За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

• 290 889
  • 942
  •   1
Отговори
# 195
ОФФ (Извинявам се , за което), Мамо Цоцоланке, ти ли си в "Жълт Труд"? Blush

По кое позна? По теориите ли? Да, аз съм с децата......

# 196
Питката е невероятна!!!!!!!!!!!!!!!!!!! newsm10 newsm10 newsm10 newsm51

# 197
Искам официално да предупредя потребителката Зорница Алексиева (т.нар. Зори), че тъй като , виждайки нейн пост в тази тема не се стърпях и я отворих и в резултат на това, обилно слюноотделяйки при вида на нейният превъзходен екземпляр се втурнах в кухнята да импровизирам с наличните количества, нужни за рецептата, ме тласна към ненужни , но много желани злоупотреби с т.нар. болярска питка, сега тя трябва да ме компенсира за нанесените морални, телесни и диеторазвалящи щети!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

п.с. импровизирах със сирене и чубрица, но продуктите са ми много по-малко, да видим дали уцелих дозировката, ще пиша след 40 мин. Mr. Green

smile3534

А как бих могла да компенсирам нанесените Ви морални, телесни и диеторазвалящи щети, моля?

# 198
Специализирах се вече в правенето на болярската питка......Къде си, Катиииииииии??????

# 199
Охоооу мамо Цоцоланке, питката е станала много хубава,...аз вчера мислих да я правя, но оставих за друг път....  Joy

# 200
Правя я в момента-ако стане, това ще е първият ми сполучлив опит! Rolling Eyes

# 201
Правя я в момента-ако стане, това ще е първият ми сполучлив опит! Rolling Eyes
Хайде, успех. Дано се получи и да докладваш после...

# 202
Ще докладвам. Странно-30 минути се пече вече, в предварително загрята фурна, и още не е готова-беличка е отгоре... Thinking

# 203
  • Варна
Включвам се в темата, за да докладвам, че и аз направих питката - страхотна е, благодарности за рецептата! Сложих й и сиренце. Да споделя, обаче, че ми глътна кило и четвърт брашно. И използвах цяло пакетче (125 г) масло.
Още веднъж,  newsm20 за рецептата.

# 204
Та, да докладвам....
Не стана каквато трябваше да стане- на такива хубави конци както гледам на другите снимки. Иначе добре изглежда, на вкус също е много добра. Може да се каже че е една идея по-сполучлив опита ми в сравнение с предишни теста. Доста е ронлива и чуплива. Не знам тоз път кво прецаках, почвам да си мисля че проблема е в печката, не в мен. Прекалено е стара. Пече се час и половина почти-и като гледам-можела е и още. Опитах се да я снимам-но за зла съдба батерията на фотото падна!

# 205
Специализирах се вече в правенето на болярската питка......Къде си, Катиииииииии??????

Точно по мой вкус  Hug
Аз я правих оня ден. Ходихме на планина, на гости, и реших да се изявя. Да, ама не.  Не ми се получи.
Тестото си стана ок, втаса си добре, всичко беше точно, но след втасването повече не се наду. Остана си такава. Иначе пак сана на конци, пак вкусна, всички я хвалеха, нооооо аз я гледах на кръв   #Cussing out
Сложихме я да втасва в тяхната фурна на 1. (Имат Раховец). Доста се противих, ама всички бяха озверели от глад и искаха да ядат по-бързо. Та нямаше време за нормално втасване. Струва ми се, че температурата беше твърде висока - отгоре беше хванала твърда коричка.

# 206
cathie от кога не те бях мяркала из форума. Къде се изгуби толкова време. Питката ти е станала невероятна. И не се ядосвай толкова   Grinning

# 207
SlaDk0_i_SoLeNo, нямаше ме. Заслужена почивка. И ние сме хора Laughing
Питката е много хубава, ама не е моя  Mr. Green

# 208
Кати,явно и е дошла височка температурата във фурната,макар и на 1 и затова така...
Аз не обичам да форсирам нещата,колкото пъти съм се пробвала,резултата не е бил отличен Naughty
Като ходя по чужди места пак я стане,я не и затова вече отказвам.Най-добре в къщи,без да бързам,за да е красив резултата (не,че винаги е  Mr. Green)

# 209
Ех, Пина, и аз не обичам, ама като ревнаха всички, че искат да ядат. Само ми развалиха кефа от хубавия резултат  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт