Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви теми се обсъждат във форума?
Какви са мненията за възглавниците за бременни?
Какви са преживяванията на бъдещите майки в началото на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви теми се обсъждат във форума?
Форумът обсъжда теми, свързани с бременността, като споделяне на лични преживявания, съвети за продукти като възглавница за бременни, ревюта и избор на специалисти за проследяване на бременност. Освен това форумът обсъжда различни теми, свързани с бременността, като прегледи на бременност, здравословно хранене, пренатални тестове и проблеми като анемиа. Членовете също споделят лични преживявания, като избор на имена за бебета, подготовка за пристигането на новото попълнение в семейството и обмен на бебешки дрехи.
-
Какви са мненията за възглавниците за бременни?
-
Какви са преживяванията на бъдещите майки в началото на бременността?
Някои от бъдещите майки споделят, че в началото на бременността може да не изпитват очакваната ентусиазирана радост и могат да се сблъскат със смесени чувства, включително страхове и липса на емоционална връзка с бебето. Това може да е резултат от предишни преживявания или страхове, както и от психически адаптации към големите промени в живота.
-
Какви са препоръките за проследяване на бременността, включително препоръчителните прегледи и изследвания и честотата на прегледите по време на бременност?
-
Какви са преживяванията на други жени с лекари за бременност и раждане в България?

но няма да ви излъжа ако ви кажа, че вероятно ще си върнем усещанията чак след раждането. 
моето много прилича на твоето. Важното е пак казвам бебоците да растат.

При мен е много важно да не качвам много хем защото вече съм едни десетина кила над оптималното, хем защото имам проблеми с тазобедрените стави, заради които трябва да раждам със секцио, и е много важно да ги натоваря възможно най-малко. Моята лекарка миналия път ми каза оптимално 12 кг. общо, маааксимум 16. Но ме предупреди от самото начало, че ще се кара, ако изпусна нещата. Аз качих 12,5 за щастие, но много внимавах, понеже съм си предразположена. Иначе и аз мислех, че генетично няма как да не кача много, защото майка ми е качила 30 кг. с мен и цял живот ми е говорила как и аз ще съм като нея, понеже това е генетично. Ами опровергах тази теория и се радвам, че не го приех като някаква присъда и нещо неизбежно. Твърде много качени килограми по време на бременност само пречат във всяко отношение, иначе че ще ги свалим е ясно, но товарят стави, органи, може да се развие гестационен диабет и какво ли не. Много се надявам и този път да удържа положението, защото в моя случай е направо критично 😣