Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 130
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
Нат, не само показаното от теб ми избива на кич, но и други примери има. Но има и големи квадрати и други подобни, които бих сложила в голяма къща с големи помещения, ако имах няколко къщи. Плетениците ми харесват на мен, има нещо подобно и гранитогрес.
https://caem.bg/index.php?route=product/product&path=257&product_id=643

Но от известно време си мечтая едно обикновено жилище да си направя с елементи на индъстриал, поне да има частично идеята на този стил. Макар че и тази мечта вероятно ще си остане само мечта.

# 346
От известно време съм се замислила за мокет, но единствено с идеята да го оразмеря и да го ползвам като килим за цялото помещение.

# 347
Подът в онзи офис

И стената в банята, със същите "мраморни" плочки

Снимките не са достатъчно добри, за да покажат и цветовете, и цялостната визия. Но офисът е огромен, сигурно е поне 150 квадрата, да не кажа повече.

# 348
Това май е оникс.

# 349
Оникс е това ама са поспестили някой лев трябваше да сложат плочки 120х120 не две 60х120 така не ми харесва на мен.

# 350
Почти същите плочки като десен и качество гледах в един магазин, на Сан Агостиньо, но ми казаха, че са спрени от производство. Съмнявам се, че е естествен камък, има определена повтаряемост в шарките. Дали са пестили - не знам, но на живо е много впечатляващ. Поне за мен. Въпреки че не си падам по такъв тип плочки. Някъде бях чела, че естественият оникс изисква сериозна поддръжка ежегодно.

Ето пример за гранитогрес, имитиращ оникс. Разликата в цената в зависимост от размерите е пренебрежимо малка.
https://tile.expert/en-bg/tile/graniti-fiandre/onyx

# 351
  • Mediterraneo
От известно време съм се замислила за мокет, но единствено с идеята да го оразмеря и да го ползвам като килим за цялото помещение.
В Бг последната ни спалня беше цялата с мокет. Аз харесвам усещането, което ми създава и не ми влияят моди и трендове.

# 352
  • Стара Загора
Ние също имаме познати с много добри финансови възможности,в къщата на които спалните са изцяло застлани с мокети. Вероятно и за тях  може да се похарчи значителна сума ,ако се залага на качество.Лично аз не съм се интересувала,но ако на някой му харесва -защо не.

# 353
Сант Агостино пуснаха нова серия оникс  Akoya на снимки бялото много ми хареса и му се чудех за гръб на кухня даже преди пандемията чаках да видя мостри. Много е красива тази серия

# 354
Подът в онзи офис

И стената в банята, със същите "мраморни" плочки

Снимките не са достатъчно добри, за да покажат и цветовете, и цялостната визия. Но офисът е огромен, сигурно е поне 150 квадрата, да не кажа повече.
Много ми харесва, ако го няма дървеният елемент. И това много ми харесва https://cdn.inmyroom.ru/uploads/photo/file/57/5717/photos_show_b … -a99a7480f778.jpg
https://decoholic.org/wp-content/uploads/2017/12/indoor-plants-decor.jpg
https://i0.wp.com/www.planete-deco.fr/wp-content/uploads/2019/04/SU01-1.jpg?ssl=1, и с удоволствие бих живяла, ама действителността е съвсем различна .

# 355
Гледам голяма дискусия сте заформили по моя проблем Simple Smile Днес моя мъж не съм го закачала по темата, но се чудя дали да не изляза с предложение за трислоен паркет. Масивния ще е голяма хамалогия защото трябва бързо да влизаме в новия апартамент ( той за това се отказа), но четох че трислойния е лесен за монтаж и няма да му е канцерогенен като ламината 😂 Трябва да го проуча много добре, преди да го предложа. Ако някоя от вас има, ще се радвам да сподели отзиви

# 356
  • Norge
Маслинке, аз имах в едната спалня, но го изринах и поставихме бял мокет.  Blush
Все още има в малката кухня, а съм ползвала и в други къщи.
Лесно и бързо е за поставяне, лежи добре на пода. Имам опит само с една марка, не знам какво се предлага в България.

# 357

това го разнищихте,че е естествен паркет с оникс ли?
аз пък имам страхотен пример/точно в същия стил на квадрати/ за черен шист със светъл  ламинат,но утре мога да кача снимки

в крайна сметка,всичко е възможно,дори изначално несъвместими да са,крайната визия може да се получи

# 358
"Моят" пример си е гранитогрес имитация на оникс и дърво, все пак е подова настилка в натоварен офис.
Но ако на някого му се занимава, има възможност и с естествени материали. Както казах, в апартамент за продажба видях масивен паркет с вградени плочки мрамор, не големи, примерно 20-25 см. по спомен, много добре бяха направени, но мраморът изглеждаше леко захабен, в смисъл позагубил блясък. За оникса в някакъв магазин ми казаха, че ставал за заведения, около бара, защото е полупрозрачен, ефектен, но трябвало всяка година да се полира или нещо такова. Не си спомням точно, защото не гледах точно това. И не мога да гарантирам за достоверността на казаното.

Дискусия се заформи, да, няма лошо - нали в спора се ражда истината. Дано така някой да открие "своя" вариант. 

Маслинке, възрастният роднина, който сложи трислоен паркет в помещение, което ползва за не много натоварена холокухня (в смисъл, че не ползва кухнята интензивно, защото е възрастен), има вдлъбнатини тук-там по паркета. По спомен цената беше някъде към 75 лв. на квадрат. Сложиха го за 3-4 часа (около 15 квадрата), отделно цикленето и лакирането, но пак стана бързо. След това 2-3 дни съхна.

# 359
Ние сложихме трислоен паркет Карелия финландски още не сме се нанесли но е нареден вече. Много е красив идва фабрично лакиран и се реди като ламинат има опция и да се лепи като паркет но избрахме без лепене за да може да се подмени ако нещо стане. Много е красив но не е евтин реално е възможно естествен паркет от по-малки паркетини да дойде по-евтин.

Общи условия

Активация на акаунт