Искам бебе нас сплоти ни, чудесата си чакаме ние - Тема 29

• 27 227
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Аз също си пуснах тромбофилиите на своя глава. Както и повечето изследвания, впрочем.

Здравейте,

Извинявам се, че така нахълтвам в темата, но мисля и аз да си пусна тромбофилиите, защото усилено действаме за бебче и би ми се искало предварително да знам дали има нещо за коригиране или следене. Може ли да ми кажете къде правихте изследването? Виждам някакъв пакет в Бодимед - https://bodimed.com/wp-content/uploads/2019/03/%D0%9F%D0%B0%D0%B … %B8%D0%B8-PCR.pdf  Той ок ли е?

# 676
  • София
Не, не е достатъчен, защото има само 3 от основните 4 фактора.
Ето темата за тромбофилия, прочети си:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1243944

# 677
Аз пусках разширен пакет в Цибалаб беше достатъчно за мен, заедно с прогестерон излезе 180 лева някъде

# 678

Благодаря за насоката. Ти къде прави изследването?

# 679
Момичета, моето зацапване си продължава и дори ми се струва, че леко се усили. Не знам какво да правя. Не трябва ли от Утрогестана да намалява? А може и още да е рано да подейства? Факт е, че и тези дни не почивам съвсем. Все някъде ходя и нещо правя, чакам на разни опашки и т.н. Но пък и не ми е казано да лежа. Предполагам, че и на всеки е различно, но на тези от вас, които прокървяваха колко дни продължи? И не мога да определя кое се смята за силно кървене и е за преглед? Зацапване, капки - 2,3,5 ? Вече за обилно кървене е ясно. Дните ми преминават в паника, успокоение, паника, успокоение, в зависимост от това какво се случва във WC.
Прощавайте, че пак ви занимавам!

# 680
  • София
Черешке, мисля, че се подразбира, че трябва да почиваш, щом имаш зацапване. Не е нужно някой да ти го каже специално. Според мен, де.
Утрогестан-а го започна в четвъртък, не знам какъв светкавичен ефект очакваш. Дай му време.
Сега не е момента да тичаш насам-натам и да висиш по опашки. Намери кой да ги върши тия неща и лягай.

Скрит текст:
Момичета, да помоля за по едни стиснати палци и за мен. Persevere
Благодаря предварително !

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 07:00 от rave

# 681
Аз имах от 2-3 дни преди датата за цикъл до около седмица закъснение. Пъвро беше ярко червено кървене за малко и после кафяво зацапване. После изкарах и от към средата на 6 та до към средата на 7- ма пак с кафяво зацапване. През това време слагах и Кринон гел. Казаха ми, че се развива добре ембриончето и сигрно е от Клексана, който ползвах. Не помня да съм лежала, но си почивах повече. Казаха че зацапване е често стещано, но и аз бях до някъде спокойна, защото чхг се качваше по учебник, следих го до около 3000 и прогестерона ми беше висок.

# 682
Рейв, приемам критиката. Но обстоятелствата са такива. Синът ми ще е първокласник. Трябват приготовления, покупки... Ходи на плуване и на ски /летни тренировки/. Аз го карам и го взимам. ММ работи /някой все трябва и да работи/. Зная, че нищо не е оправдание, но няма кой друг да ги върши тези неща. Дано всичко си дойде на място, но до вторник не знам как ще издържа. Просто искам да имам малко повече яснота, за да знам как да си подредя нещата. Нали пък подадох и документи за работа, че вчера и на интервю бях ... притеснения ... и т.н. Ще вземат да ме одобрят за работа точно в най-неподходящия момент, по закона на Мърфи! Ще кажете в такъв момент мисля за работа, но в нашия малък град е мнооого трудно да ти се усмихне късмета и да бъдеш учител. А свободните места ги обявяват сега, после цяла година не търсят учители.
 Изобщо цяла година беше скука и нищо "интересно" не ми се случи, точно сега постоянно съм под стрес! Вярвам, че всичко ще си дойде на място, но до тогава ...
Рейв, на теб силно, силно стиснати палчета!
Алесандра, благодаря, че сподели!

