Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 37 366
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
Да,на снимка добре изглеждат поне,на живо не съм сигурна колко ще са окей...Отдавна съм им хвърлила око,като се нормализират малко нещата с доставките,ще поръчам.
Може ли линк откъде са? Издирвам нещо като чисто зеленото и това ми хареса много.

# 181
  • SF
Ние имаме плочки, лепени с С200. Как мога да ги избия всичките? Или ще се докарам до основен ремонт на апартамента? Бих ги разкарала, стига да знам, че отгоре леко ще трябва да се заглади и да се приключи с една боя.

# 182
Ние имаме плочки, лепени с С200. Как мога да ги избия всичките? Или ще се докарам до основен ремонт на апартамента? Бих ги разкарала, стига да знам, че отгоре леко ще трябва да се заглади и да се приключи с една боя.

Simple Smile Мечтай си. Няма начин.

# 183
  • тук и там
Tanch, от немският Амазон са. През телефона съм, и не ми е удобно да пусна линк в момента.

# 184
И аз мисля, че няма начин лесно и без поражения да се изкъртят стари плочки. За ориентир, вземи нещо дървено, примерно дръжката на чукче. И почукай леко по няколко плочки - ако кънти на кухо, значи не са добре залепени. Но ако не кънти и звукът е глух и равен навсякъде по плочката - яко са залепени. Къртене с къртач, дупки по стената, задължителна замазка и шпакловка след това.

Много, много отдавна, в семейното жилище в нов блок няколко плочки се отлепиха, след тях още няколко. Купих лепило за плочки в кутия като за блажна боя. По спомен миришеше на хелметекс. Омазах гърбовете на плочките и ги лепнах. Сигурно не са мръднали все още (просто се съмнявам, че е правен ремонт на тоалетната и банята).

# 185
Това лепило С200, с което са лепени плочките е същото лепило С200, с което се прави декупаж ли?

# 186
  • SF
Едва ли. Здраво са залепени.

# 187
С200 си е здраво лепило. Даже много здраво, след като изсъхне. Предимствата му са, че е на водна основа и не мирише и след изсъхване става прозрачно и не се вижда. Става за фиксиране на постни бои, за импрегниране на фуги и за какво ли не. Спорен недостатък е (защото понякога това е ценно), че за разлика от хелметекса не хваща на мига.

Последна редакция: нд, 31 май 2020, 21:04 от Черна станция

# 188
  • SF
Ми, значи си оставам завинаги с тези "прекрасни" плочки.

# 189
Tanch, от немският Амазон са. През телефона съм, и не ми е удобно да пусна линк в момента.
Недей тогава, скарана съм с амазон и така, или иначе няма да ги поръчам от там.

# 190
Esmee, не бъди такава песимистка. Пари се събират, обстоятелствата се променят.
Защо не погледнеш какво се предлага от тези виниловите покрития за баня, които можели и върху плочки да се сложат? Хем тънки, не отнемат от малкото пространство, хем не се кърти, хем визията е съвсем различна, много по-модерни декори са.

https://www.home-max.bg/stroitelstvo-i-jelezariya/pvc-oblicovki/pvc-lamperiya/

https://www.nolina.bg/categories/dekorativni-paneli-za-steni

# 191
  • SF
Да, много красиви има. Цените на някои са колкото на квадратен метър фаянс, но не от най-евтиния. Simple Smile
На мене къртенето и мазането ще ми е проблем повече, отколкото да се съберат пари за ламперия. Но ми даде много хубави идеи. През седмицата ще отида до някой Бриколаж да видя какви плоскости предлагат и там. Бих купила имитация на плочки за гърба на кухнята. Сега е МДФ плот, но е много скучен. И за балкон са брилянтни тези решения. Благодаря!

# 192
Здравейте отново, след като си открих диваните ще се радвам да получа мнение относно една цветова комбинация, която ме гложди от няколко дни. В скрит текст прилагам снимки каква ми е идеята за кухнята като мебели. С няколко думи: ъглов диван, кръгла маса и два стола.

Скрит текст:

Кухнята ще бъде в светло бежово, диванът ще е акцент в тъмносиньо (нюансът е нещо такова https://www.thebrick.com/products/milo-2-piece-chenille-reversib … ed-sectional-blue). Насочила съм се към бяла кръгла маса (https://www.ikea.bg/products/tables/dining-tables/up-to-6-seats/ … ign=last_seen_bar или подобна), но тук идва и въпросът ми: какъв модел и цвят столове бихте избрали вие? Бели ми се виждат прекалено скучни...

# 193
Такава малка кръгла масичка е за кафене. Като седнете да вечеряте у дома обаче къде ще сложите чиниите, чашите, купата със салата, хляб, разни допълнителни нещица...

# 194
Такава малка кръгла масичка е за кафене. Като седнете да вечеряте у дома обаче къде ще сложите чиниите, чашите, купата със салата, хляб, разни допълнителни нещица...

Примерните са малки, не ги гледай тях Simple Smile Тази в ИКЕА е 110 см., вкъщи имаме идентична в момента и ни стига, а освен това се и разпъва. Цветовете са ми драмата.

Общи условия

Активация на акаунт