За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 290 282
  • 942
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 478
Мъжо много я хареса, на мен пък ми се стори някак тежичко тестото. Не стана като че ли така пухкава, иначе добре се надигна. Но наистина много лесна.

# 31
  • София
  • Мнения: 1 948
Биляна,питката е божественна!Снощи я направих ,и за нула време свърши.Дори нямаше време да я снимам.Следващият път .За по малко от един час стана.И точенето беше много лесно.Аз рядко точа,но с това тесто е много лесно.

# 32
  • Мнения: 171
Какво е "препържено масло", т.е. как се приготвя ?

# 33
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
marianasot , missZ, радвам се Hug


               coccinella , слагаш маслото в тиган.Когато се разтопи започваш постоянно бъркане.Трябва да стане златисто кафяво и да замирише приятно на "препържено масло" Simple Smile
   

# 34
  • Мнения: 171
Благодаря  Hug
Харесах си тази пита за прощъпулника, който ще правим в неделя. Ще споделя после как се  е получила (за 1-ви път ще правя питка  Embarassed )

# 35
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Благодаря  Hug
Харесах си тази пита за прощъпулника, който ще правим в неделя. Ще споделя после как се  е получила (за 1-ви път ще правя питка  Embarassed )
Важното е, че имаш желание!А то е 90% гаранция за успеваемост!
    Успех!

# 36
  • Мнения: 171
Привет, ето и моята пита от днес

Получи се много добре на вкус, само едно нещо не съобразих - тавата ми се оказа твърде малка и още при втасването питката тръгна да излиза над и извън нея. Не успя да прелее, но извадена от тавата имаше вид на гъба. Но пък се търкулна достатъчно успешно  Grinning

# 37
  • Мнения: 804
 И моята питка се получи добре. Понеже и аз не обичам да меся, направих тестото в машината за хляб. Вместимоста и е по-малка, 900гр май и затова намалих продуктите. Сложих 2 яйца(като на едното отделих жалтъка) и по-малко вода. На око я правих и за това няма да съм точна с мерките, но за тези които искат да я правят в машина, това е решението. Аз я правих на програмата за тесто, но не я оставих докрай да втаса, изключих машината предварително Wink
 Стана супер, че и прощапусник на детето направих с нея Mr. Green

# 38
  • Мнения: 2 012
smily_5q, в машинката може да се направи дозата, но да се разделят продуктите наполовина. Пускаш на програма месене и като се измеси едната част (без да втасва), изваждаш и слагаш  в големичък сън за втасване, поръсен с брашно. Зареждаш веднага втората доза и като приключи месенето - премесваш с първото тесто и тогава вече оставяш да втаса. Така съм правила козунак. Идеята беше на Джемма, ако се не лъжа.
Защото пък, ако се направи само половин доза, ще стане много малка питчица, а идеята е да имаме пита все пак  Wink Пищна и богата  Hug

# 39
  • Мнения: 1 817
Страхотна рецепта! Трябва да пробвам. До сега само содената ми става... Blush

# 40
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Явно на всички ви се е получила питката, само на мен - не.  Cry Да се изложа така пред мъжа ми! Той и без това ми каза да не правя, но след всички прочетени коментари, реших, че просто няма какво да се обърка. Замесих я много добре, бухна страхотно, но при печенето се сби, изобщо не стоеше надута.  Twisted Evil И освен това нямаше козуначен вид, а направо се трошеше отвътре. Изядохме с удоволствие само хрупкавата горна кора. Е, и другата част се оползотвори, под формата на кашкавалки, но не беше това целта все пак. Моля, тези, които са я правили по-често, ако имат идея къде съм сбъркала, да кажат. Имам желание да я направя отново, но този път да стане както трябва. Все пак козунаци съм правила, една питка не може да ми се опре.  Crossing Arms Това в кръга на шегата, разбира се.
Забравих да пиша, че я правих със сирене. Едва ли в него е проблема, но знам ли.
Ето тук снимка, преди да я сложа да се пече:
http://images18.snimka.bg/003256292.jpg

# 41
  • Мнения: 804
Кати и аз така правих козунаците. Но пък и без това над кило питка ми се струва доста за нас и за това понамалих продуктите. Не стана баш полувин, ами по-вече. както казах на око действах,  но се получи добро количество, още имаме питка Party

# 42
  • Мнения: 2 012
vesi_127, много добре си изглежда питката, то даже си е жив тутманик, ако питаш мен.

Да не би да не си я оставила да втаса след оформянето, а да си я сложила да се пече веднага?

# 43
  • Мнения: 7 821
Все се каня да пиша, но така и не съм го направила  Embarassed ... Биляна няколко пъти вече правя тази питка и е супер! Благодаря за рецептата   bouquet !

# 44
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
coccinella, smily_5q , Ellypr Hug!
   

  vesi_127 , не мога да преценя от снимката, но тестото ми изглежда меко.Лепеше ли ти?Едната веоятност да не се получи питката е тази.

  На каква температура я пече?Беше ли предварително загрята фурната?Отваря ли вратата на фурната първите 20 мин. да провериш питката?
 Хайде да се опитаме да открием причината, помагай Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт