Искам бебе нас сплоти ни, чудесата си чакаме ние - Тема 29

• 27 233
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Повечето изследвания си ги назначих сама Дели ми помогна със съвети и добре че ги пуснах там излезе че имам мутации и че не усвоявам нормалната фолиева киселина  така че не е излишно добре че не се доверих на лекарите който съвсем спокойно ми казаха че едва ли не е най нормалното на света и че щом имам едно дете не е нужно да правя нищо.

# 661
Станислава, а каква ти е терапията? Фраксипарин? И кой я назначи, след като самоинициативно си правила изследването?

# 662
Станислава, а каква ти е терапията? Фраксипарин? И кой я назначи, след като самоинициативно си правила изследването?
Терапията ми е фраксипарин и аспирин назначена ми е от доцентРусев и потвърдена от хематолог,сега и аг се придържа към нея и следим кръвотока и кръвните показатели, просто отидох с готови изследвания приРусев за да не се чудя какво да правя ако евентуално забременея

# 663
Ох, не знам и аз какви ще ги върша. Все си мисля, че ако има проблем с кръвотока би трябвало да се види на ехограф, доплер... Бях при Сигридов на БХС, при неуспешната ми Б. Всичко беше перфектно. Мисля си, ако имам тромбофилия ще е видял, че нещо не е наред там! Не мога да ги разбера и тези лекари. Колко А трябва да преживее човек, че да се направят необходимите изследвания!?

# 664
Чери и сега можеш да си пуснеш пакет тромбо ако те мъчи. Те са генетични, не се влияят Б ли си или не. Така че не е късно, ако ти тежи Simple Smile

# 665
Чери, съвет от мен, където сега страдам от неглижирането си. Пусни си тромбофилиите. Аз все още не мога да преживея мисълта, че това, че не задълбах в моите мутации, е в дъното на проблема ми в момента. Та според мен е по-добре да знаеш и да предприемеш мерки, отколкото да изпаднеш в подобна ситуация.

# 666
Чери, подкрепям Диди почти напълно. Единствено не я подкрепям в това, че се самообвинява.

# 667
Здравейте,

За първи път се включвам в темата. След мисед в 9гс миналата година, най-накрая се решихме да подновим опитите.
При 25 дневен цикъл 6 дни преди М дали може да се отчете евентуална бременност с кръвен тест или е прекалено рано за каквито и да било тестове?

# 668
  • София
Аз също си пуснах тромбофилиите на своя глава. Както и повечето изследвания, впрочем.
То ако чакаш на лекарите...

Пари са си наистина, но поне знаеш за цял живот.

Станислава, добре дошла и до финал. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 21:54 от rave

# 669
Диди, стиснати палци за малките герои! Сигурна съм, че ще бъдат истински бойци като майка си. Направо ви се възхищавам на всички мами с близначета!

Чери, аз имах зацапване от 4 до 6ти ден закъснение. Кафеникаво, на няколко пъти, но без болки (като цяло безсимптомно си преминавам през бременността). Та отидох на лекар, защото се ощашках. Естествено, нищо не се видя, но ми пусна ЧХГ през 48 ч. и прогестерон. Оказа се, че всичко е наред и съвсем в норма, даже ми взе цитонамазка. Не ми назначи нищо, само каза да си пия фолиевата и това е всичко. Мисля, че е нормално. Понякога тялото “по навик” си чака менструацията и си мисли, че и е време. Та за това става и зацапването, а не в резултат на проблем. Според мен ако утре още го имаш - пусни ЧХГ и прогестерон за твое успокоение. Но все си мисля, че всичко ще е наред ❤

# 670
  • София
черешке стискам палци всичко да е наред - момичетата вече всичко са казали и ги подкрепям- твоето спокойствие е най-важно та пусни си чхг и прогесторон както и тромбофолии- аз също на своя глава ги пуснах и всички АГта, при които ходих ме похвалиха - имам 2 нискорискови мутации, но допълнителните изследвания след това показаха че няма сериозен проблем и при мен терапията (консултирано и с хемстолог) е само АП  още преди забременяването(все още се чудя дали това не беше преломният момент, който помогна за забременяване след 2 год опити... Почнах АП края на януари, април съм забременяла) и аз се ядосвам малко защо никой не ми ги назначи по-рано... Пия си и метилирана фолиева.
Стискам си палчетата за Диди И Дели!
На всички пожелавам хубави емоции-поздрави от Родопите!
П. С. stanislava добре дошла- леко бременеене до финал- стискам палци всичко да е наред !
Редакт. alessandra стискам палци всичко да е наред и леко занапред до финала и да нямаш повече такива екстремни гранични ситуации, почивай и мисли позитивно! Кой те наглежда в Токуда?

