Сподели после за този професор Лисичков какво ти е мнението.
Аз си мисля дали да не отида след седмица две при д-р Николов в Св.Лазар. Бях при него с извънматочната ми( абдоминална)бременност и му разказах игрите с моя странен случай, със сигурност ме помни, нищо че беше преди 5 години. Мисля, че той е собственик на клиниката ако не се лъжа. Поне знам, че ще ми обърне много голямо внимание.
Като цени пимня, че имаше изгодни пакети за проследяване и можеше да им се звъни по всяко време при проблем, което е много важно. 
Иначе за всичко друго цените поне преди бяха по 3 спрямо другите болници, сега незнам как е.

# 95
Анимор честито сърчице! Да си го слушаш 9 месеца с трепет!
Аз плащам 50лв за УЗ.

# 96
  • София
Анимор, чаках те да пишеш.
Честито сърчицееее !
Най-вълшебния звук на Земята !!! Heart

# 97
  • София
rave Hug благодаря че ме мислиш. Най-вълшебният звук наистина Heartbeat
Ivied благодаря - пожелавам на всички положителни вълшебни моменти до щастливия пухкав финал,който ни очаква!

# 98
Честито сърчице, Анимор! Наистина прекрасен звук, чакам с нетърпение да го чуя и аз 😍

# 99
Анимир, честито сърчице. Желая ти да бие до твоето до края!

Свети Лазар на мен щеше да ми е супер удобно, защото ми е близо до вкъщи и до работата, но нямах никакво инфо за болницата и реших да не рискувам. Аз на 02.06. съм на преглед при Гагова във Вита и много се надявам да си допаднем. Не че имам нещо против Щерев, но е малко на конвейер там работата.

Николче, и ти ще чуеш сърчице. Абе всички, които не сте, ще чуете. Аз искрено го вярвам ❤

# 100
Анимор, честито сърчице! Браво за чудесните новини! За прегледите аз се следя при една АГ, която ми е по Здравна каса. На нея нищо не плащам. Отделно ходя при доц.Карагьозова, защото е специалист тромбофилии и при нея ми излиза в Майчин дом 110 лв прегледа, а във Фемина 140.

# 101
Анимор, честито сърчице! Това наистина е прекрасен момент Simple Smile

Останалите, на които предстои да чуете сърчице, ще чакам да се похвалите.

# 102
  • София
Благодаря на всички Simple Smile
b]Alessandra[/b] Семейство доктори Николов и Николова са собствениците - и аз така разбрах - и двамата съответно се занимават с прегледи и раждания. Предполагам че ще те помни - сподели с нас като идеш на преглед. Simple Smile
Пакетите за проследяване не мога да преценя дали са точно изгодни 820лв е оптимизираният и 1490лв разширеният. За разширения пакет се води че 24/7 може да звъниш на лекаря си, но и при другия пакет имаш телефона му.
Вчера за прегледа 80лв дадох, а на предния във Вита бяха 45лв та и затова питам да се ориентирам за другите болници ако има някой нека каже или пък на частен кабинет как са нещата.
Иначе бе спокойно, чисто и приятно от малкото което видях в Св. Лазар.
Откъм цени за раждане общо взето вече са изравнени всички болници от това, което моето проучване сочи - на някои места цената е пакетна, на други разбита по пера и оттук оттам пак се събира подобна сума.
Към по-напредналите момичета - на БХС ли ходихте  или предпочетохте пренатеста или двете направихте?

# 103
Animor, аз БХС не съм правила, защото при мен реф. стойности хич ги няма и не им вярвам. Но знам, че и Кийпчето, Борнчето, Ив и Мариянка правиха също прена тест. Според мен, ако имате възможност си заслужава. До колкото знам има един по-евтин пакет само за синдром за Даун. А пък и бонус е полът, още рано рано го знаеш със сигурност, че много бебета се крият до късно Simple Smile
В тази връзка, какво мислите за стволовите клетки? Аз доста  четох и гледах видеа за тях и мисля, да запазим. Според мен бъдещето в медицината е там. Дано, разбира се, никога не се налага да се ползват, но са си доста голямо предимство май. Това, което разбрах е, че след изтичане на 20 и няколко годишния период на съхранение, те стават собственост на дететото и то може да продължи да си ги съхранява, ако иска.

# 104
Пренатеста не заменя бхс при никакви случаи!! Задължително бхс, а ако имаш финансова възможност и желание вече и пренатест Hands V

Общи условия

Активация на акаунт