За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

• 290 894
  • 942
  •   1
Отговори
# 240
ЕТО Я   моята питка.На снимката изглежда доста по-тъмна от реалното.Разточените листи не ги сложих един върху друг,а всеки поотделно го усуквах и рязах на розички.Наложи се тази промяна,защото тавата ми е с голям диаметър,и е плитка.

# 241

Та кога каза,че ще ни поканиш на питка?????Браво! И аз днес имах успех с питките........Явно е ден за питки!

# 242
Разкош.Браво.Поздравления.  bouquetЩе пробвам,че се изкуших много

# 243
Правих болярска пита Стана добра-вкусна ,на конци.Проблема е че на другия ден почна да се рони и стана на трохи.Спазих рецептата ,начина на приготвяне,втасване само 1 път и т.нтестото го месих в машина за хляб и количеството тесто наполовина с 500гр брашно.имал ли е някои друг подобен проблем ,моля да сподели.

# 244
Биляна, благодаря за рецептата Peace. Вчера я направих. Домашните много я харесаха, едва дочакаха да се опече и отпочине малко, че страшно вкусно миришеше. Изчезна за отрицателно време. Прилагам и снимка, моля да ме извините за качеството, защото е правена с телефон.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184804&photo=2

# 245
  • Sofia
Пак направих тази невероятно вкусна пита. Става все по-вкусна! Laughing Май надобрявам! Биляна мерси!  bouquet

# 246
  • UK/София
Пак направих тази невероятно вкусна пита. Става все по-вкусна! Laughing Май надобрявам! Биляна мерси!  bouquet

Държа да почерпиш третата стая с нея в офиса:35: hahaha Joy Heart Eyes

# 247
  • Sofia
Ама ще им сипа и "Балкански" подправки! Wink

# 248
Страхотна и лесна питка! Днес напавих половин доза, стана много хубава - почти я изядохме на обяд. Сега правя пак. Мерси за рецептата, Биляна!

# 249
  • София
Фукала или някой друг , моля ви напишете пропорциите на рецептата за половин доза

# 250
Просто сложих половината от продуктите, описани в рецептата:
500 гр. брашно, 1 мая, 4 с.л. олио, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 к.ч. хладка вода, 1/2 ч.л. сода, 2 яйца, 50 гр. масло.

# 251
  • В града на тепетата
Просто сложих половината от продуктите, описани в рецептата:
500 гр. брашно, 1 мая, 4 с.л. олио, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 к.ч. хладка вода, 1/2 ч.л. сода, 2 яйца, 50 гр. масло.
Мисля,че в рецептата е 1кофичка от кисело мляко с хладка вода,т.е. за половин доза ще е 1/2кофичка от кисело мляко с хладка вода,а киселото мляко ще е 1ч.л. вместо 2 и в него слагаме содата. Peace
Иначе и аз правя половин доза от питката и става много хубава.  chef

# 252
Вярно, че е вода, а не мляко. Аз пък чела-недочела го разбирах като мляко, в което има хладка вода.  Laughing Нищо де, вече 2 направих с кисело мляко и станаха страхотни.

# 253
  • Sofia
Ами, че то аз досега само 1/2 дози съм правила.

# 254
  • София
момичета, направих я стана разкошна  Hug , меся за първи път през живота си питка и немога да повярвам за резултата  Blush
снимки ще пусна по-късно

ПП: мъжо каза че ви  Heart Eyes и  Hug

ето го моето творение http://www.snimka.bg/album.php?album_id=186824

Последна редакция: пн, 05 ное 2007, 19:08 от korNeliq

Общи условия

Активация на акаунт