# 683
Стинати палци Рейв! Ама искам да ги пускам и всичко да е ок, ааа, какви са тези нещааа и от теб сега....
Чери, аз бях хмм 4+4 когато се събудих и видях кафяво засъхнало доста по бельото, при забърсване имаше също, не става дума за капки, защото по време на Б винаги имам обилно течение, което се смесва...Веднага звъннах на док, видяхме мини сак и ме прати с утрогестан 3х2 и лежане. Каза в тази ранна седмица лежането е полвината работа, другата е божа. И така ставане само до веце, за щастие малката ходеше на ясла, сутрин и вечер баща й, аз минимално обслужвах. Отмина за ден цапането смисъл на следващия. После обаче абсолютно по същия начин въпреки лежане и утрогестан 5+4 същия ден четвъртък пак кафяво по бельото. Умишлено не носех превръзка, исках да следя изкъсо. Отново на преглед, видя се мини ембрион без сърце. След това пак отшумя за ден. Мисля че беше по вкопаването на плацентата това зацапване. Все пак беше кафяво и трая по ден-два. Но лежах повечко честно казано до края на 3 месец, защото точно след това ми стана зверски лошо и отпаднало. А и доктора искаше повече почивка.
Дано съм била полезна и не пускам палци и за теб!

# 684
  • София
Рейвче, стискаме 3 чифта палци за вас. Heart

Алекс, и за вас стискаме, да се успокоят нещата.

Чери, аз прицапвах на почивки до 14гс. Щом е кафяво, не е страшно. Понякога може да има дразнене и от самия прогестерон.

Raulista, аз правих изследване в генетичната лаборатория в Майчин дом. Важното е като за начало да има поне основните 4 фактора, ако е необходимо след това се пускат допълнителни.

В първия пост на темата за тромбофилия пише всичко. Прочети го и пиши там.

Благодаря за насоката. Ти къде прави изследването?

# 685
Черешке, мисля, че се подразбира, че трябва да почиваш, щом имаш зацапване. Не е нужно някой да ти го каже специално. Според мен, де.
Утрогестан-а го започна в четвъртък, не знам какъв светкавичен ефект очакваш. Дай му време.
Сега не е момента да тичаш насам-натам и да висиш по опашки. Намери кой да ги върши тия неща и лягай.

Скрит текст:
Момичета, да помоля за по едни стиснати палци и за мен. Persevere
Благодаря предварително !

+1 за коментара на Рейв. Лягаш и лежиш. При мен се случи три пъти, първите два по 2-3 дни кафеникаво и не обилно, третия път червена кръв еднократно след дълга разходка на бърз ход ! Дори когато не съм го виждала по бельото с извинетие за подробностите, го виждах при поставянето на утрогестана. Сещай се....Wink Док.  тогава ми каза, че според него не бива и да работя седнала, подразбирало се.

Сори за назидателния тон , ама такива са нещата.

Рейви дано всичко е наред при вас, имаш и палчетата ми и ако мога да помогна  , съм насреща.

# 686
Благодаря, момичета! Понякога на човек трябва и да му се скараш за да те чуе! Simple Smile
Ще се опитам да пазя леглото повече! 🤗
MrsAlwayssRight, ти в коя седмица си вече? Нещо ми се губиш! 😘

# 687
  • София
чери аз имах еднократно прокървяване в 9та седмица, после над едноседнично кафеникаво зацапване, заради което ме приеха и в болница, за да са сигурни че ще лежа и ще ме наблюдават... Щади се малко - после ше наваксаш с нещата Simple Smile дано вс е наред
rave и тук пиша, стискам с всичката сила палчета! Чакам те с хубави новини! HeartFlowers Four Leaf Clover

# 688
Благодаря, момичета! Понякога на човек трябва и да му се скараш за да те чуе! Simple Smile
Ще се опитам да пазя леглото повече! 🤗
MrsAlwayssRight, ти в коя седмица си вече? Нещо ми се губиш! 😘

Черешке, радвам се, че не ми се сърдиш. Напоследък се улавям, че на моменти звуча дразнещо назидателно или пък крайно по някакви теми, добре че се знаем отпреди. Обяснението е: хормони и много свободно време:D

Редактирам си поста, тъй като видях и другата тема. Не пускам пускам палците обаче  :*

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 22:18 от Анонимен

# 689
Момичета, много се бях сдухала през последната седмица.
Миналия вторник бебка започна да изостава. Няма как да не се тревожех, за моето бебе става въпрос и всяка би изкукуригала н мое място. В 29 г.с. я измериха 1025 грама, коремчето изоставаше с 3 седмици. Ходих при Дяволов, той не видя нищо притеснително.
Днес ходих на тонове и биометрия. Сега я измериха (в 30+1 съм) 1321 грама, а коремчето отговаря на 28 г.с.  - реално е пораснало, което е страхотно. Главичката е седмица напред, коремчето е 2 назад. Кръвотокът е добър, всичко е наред, но оттук докрая ще ходя всяка седмица.

Много плаках тези дни. Най-вече, заради малката, но и други неща допринасят за това ми състояние. Сълзи не ми останаха.

Рейвче, чакаме те с добри новини 🙏🙏🙏
Диди, Дели, 🙏 и за вас палчета. И за всяка, която има нужда...Пък и да нямате, ние стискаме.

Общи условия

Активация на акаунт