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 21:47 от Animor

# 671
Подкрепям горните мнения, Чери, по-добре е да си подготвена. Веднъж правиш генетичните и можеш да си спестиш много болка.
И аз започнах фракси в деня на положителния тест, защото тогава си видях резултатите от тромбофилиите.  Също си пуснах изследванията на своя глава. За аспирина - пиех преди трансфера, след него спрях, защото ме беше страх от кървене. А след положителния резултат имах 2 различни препоръки (да пия през ден или да не пия въобще) и сега наистина ме е яд дали не съм се прецакала, като го пиех нередовно. Имам пропуски (по 6-7 дни без него) и е възможно това да е било фатално в ранното развитие на плода. Макар, че уж кръвните ми показатели изглеждаха добре. Мистерия ще си остане.

# 672
Чери, подкрепям мнението на останалите относно тромбофилиите. Не се притеснявай за цапането, ако е кафяво е стара кръв и може да е от имплантацията. Ако продължи се свържи с АГ-то. Стискам палци, да е само еднократно 💙
Филме, консултирай се и с друг. Самия диоптър сам по себе си не е показателен. Преди години си правих лазерна корекция на зрението и бях с 6 диоптъра. Тогава ми мериха ретината и се установи, че е тънка. Често при високия диоптър има изтъняване на ретината, но това не е задължително. Може твоята да си е окей, въпреки диоптрите. 🙂 Както и да родиш, важното е да сте живи и здрави с бебчо и както ми казваха на мен - да можеш да го видиш. 💙
Диди, Дели, имате силно стиснати палчета и от мен! 💙

# 673
Чери, ако това те успокои  аз също прокървих в началните седмици. Това не ми попречи да износя здраво дете - джабароче(огнедишащ дракон в Алиса). Стискам палци всичко да е наред

През бременността си минах и през очен. за съжаление вдигнах диоптъра. В 9 месец бях последно с оглед да се видят очните дъна, налягането и др. Дали ще може да е естествено . Лекарката беше категорична, че диоптъра не е предпоставка за секцио и получих позволение. Майка ми например е с много по-висок диоптър и две ни е родила съвсем естествено, но ако доктора има съмнения, потърси мнение при друг или вземи решение с което ти ще си спокойна. Това е най-важното. По един или друг начин трябва да излезе.

# 674
Ъпдейт от мен, минаха феталната морфология, БХС, пренатест. На феталната всичко беше добре, само едната маточна артерия нещо не й се стори идеална на лекарката, но с терапията ще се коригират нещата на този ранен етап според нея....Бебето се оказа, че е пораснало много и е седмица напред. Каза ми, че сигурно ще е момиченце и на мен ми стана много странно, понеже имах силно предчувствие за момче, въпреки че и момиченце искам. Каза ми, че според нея най-добре да пусна пренатест в Геника и аз това и направих, не можех повече да го мисля. БХС излезе с много нисък процент. Пуснах NIFTY PRO тест в Геника и днес ми се обадиха, стана много бързо при положение, че в понеделник го пуснах и замина чак за Хонгконг, чакаме здраво момченце в крайна сметка.... Много се развълнувах, само дано всичко е наред, че толкова страхотии вече изчетох, търсейки информация за тромбофилий, че сигурно ще се успокоя напълно чак като се роди. Иначе и аз да кажа, че съм много доволна от Токуда за сега, започнах да се следя там при Росица Колева, която се оказа супер отзивчива, даде ми телефона си да й пиша по всяко време, преглежда ме в частния кабинет и ми обръща много внимание, никога до сега не съм седял по близо 2 часа на преглед. Следи доплера, терапията с НМХ, като се оказа, че фраксипарина не ми действа и го сменихме с клексан и анти-ха значително се промени. Аз ще раждам секцио, понеже миналата година се оперирах заради миомни възли, така че тази година няма как да родя нормално и живот и здраве ще съм в Токуда. Годините сами по себе си не са фактор как ще се роди бебето, зависи от много неща, общото състояние, големината на таза и бебето.
По повод имената аз също много искам да си кръстя детето Адриян, майка ми се казва Адрияна и това име много ми харесва.

И по повод това, че често в темите се обсъждат сънища, да споделя моите. Няколко месеца преди да забременея сънувам как си правя тест за бременност, само че вместо две имаше три възможности, отрицателен, момче или момиче... На мен ми се падна момче. Месец преди да забременея сънувах как си правя тест, който беше положителен, но за да съм сигурна извадих теста от предния месец и го сверявах, казвах си ето имам един отрицателен тест от миналия месец, но този със сигурност е положителен. В крайна сметка наистина имам два теста направени в два поредни месеца, понеже предните месеци все ми подраняваше или идваше на датата и тестове не съм правила. Също така месеца, в който забременях бях много отчаяна понеже си пусках полови хормони, а мъжът ми спермограма и не бяха хубави. Сънувах как се разхождам в една гора и срещам баба ми, която е починала от доста време и тя ми каза, че идва само да ми каже, че ми носи поздрави от децата ми, да не се измъчвам толкова и че все пак те ще бъдат нейни внуци, въпреки че няма да е част от живота им.

Общи условия

Активация на акаунт