За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

• 291 705
  • 942
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Биляна , питката е страхотна Crazy . Направих я за новогодишната вечер и всички останаха доволни. Имайки предвид, че не съм много добра в месенето се справих и съм много горда  Blush Няма да показвам снимка, защото все едно гледам нашата питка на първата страница, същата е. Разликата е, че я направих с жива мая ( едно кубче от 40гр ) и не сложих содата с киселото мляко.

И разбира се....честита Нова година с пожелания за много здраве, щастие , любов и сбъдване на късметите от новогодишната баница  Laughing

# 766
Честита нова 2011 г!

Искам да благодаря на Биляна за чудесната рецепта! За първи път в живота си правя погача и тя, да вземе да стане превъзходна още от първия път, с две малки разлики, аз я направих с жива мая, която разтворих в хладката вода и вместо 4, разточих 5 кори!Ето и моята питка:

Последна редакция: сб, 01 яну 2011, 14:13 от somebody

# 767
И аз бях Болярка   chef за НГ. Направих я също със жива мая и стана огромна. Излезе от тавата и даже се смачка малко като се опитах да я изкарам. Обрах точките. Sunglasses

Следващия път направих 1/2 доза и беше екстра. Пак се получава сериозно количество...

Мисля да врътна една за утре...
Благодаря за хубавата рецепта   bouquet

# 768
  • Сливен
аз съм заплес  Embarassed обърках си мерилките и вместо 400 сложих 600 мл вода,а нямам повече яйца,и брашното ми беше 1200-1300,да видим какво ще стане,после ще покажа,но определено ще повторя  Crazy
ето резултата,още е топла но е супер  Hug

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 00:14 от miriams28

# 769
Ето я и моята болярска пита НЕВЕРОЯТНА!Биляна  bouquet, Hug

# 770
Мале, тази питка много вкусно изглежда! Мерси много за рецептата!!!

# 771
  • велико търново
Включвам се с въпрос.Не е ли много 1/2 олио и 100гр.препържена масло ?в рецептата с продуктите от 1 стр.  bouquet

# 772
  • UK/София
Включвам се с въпрос.Не е ли много 1/2 олио и 100гр.препържена масло ?в рецептата с продуктите от 1 стр.  bouquet

Ако беше много, за 52 страници все някой щеше да го напише. Tired

# 773
  • Варна
Включвам се с въпрос.Не е ли много 1/2 олио и 100гр.препържена масло ?в рецептата с продуктите от 1 стр.  bouquet
 това е 1/2ч.ч а не 1/2л. което значи 100мл.-зависи от чашата която ползваш

# 774
  • велико търново
Много сполучлива рецепта благодаря  bouquet
И сега да споделя като една,, Болярка,, направих половин доза без препържено кр. масло .Сложих 100мл. олио и стана много бухна при втасването и се изпече с хрупкава коричка.Имам и 2 снимки ,но за съжаление така и не се научих да ги качвам тук в форума Embarassed .
 Simple Smile

# 775
Биляна  bouquet  bouquet  bouquet

Болярската питка от мен за тази вечер......

Сбърках, трябваше да си я направя охлюв......

# 776
Питките ви изглеждат страхотни! Heart Eyes

Искам да попитам вкусна ли е студена, защото се налага да я направя няколко часа преди консумация (в най-лошия вариант да я направя на обяд, а да я хапнем на вечеря)?

# 777
  • UK/София
Искам да попитам вкусна ли е студена

Питката е много лесна и страшно вкусна.Като козуначена е.Колкото повече стои, толкова по-хубава става.

# 778
Благодаря  bouquet, аз незнам защо се заблудих, че имаш предвид, че колкото повече време стои завита с кърпа по-хубава става ooooh!.

# 779
  • UK/София
Благодаря  bouquet, аз незнам защо се заблудих, че имаш предвид, че колкото повече време стои завита с кърпа по-хубава става ooooh!.
   Laughing LaughingЗащото май съм го написала по начин, който само аз разбирам какво искам да кажа  LaughingНаистина питката на следващия ден ми харесва много повече.

Общи условия

Активация на акаунт