Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 37 354
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
  • тук и там
Смених спалното бельо със това от Икеа,и сега се чудя има  ли нужда от килим стаята (детска)и дали няма да стане много ..ъ, шаренко..Rolling Eyes..И ако -да ,кой от двата килима   да взема ?
Скрит текст:

Килимът ,който мислех да купувам е този-

Мога да поръчам и този -
Разколебана съм..

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 01:00 от Kaisia

# 136
Страничен въпрос, доволна ли сте от спалното бельо от икеа? Как е на плътност и свиваемост?

# 137
  • тук и там
Ами аз нямам забележки.Съотношението качество-цена е добро според мен.(За Бг не знам, защото не съм нясно  с цените по принцип,но тук Икеа си е бюджетен магазин)..Нищо особено като качество, не се свиват ,но пък са интересни  и приятни като цветове..

Да разбирам мълчанието като " с който и от двата килима да избереш ,ще е добре" .Или като" който и от двата да избереш-ще е зле".ThinkingTrollface

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 22:07 от Kaisia

# 138
  • Sofia
Хубави изглеждат всички дивани, които показвате. Ама не са моите.
Kaisia, момичешка ли е стаята, за която търсиш килим?

# 139
Аз харесах първия килим. По- весел ми е. Отделно темата за Африка ми изкача от дрехите Лидл, от всякакви възглавнички, от дрехи на други марки и ми идва в повече.

# 140
Здравейте и от мен! Искам да ви попитам за вашето мнение. Сега правим ремонт на новото ни жилище и започнахме с кухнята. След различни варианти стигнах до извода, че искам светла кухня и се спрях на еднакви долни и горни шкафове - не чисто бели, в цвят бадем, а за плот и гръб си харесах този тъмния цвят. Но ми казаха, че това е доста тъмен цвят и ще ми затъмни стаята като цяло. Вие какво мислите и да разгледам ли за по-светли нюаси за плота и гърба? И примерно да има ли някакви шарки, понеже този е едноцветен и се притеснявам дали няма да стане много еднообразно заедно с шкафовете? Благодаря ви предварително!

Чак схлупено не знам, би стояло добре, ако останалите мебели са в дървесен цвят, приличащ на плота. Ако не са в този цвят, може би контрастът от кремаво бялото и много наситеното тъмно дървесно ще е прекалено голям.

# 141
  • тук и там
Да, на момиче на 10гд е. И аз първоначално към първият се насочих,даже го поръчах-ама той взе че не дойде.Днес и сложих новият спален комплект и се разколебах малко- да не  вземе да стане много шарено..

Благодаря! Значи ще се върна към първоначалната си идея и ще си остане този вариант..Blush

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 23:03 от Kaisia

# 142
Няма да стане шарено. Хубаво ще е. Стаята изобщо не е претрупана. Килимът ще си е тъкмо на мястото.

# 143
На мен ми харесва шареният килим и шарените чаршафи. Това е момичешка стая, не на монахиня. Цветовете внасят жизненост и уют.

# 144
  • Sofia
Да, на момиче на 10гд е. И аз първоначално към първият се насочих,даже го поръчах-ама той взе че не дойде.Днес и сложих новият спален комплект и се разколебах малко- да не  вземе да стане много шарено..

Благодаря! Значи ще се върна към първоначалната си идея и ще си остане този вариант..Blush
Значи първият килим. Но собственичката на стая е най-важно какво харесва, аз бих се съобразила с нея.

# 145
  • Варна
Дорис,от къде е дивана?
divanidea - италиански, много отдавна ги гледам, но нямат във Варна. Изработват и с алкантара.
В момента имат промоция за дамаските.
Показаният е Soho

# 146
  • тук и там
Благодаря,Дорис! Супер са им  нещата,но предполагам и че цените ще са като за италиански дивани.Stuck Out Tongue Winking Eye.А и само в София магазини имат.Но хубавото си е хубаво де..

# 147
Бях харесала този диван на Индива https://indivabg.com/wp-content/uploads/2018/04/Senator1green.jpg, но както винаги имат представителство само в София.

# 148
  • Варна.
Претапициран диван
Не мога да определя възрастта му, може би около 50 годишен.
Само разтегнат имам как изглежда преди:

Реновиран:

Абсолютно всичко беше изхвърлено, дунапрени, подложки и т.н. пълнежи, работеше се само върху дървената основа и пружините. Тапицерията - кафявото е плюш, черното ми го дадоха тапицерите, защото не стигна и за подлакътниците.

И още нещо готово от днес:
Идеята, снимка от някъде си

Нашето творение, преди да го видите, имайте предвид, че е изработено от стари дъски, които бяха наредени една до друга за рафтове в килера (преди ремонта). Дъските бяха шлайфани и боядисани с боя на водна основа.

Виждат се едни кафяви точки, които утре ще коригирам.

# 149
  • SF
Боя на водна основа? Като латекс ли стои или като блажна?

Общи условия

Активация на акаунт