За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 290 323
  • 942
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 432
Ох, много обичам да ям такива работи, ама пусто му-все не успявам да ги направя като хората! Уж все лесни, бързи, и незнам кво си-ами не ми се получава на мен! Стават за ядене, но не са мекички и бухнали. И тоз път няма да се престраша май.... ooooh!

# 61
  • Мнения: 1 698
                            БОЛЯРСКА ПИТКА

                      1 кофичка от к. мляко хладка вода

mimes, за теб.  Grinning

Мерси.   bouquet Това много ме обърка, защото и аз реших, че се слага и кисело мляко и хладка вода Rolling Eyes

# 62
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
                            БОЛЯРСКА ПИТКА

                      1 кофичка от к. мляко хладка вода

mimes, за теб.  Grinning

Мерси.   bouquet Това много ме обърка, защото и аз реших, че се слага и кисело мляко и хладка вода Rolling Eyes
Аз не съм уточнила правилно, съжалявам!Сега го написах по-ясно в рецептата!

# 63
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Сега да си призная...правя питката отново. Мислех да си трая, докато видя резултата, ама айде.  Laughing Стискайте палци този път да стане по-хубава. Не сложих сирене и навих като охлюв, както си е по рецепта. Използвах много по-малко вода, само ок. 150мл., нямаше нужда от повече просто. Фурната загрях да 180 градуса само, да не би да пече по-силно. Мисля първите 20 мин. да я пека най-отдолу, директно върху дъното на фурната (така правя с баниците) и след това да я преместя върху скарата, но пак по-надолу. Отгоре няма опасност да не се изпече. Ами, това е засега. Снимки и резултати, по-късно.  Hug А, м/у др., 1 час достатъчно ли е за втасване, да не вземе да превтаса, каквото и да означава това?

# 64
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ох, много обичам да ям такива работи, ама пусто му-все не успявам да ги направя като хората! Уж все лесни, бързи, и незнам кво си-ами не ми се получава на мен! Стават за ядене, но не са мекички и бухнали. И тоз път няма да се престраша май.... ooooh!
И аз така Cry

# 65
  • Мнения: 178
И аз чакам една питка да втаса в момента. Wink Не е по рецептата в тази тема, но и аз се чудя колко да я оставя да втасва.  Thinking Сестра ми каза "докато удвои обема си и "олекне", но колко време ще е това, един Бог знае...

Хайде, успех в готвенето и да споделяте резултате, защото няма нищо по-стимулиращо за творческия процес от една апетитна снимка! Grinning

# 66
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
А аз какво направих - от притеснение как ще се справя този път, забравих да я намажа с яйце.  smile3555  И само още нещо да питам - колко време трябва да се меси тестото?

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 13:34 от vesi_127

# 67
  • Мнения: 178
vesi_127, ако не си я сложила много отдавна във фурната, може би не е късно... Wink


Ей я мойта красота, която сътворих днес:

http://thumb19.webshots.net/t/55/455/9/80/7/2977980070101255139zJEamH_th.jpg

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 17:53 от Ванче

# 68
  • Мнения: 1 997
                            БОЛЯРСКА ПИТКА

                      1 кофичка от к. мляко хладка вода

mimes, за теб.  Grinning

Мерси.   bouquet Това много ме обърка, защото и аз реших, че се слага и кисело мляко и хладка вода Rolling Eyes

Всъщност и така се оказа, че става - аз сложих и хладка вода и цяла кофичка кисело мляко, и стана  Laughing

# 69
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 326
Направих я и аз .Ето и снимките в тавата и извън нея:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141780&view=1&photo=9
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141780&photo=10



Да кажа само ,че според мен тавата ми беше голяма , трябва да е по малка и по висока тава.Аз нямам такава и питката ще стане като сватбарските Laughing Laughing
Като я извадих не я ръсих с вода а я намазах с масло отново и тогава я завих  Hug

# 70
  • Мнения: 315
Здравейте, момичета Simple Smile
Аз нямам НИКАКЪВ опит в месенето, но ме вдъхновихте и мисля да се пробвам с Болярската пита сега, за  Прощъпулника на малката утре.
Дано не се проваля, че нямам с какво друго да спася положението.
Само моля някой да ми обясни за процеса на втасване- на каква температура става и тн.
Започвам с другото сега, стискайте палци  Praynig

# 71
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 441
Питките ме разбиха. Няма смисъл от диети  Mr. Green

# 72
  • Мнения: 3 388
Обожавам питки, а никога досега не съм правила! Ще се пробвам с тази, да видим какво ще излезе.

# 73
  • Мнения: 1 698
 Ето го и моето изкушение. Стана много вкусна, а мъжа ми я оцени за 6 по 7-мо балната система, че нямало месо вътре Mr. Green

http://mimesg.multiply.com/photos/photo/21/9
и следващата.
Моите тави са малки и с една доза направих две питки. Laughing Laughing

# 74
  • Мнения: 315
моля виииии
Кажете на каква температура в стаята втасва питката

Общи условия

Активация на акаунт